senhor_diabo
Üye
İnsan İlişkileri
Otobüs durağında, kantin sırasında, eve giderken, uyumadan önce yaşıtlarım seksi düşünürken ben hayatı sorguluyorum. Eşitlik istiyoruz ya bazen peki biz eşit ve adil davranabiliyo muyuz? Toplum tarafından dışlanmış dilenciyi, hırsızı, torbacıyı adam yerine koyup dinliyo muyuz? Önyargılarımızdan kurtulabiliyo muyuz peki? Ağzı kokan insanlardan nefret etmek yerine aç karnına sabahtan akşama kadar çalıştığını düşünüp saygı duyanınız var mı? Bütün farklılara rağmen çalışmakta olan bir işçiyi kardeşiniz sayıp kolay gelsin diyeniniz? Onunda kendine özgü fikirleri vardır diyerek 7 yaşındaki bir çocuğu dinleyen kaç kişi var? Kaçınız kendinizden iyi olanı kıskanmadan durabiliyorsun? Kaçınız ödemelerinizde on kuruş eksik vermek yerine kırk fayla vermeyi göze alabiliyosunuz? Kaçınız en zor durumda bile işinizi en iyi şekilde yapıyosunuz? En önemlisi kaçınız bunları okurken kendinizi sorguladınız? Kaçınız bunları düşünüp duygulanıyosunuz? Daha ne kadar kendinizi kandırıcaksınız ve ne zaman benim gibi mevcut düzüne karşı koyucaksınız?