EroL
Emekli Yönetici
İnci Sözlükçülük Özenticiliği (-18)
Son dönemlerde genç arkadaşlarımız arasında yeni bir trend hortladı. Panpa, reyis, cccisimccc vb. inci sözlükteki bir takım canlıların internet alemine virüs gibi yaydıkları kelimeleri, cümleleri kullanarak, bir kendini ispatlama, toplum arasında yer bulma çabaları başladı.
Daha çok 20 yaş altı arkadaşlarımızda görüyoruz bu tarz hareketleri. Özentilik, kişilik oturma yaşı olduğundan, bu kelimeleri bir marifet bilip internette yada arkadaşları arasında birbirlerine söylüyorlar, birbirleriyle küfürlü konuşmayı günlük konuşma dili sayıyorlar.
Öğüt bölümü:
Sevgili kardeşlerim, annenizi, kız kardeşinizi arkadaşlarınızın ağzına sakız etmeyin. 2-3 sene içinde ne kadar çok şey değişti
: benim orta okul, lise dönemlerimde küfür cinayet sebebi sayılırdı. Şerefinizi ve onurunuzu bu kadar küçültmeyin. Kimseye küfür etmeyin, kimseden de küfür yemeyin. Küfür acizliğin göstergesidir çünkü. Hele ki internet üzerinden birine küfür etmek tamamen anlamsız bir eylemdir.
Lütfen kültürümüze sahip çıkın, birbirinize sevgiyle yaklaşın, saygılı olun. Günlük konuşma dilinize inciden, uncudan duyduğunuz küfürleri argoları sokmayın. Adam olun akıllı olun
Delikanlılık para etmiyor artık haklısınız ama siz yinede DELİKANLI olun...
Ata sözü niteliğindeki bu şarkıyı sizlere armağan ediyorum:
başası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin
Daha çok 20 yaş altı arkadaşlarımızda görüyoruz bu tarz hareketleri. Özentilik, kişilik oturma yaşı olduğundan, bu kelimeleri bir marifet bilip internette yada arkadaşları arasında birbirlerine söylüyorlar, birbirleriyle küfürlü konuşmayı günlük konuşma dili sayıyorlar.
Öğüt bölümü:
Sevgili kardeşlerim, annenizi, kız kardeşinizi arkadaşlarınızın ağzına sakız etmeyin. 2-3 sene içinde ne kadar çok şey değişti
: benim orta okul, lise dönemlerimde küfür cinayet sebebi sayılırdı. Şerefinizi ve onurunuzu bu kadar küçültmeyin. Kimseye küfür etmeyin, kimseden de küfür yemeyin. Küfür acizliğin göstergesidir çünkü. Hele ki internet üzerinden birine küfür etmek tamamen anlamsız bir eylemdir.Lütfen kültürümüze sahip çıkın, birbirinize sevgiyle yaklaşın, saygılı olun. Günlük konuşma dilinize inciden, uncudan duyduğunuz küfürleri argoları sokmayın. Adam olun akıllı olun

Delikanlılık para etmiyor artık haklısınız ama siz yinede DELİKANLI olun...
Ata sözü niteliğindeki bu şarkıyı sizlere armağan ediyorum:
başası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

yaw bu incicilere acıyorum yaw