İnci Sözlükçülük Özenticiliği (-18)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İnci Sözlükçülük Özenticiliği (-18)
Son dönemlerde genç arkadaşlarımız arasında yeni bir trend hortladı. Panpa, reyis, cccisimccc vb. inci sözlükteki bir takım canlıların internet alemine virüs gibi yaydıkları kelimeleri, cümleleri kullanarak, bir kendini ispatlama, toplum arasında yer bulma çabaları başladı.

Daha çok 20 yaş altı arkadaşlarımızda görüyoruz bu tarz hareketleri. Özentilik, kişilik oturma yaşı olduğundan, bu kelimeleri bir marifet bilip internette yada arkadaşları arasında birbirlerine söylüyorlar, birbirleriyle küfürlü konuşmayı günlük konuşma dili sayıyorlar.

Öğüt bölümü:
Sevgili kardeşlerim, annenizi, kız kardeşinizi arkadaşlarınızın ağzına sakız etmeyin. 2-3 sene içinde ne kadar çok şey değişti :s: benim orta okul, lise dönemlerimde küfür cinayet sebebi sayılırdı. Şerefinizi ve onurunuzu bu kadar küçültmeyin. Kimseye küfür etmeyin, kimseden de küfür yemeyin. Küfür acizliğin göstergesidir çünkü. Hele ki internet üzerinden birine küfür etmek tamamen anlamsız bir eylemdir.

Lütfen kültürümüze sahip çıkın, birbirinize sevgiyle yaklaşın, saygılı olun. Günlük konuşma dilinize inciden, uncudan duyduğunuz küfürleri argoları sokmayın. Adam olun akıllı olun :D
Delikanlılık para etmiyor artık haklısınız ama siz yinede DELİKANLI olun...

Ata sözü niteliğindeki bu şarkıyı sizlere armağan ediyorum:
başası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin

• Beğen
Tepkiler: One907, Lacrymosa, HeiLmasTer® ve 2 diğerleri

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
üşüyom reyiz:D Her yerde duyuyorum ya bunları ya:D

zaza

zaza

Üye
acemilik ve özenti:)

HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
Sözlükte yazar olmayıp orda burda hava atan kişilerin yaptığı davranış bunlar, bende inci'de hatrı sayılır bir nesile sahibim fakat böyle konuşmam, sözlük dışında.

Lacrymosa

Üye
Dedeler'i unuttunuz.

Kendimden utanıyorum şu anda. :hmmm

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Sonynin son Eroluna katılıyorum fakat birkaç açık vererek. Sözlüğü uzun süredir takip etmeme rağmen orada üyeliğim mevcut değil bu yüzden içerde böyle konuşuyorum diyemem fakat kendi çevremdeki İncicilerle içerideki Jargonu kullanmak pek bir sıkıntı yaratmıyor. 19-20 yaşlarında aklı başında adamlarız nerde nasıl konuşacağımızı az çok biliyoruzdur heralde (Bu kısma kadar kendime yönelik söylendiğini düşünerek cevapladım ki sen genele seslendin bende o genelin içindeyim sonuçta :)). Bu özentilik halleri en çok Lise 2 çağındaki yada o yaştaki gençlerde görülmekte ve kısa süreli akımlar olarak görülmektedir en azından ben öyle görüyorum. En açık örneği geçen seneye kadar "Emo" diye tabir edilen bir grup insanlıktan çıkmaya meyilli varlıklar dünyayı ele geçiricekmiş gibi çoğalıyorlardı fakat şimdi eskiye oranla Çok çok büyük bir gözden kaybolma yaşadı bu akımdaki gençler. Çok uzun yazdım farkındayım ama kısacası şu: Bunlar gelip geçici şeyler :) Geçici diye de boşlamamak lazım ama :D

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Helal olsun reyis, güzel yazıydı ...

Perfect!

Üye
inci sözlüğü diğerlerinden ayıran tek nokta '' çok seviyesizler'' . aslında ne yaptıklarını kendileride bilmiyolar...

Lina_TR

Lina_TR

Üye
İnternet kafete gidiyorum ana avrat sövüyolar birbirlerine. Bunlar -15 :ağlarım:

Mert

Mert

Üye
Sınıfta 2 kişi var öyle. Bir gün tepemi attıracaklar o olacak:D

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
İnciciler İnciciler İnciciler :ah

Adam Annene Babana Küfür Ediyor ":D" Yazıyorlar :s

İnciciler Benden Uzak ALLAH'a Yakın Olsunlar ;)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Aralarına katılmak değil de onları izlemek güzel oluyor :) Her şeye rağmen gülüyor adamlar :)

batuone

Üye
:kop: yaw bu incicilere acıyorum yaw

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
İnci sözlükte 1. nesil hesabım var. Arada girip yazarım.
Maxicepin ilk zamanları gibi inci sözlüğün de ilk zamanları BENİM İÇİN aşırı eğlenceliydi.
Gülmekten karnıma ağrılar girerdi yorumları okurken.
2. nesil yazar alımından sonra bu kaliteyi kaybetti diyebilirim.
Artık haftada 1 bilemedin 2 defa giriyorum.
Şunu çok kullanırım ; panpa.
O kadar hoşuma gidiyor ki bu kelime, çok samimi geldiğinden dostlarıma kullanıyorum ve bir sakınca görmüyorum.

arslansem

arslansem

Üye
Nefret ediyorum..

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Bu arada küçük bir ekleme yapayım.
İnci sözlük 2 farklı şekilde mevcut
1.si incisozlük.org Burası seviyesizliğin diz boyu olduğu yer. Hani seviye düştü bir seviyesizlik oldu şimdi o seviyesizlik yükseliyor.
2. inci.sozlukspot.com Burası hala içeride gülünüp eğlenebilen bir yer fakat içerdeki küfür durumları hala aynı tek farkı kutsal değerlere, vatana millete hala az da olsa saygı mevcut.

HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
önemli olan burası inci.sozlukspot.com diğerleri çakma.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Hee şu incileri döken arkadaşlar...
Görüyorum arada, bazıları gencecik, beyinleri pırıl pırıl...
Hiç kullanılmamış...

farukozer4444

farukozer4444

Üye
:) :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt