İngilizlerin Alex korkusu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
schumici

schumici

Üye
    Konu Sahibi
İngilizlerin Alex korkusu
İngiliz Times gazetesi, Fenerbahçe'nin yıldızı Alex'in, Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacakları Chelsea için, hayatı cehenneme çevirmeye hazırlandığını yazdı. The Daily Telegraph gazetesi ise Mateja Kezman'ın, Chelsea için yaratacağı tehlikeye dikkat çekti.





Fenerbahçe ile Chelsea arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesinde İngiliz basınının iki büyük gazetesi, Alex de Souza ve Mateja Kezman ile ilgili korkularını ortaya koydu.

Times on Sunday gazetesi, Alex de Souza'nın Chelsea için hayatı cehenneme çevirmeye hazırlandığını yazarken, Telegraph on Sunday ise, Mateja Kezman'ın rakip takımı şaşkına çevirmeye hazırlandığını duyurdu.

Times, Fenerbahçe kaptanı Alex'in, Chelsea'yi İstanbul'da nasıl bir atmosferin beklediği sorusunu tek kelimeyle ''cehennem'' diye yanıtladığını, Alex'in ''Geçenlerde Carlos'la konuşuyorduk, ikimiz de pek çok ülkede futbol oynadık. İskoçya'da, Brezilya'da ve pek çok Avrupa ülkesinde çok güçlü seyirci kalabalıkları gördük, ama hiçbiri Fenerbahçe seyircisi gibi değildi. Büyük bir gürültü kopartıyorlar, takımlarından vazgeçmiyorlar ve bence dünyanın en iyi taraftarını oluşturuyorlar'' dediğini bildirdi.

Bu duygunun iki taraflı olduğunu, Fenerbahçe ve Türk seyircisinin de Alex'i çok sevdiğini kaydeden gazete, Beşiktaş ve Galatasaray taraftarlarının bile Brezilyalı futbolcuyu Türkiye liglerinin en iyisi olarak gördüklerini yazdı.

Alex'in ''aslında çok daha güçlü bir ligde de top koşturabilecek yeteneğe sahibim, ama burada Fenerbahçe'de bana aynı zamanda güven ve inanç aşılıyorlar'' dediğine dikkat çekilen haberde, Chelsea'nin İstanbul'da oynanacak maçta Alex'i etkisiz hale getirmek için peşine bir futbolcu takabileceği belirtildi.

Gazete, Alex'in de bu ihtimali kuvvetli gördüğünü yazdı ve ''Sevilla maçında Poulsen, Inter maçında Cambiasso bütün maçı beni takip ederek geçirmişlerdi'' şeklindeki hatırlatmasına yer verdi.

Alex'in sol ayağını mükemmel olarak kullanabilen bir futbolcu olduğunu, özellikle korner ve frikiklerde sürpriz yaptığını, bu sezonun başından bu yana 14 gol attığını, 20 golün de son pasını verdiğini hatırlatan gazete, Alex'in önümüzdeki çarşamba günü arkadaşlarına mutlaka kazanmak için sahaya çıkmaları gerektiğini söyleyeceğini yazdı.

THE DAILY TELEGRAPH: KEZMAN'A DİKKAT
The Daily Telegraph gazetesi ise Mateja Kezman'ın, Chelsea için yaratacağı tehlikeye dikkat çekti ve Kezman'ın, Chelsea'yi şaşkına çevirmeye hazırlandığını duyurdu.


Kezman'ın oynadığı her iki maçtan birinde gol atan bir futbolcu olduğunu hatırlatan gazete, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi başarısının Türkiye'de büyük mutluluk yarattığını, böyle bir dönemde Fenerbahçe'de olmanın şans olduğunu söyledi.

Kezman'ın isminin çevresinde dönen skandallar yüzünden kötü günler geçirdiği de öne sürülen haberde, ünlü futbolcunun yaşadığı olumsuzluklar özetlendi ve İstanbul'un Kezman'ın üzerinde baskı yarattığı iddiasına yer verildi. Kezman da durumunu ''buradaki seyirci başarısızlığı kabul etmiyor. Her yenilginin ardından dört gün süren bir otopsiye tabi tutuluyorsunuz. Cumhurbaşkanı maça geliyor. Bunu Avrupa'nın başka hiçbir yerinde göremezsiniz. Ben de bunları ilk gördüğümde inanamamıştım. Şimdi bunları eğlenceli buluyorum, ama gelişmeler beklentilerin aksine geliştiğinde daima futbolcular hedef haline getiriliyor. Kaybettiğinizde bir hafta boyunca herkes ağlıyor, kazandığınızda sizi ellerinin üstünde taşıyorlar'' diye özetledi.

Kezman'ın Chelsea maçı için de ''Eğer kazanamazsak kimse şikayetçi olmayacak, ama kazanırsak bunu tarihe altın harflerle yazacaklar. Ben aslında Schalke'yi çekmeyi umut ediyordum. Eski kulübüm Chelsea ise listemde ikinci sıradaydı. Bunu kendimi onlara kanıtlamak için değil, onları yenebileceğimize inandığım için istiyordum. Chelsea'yi yenebileceğimize inanıyorum. Onların da İstalbul'a gelmekten mutlu olduklarını sanmıyorum, bize karşı oynamak kimse için kolay değil'' dediği bildirildi.

Kezman'ın, 60.000 kişilik Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın müthiş bir akustiği bulunduğuna dikkat çektiği ve burada büyük bir sürpriz yapabileceklerini belirttiğini kaydeden gazete, bu durumda Kezman'ın hakkındaki yargıların da lehine dönebileceğini yazdı.
 
delrico

delrico

Emekli Yönetici
kezmana degil alexe dikkatt:nono::ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt