İNCELEME : Lara Croft and the Guardian of Light

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İNCELEME : Lara Croft and the Guardian of Light

Çok tutan ve artık marka olmuş oyunların oynanış tarzını değiştirmek büyük bir cesaret işidir. Örneğin; Command & Conquer 4 bunu denedi ve müthiş bir başarısızlığa imza atarak seriyi -şimdilik- kapattı. Ama öbür yandan bir seriyi de hiç değiştirmeden sürekli farklı senaryolarla ısıtıp ısıtıp oyuncuların önüne koymak da belli bir noktadan sonra kabak tadı verebiliyor. (Bakınız: Need for Speed.) Hele ki "Tomb Raider serisi şu oyunla bitiyor, sonunda Lara ölüyor." gibi açıklamalar aslında oyunun satışını arttırmaktan öteye gitmeyen kurnazca satış taktikleriydi. Lara öldükten sonra kaç defa geri geldi, saymadım. Sanırım 12 yıl önce en son Lara Croft serisinin bir oyununu oynamıştım, dolayısıyla bu güzel hatunun tarihçesi hakkında ezbere bir bilgiye sahip değilim. Neyse, kısacası piyasada iyi bir isme sahip olan bu oyun yeniden oyuncuların beğenisine sunuldu ama bu sefer oynanış tarzıyla evrim geçirerek karşımıza geldi.
Fikir iyiyse ve zeki bir takımınız varsa değişiklik iyidir. Bu yüzden Lara Croft the Guardian of the Light, gelişimini kusursuz tamamlamış diyebilirim. Oyun klasik üçüncü şahıs bakış açısından kurtulmuş ve izometrik kamera açısına evrimleşmiş. En yakın benzetmeyle en çok Diablo serisine benzemiş diyebilirim. Güzel kızımız bu sefer Maya'ların Yucatan harabelerinde güçlü bir değerli eşyayı ele geçirmek için maceraya atılıyor; fakat bu sefer yalnız başına değil, yol arkadaşı "Totec" adında bir yerliyle zorlu bulmacaları ve düşmanları geçmeye çalışıyor. Evet, Lara Croft serisi ilk defa büyük bir yeniliğe imza atarak iki kişi oynanabiliyor. Her ne kadar şu an oyun internet üzerinden iki kişi oynanamasa bile, oyunun diğer platformlara çıkacağı gün bir yamayla bu desteğin verileceği açıklandı.
Totec ve Lara nasıl bir uyum sergiler? Oyunun büyük bir bölümü, iki karakterin birbirinin değişik özelliklerini kullanarak bulmacaları geçmesi üzerine kurulu.Totec, mızrak ve kalkan uzmanı. Kalkanıyla kendisini rahatlıkla savunabilirken, kuvvetle salladığı upuzun mızrağıyla yaratıklara ciddi hasar veriyor. Ayrıca kalkanını kafasının üzerine kaldırdığında Lara, kalkanın üzerine zıplayabiliyor. Örneğin; bu şekilde Totec zıplıyor, o havadayken Lara da zıplıyor ve ulaşılması çok yüksek yerlere iki kat bir yükselişle yetişebiliyorlar. Keza Lara da çengelli tabancısıyla Totec’i vuruyor, Totec ipi tutuyor, bu şekilde arada Totec’in zıplayamayacağı mesafeleri iple atlayarak geçebiliyorlar.
Başka bir önemli örnekteyse Totec koca mızrağını fırlatarak duvarlara saplayabiliyor, Lara da bir kedi çevikliğiyle mızraktan mızrağa atlayarak ulaşılması zor yerlere gidebiliyor. Karşınıza sürekli akıllıca hazırlanmış bulmaca ve tuzaklar çıktığından ikilinin uyumu çok önemli. Oyunun en büyük yeniliği, izometrik görüntüden öte iki karakterin birbiriyle çalışması olmuş.


Sayfa 2 / 2
Oyun boyunca çeşitli silahları doğrudan bulacaksınız. Bununla beraber Relic ve Artifact’ler edineceksiniz. İstediğiniz Artifact’i üzerinizde taşırken özelliklerinize sürekli yeni bonuslar katılıyor. Örneğin; bir Artifact atış hızınızı arttırabilirken, hareket hızınızı yavaşlatabiliyor. Bu durumda Totec’in hızını arttırarak aradaki farkı kapatmayı deneyebilirsiniz.
Harabelerde adım attığınız her noktadan farklı özelliklere sahip bir ton yaratık çıkıyor. Doğası gereği Lara bunlarla ateşli silahlarla savaşma konusunda daha iyi. Çok sıkıştığı zaman sonsuz mermisi olan tabancalarıyla savaşmaya devam ediyor. Bunun yanında otomatik ve pompalı tüfeklerden oluşan gayet geniş bir silah menüsüne de sahip.
Eğer Lara savaşırken hiç zarar görmeden kalabilirse ekranın altındaki güç çizgisi doluyor ve bu tavan yaptığında üstünde taşıdığı Artifact'e göre güçlü bir yeteneğini kullanabiliyor. Misal, ateş etme hızınız Red Kit’e rahmet okuturken başka bir Artifact ile hareket hızınız müthiş artıyor ve yaratıklardan kolaylıkla kaçarken onları avlayabiliyorsunuz. Bazı zamanlarda gözde silahlarınızın mermisi bitecek ve kullandığınız sonsuz mermili tabancalar yaratıklara sivri sinek gibi gelecek. Bu durumda Totec’in mızrağı devreye girebilir; kullanımı yavaş olabilir ama hiç yoktan iyidir. Merminiz bittiğinde kıyıyı, köşeyi her yeri araştırarak mutlaka mühimmat arayın.
Lara bu sefer bütün ezberleri bozarak bambaşka bir oyunla karşımıza çıktı. Arkadaşınızla iki kişi oynayarak bir hayli eğlenceli saatler vaat ediyor. Tomb Raider’ın yeni oyunları hep bu şekilde olacaksa her çıkan devam oyununu oynamaya razıyım. Son olarak PC ve PlayStation 3 sahiplerinin oyunun çıkması için halen biraz (28 Eylül'e kadar...) beklemeleri gerekecek.
Zekice hazırlanmış tuzakları ve bulmacaları ile Trine'ın ve Diablo’nun ilginç bir harmanı olmuş oyun. Üstüne co-op oynanması yenilik üstüne yenilik katmış. Eksik bir yanını bulamadığım oyundan acayip zevk aldım.​
 


kral sagocu

kral sagocu

Üye
PAYLAŞIM İÇİN SAGOL RESMİNİ DEĞİŞTİR BENCE:yuru
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Neden :D
 
bawwer

bawwer

Üye
iki kişikli joystiksiz oynayabilirmiyiz..?:allalla:
 

ares237

Üye
Grafikleri guzelmıs oynanılabılır
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Trine ve diablo nun birleşimi :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt