İngiltere'nin gururu Chelsea: 4-1

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İngiltere'nin gururu Chelsea: 4-1
Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur rövanş maçında Chelsea, ilk maçta 3-1 yenildiği Napoli'yi uzatmalara giden maçta 4-1 mağlup ederek adını son sekize yazdırdı.

Konuk ekip coşkulu

Maça hızlı başlayan taraf Napoli oldu. 11. dakikada Zuniga'nın pasını alan Lavezzi, ceza sahasındaki Hamsik'i gördü. Terry'den dönerek sıyrılan Hamsik'in ceza sahası ön çizgisinden çektiği şutta Cech, ayaklarıyla topu uzaklaştırmayı başardı. 13'te Hamsik, sağ kanattan kaçan Maggio'yu topla buluşturdu. Maggio'nun ortasına arka direkte bomboş kalan Cavani dokundu. Bu vuruşta top yan ağlarda kaldı. 15'te orta sahada boş bir hareket alanı bulan Gökhan İnler, savunmanın arkasına kaçan Lavezzi'ye doğru pasını gönderdi. Lavezzi, sağ çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti. Vuruşunda Cech, topu kornere çeldi. Ender gelişen Chelsea ataklarında 29. dakikada sahneye Drogba çıktı. Sol kanatta topla buluşan Ramires, sağ ayağıyla ortayı yaptı. Deneiymli santrfor da ön direkte uçarak kafayı vurdu ve De Sanctis'i avladı: 1-0. 33'te Mata, sağ çaprazdan ceza sahasına ortayı yaptı. İyi yükselen Sturridge'in vuruşunda top az farkla auta gitti. İlk yarının son anlarında kullanılan Chelsea kornerinde De Sanctis topu uzaklaştırdı. Mata, topu bir kez daha ceza sahasına gönderdi. Sağ çaprazda topla buluşan David Luiz'in şutunda Cannavaro kale ağzında kayarak müdahale etti ve tehlikeyi önledi. Kalan sürede başka gol olmadı ve soyunma odasına mutlu giden taraf Chelsea oldu.

Chelsea vites yükseltiyor

Maçın ikinci yarısında Chelsea, çok daha istekli bir görüntü çizdi. 47. dakikada Lampard'ın köşe vuruşundan yaptığı ortayı altıpasta kafayla tamamlayan Terry, farkı ikiye çıkaran golü attı: 2-0. Ancak Napoli, bu gole yanıt vermekte gecikmedi. 55'te Dossena'nın sol kanattan yaptığı ortada Terry topu kafayla uzaklaştırdı. Ceza sahası dışında göğsüyle topu kontrol eden Gökhan İnler, çok sert bir şutla topu köşeye bıraktı: 2-1. 68'de Ivanovic'in sağ kanattan kullandığı uzun taç atışında Droga topu göğsüyle kontrol ettikten sonra dönerek sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Köşeye giden sert şutu De Sanctis, uçarak çıkarmayı başardı. 74'te korner sonrasında ceza sahasına doldurulan topta Ivanovic kafayı vurdu. Vuruşunda top Dossena'nın elinden sekince hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Lampard'ın vuruşunda De Sanctis, köşeyi tutturmasına rağmen gole engel olamadı: 3-1. Kalan sürede iki tarafın da gol bulma çabaları sonuç vermeyince maç uzatmalara gitti.

Chelsea tutulamıyor

Londra ekibi, uzatmalarda da hırslı ve istekli olan taraftı. 92'de Lampard'ın kullandığı serbest vuruşta Ivanovic'in yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti. 105'te Didier Drogba, sağ kanatta Cannavaro'dan şık bir hareketle sıyrıldı ve ceza sahasına topu çevirdi. Bomboş pozisyondaki Ivanovic, gelişine bir vuruşla tur avantajını getiren golü attı: 4-1. 120'de Chelsea beşinci gol şansını yakaladı. Cannavaro'dan topu kapan Malouda'nın ortaya çevirdiği topu Drogba voleyle tamamlasa da top farklı bir biçimde auta gitti. İlk maçı 3-1 kaybeden Chelsea, 4-1'lik galibiyetle çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek İngiliz takımı Chelsea'nin çeyrek finaldeki rakibi cuma günü çekilecek kurayla belirlenecek. kaynak : goal
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
tebrikler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
473
DiaBLoS
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
458
Kingmortall


Üst Alt