İnceleme: HTC Desire C

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
İnceleme: HTC Desire C
Eğer siz de klasik cep telefonundan akıllı telefona geçiş aşamasına geldiyseniz, bu incelememizin konuğu olan HTC Desire C ilginizi çekebilir diye düşünüyoruz. Bu yıl piyasaya çıkan HTC Desire C, hem kompakt, hem alımlı hem de akıllı bir telefon.



Her zaman olduğu gibi cihazın tasarım detaylarıyla incelememize başlıyoruz. HTC Desire C'nin ayrıntıları sizlerle.

Tasarım

HTC'nin giriş seviyesi akıllı telefonlarından biri olan Desire C, HTC Pico ya da diğer adıyla HTC Explorer'ın halefi olarak nitelendirilebilir. Yuvarlak hatlı yapısıyla dikkat çeken Desire C, 100g ağırlığa, 107.2mm uzunluğa ve 12,3mm kalınlığa sahip. Cihaz ne çok hafif, ne de rahatsızlık verecek kadar ağır.




Oval çizgileri ve mat arka yüzeyi sayesinde son derece rahat bir tutuş imkanı sunan Desire C; kırmızı, siyah ve gri renk seçenekleriyle elektronik marketlerde yer alıyor. Ofisimize gelen test ürünü kırmızı renkli modeldi ve açıkçası son derece çekici görünüyordu.

HTC Desire C'ye karşıdan baktığımda sanki küçük bir One S görüyorum. 3,5 inç ekrana, aluminyum çerçevelere ve üç dokunmatik fonksiyon tuşuna sahip olan cihaz, HTC one serisini fazlasıyla anımsatıyor.




Desire C'nin sağ yanında ses artırma-azaltma tuşu, sol yanında micro USB bağlantı noktası, üst kısmındaysa 3,5mm kulaklık girişi ve ekran kilidi/açma-kapama tuşu bulunuyor. Tüm fonksiyon tuşları ve girişler sorun çıkarmadan kullanılıyor. Desire C'de sinir bozucu bir tasarım detayı bulunmuyor.




Cihazın arka kısmında flaşsız 5MP kamera sensörü, dış ses hoparlörü, HTC ve Beats Audio logoları göze çarpıyor. Arka kapak hoş bir tutuş hissi veren, kaymaz mat plastikten tasarlanmış.




Kapağı çıkardığımda 1230mAh'lik batarya, bataryanın altında standart SIM kart yuvası ve cihazın sağ üst kısmında microSD kart yuvası dikkatimi çeken ögeler oluyor. microSD kart yuvası bulunması oldukça önemli bir artı.





Bu yuvanın bataryadan bağımsız bir noktada bulunmasıysa ayrı bir avantaj. Eğer birden fazla microSD kartı yanınızda taşımayı seviyorsanız, Desire C'nizi kapatmadan kart değiştirme imkanına sahip olacaksınız.



HTC Desire C tasarım açısından çok hoş bir akıllı telefon. Taşıması kolay, tutuşu ve kullanışı rahat bir ürün arayanların Desire C'den çok hoşlanacağına eminim.

Ekran

HTC Desire C'de 3,5 inç boyutlu, 320 x 480 piksel çözünürlüklü LCD dokunmatik ekran bulunuyor. Ekranın görüş açısı, parlaklık ve kontrast seviyesi kabul edilebilir düzeyde. Ancak pikseller rahatlıkla görülebiliyor. Ekran çözünürlüğü konusunda kendi fiyat aralığındaki modellerin çok gerisinde seyreden Desire C, sadece 165ppi piksel sıklığı sunabiliyor.




Ekran, dokunmatik kullanım tecrübesi esnasında herhangi bir sorun yaşatmıyor. Dokunuşunuzu hassas ve isabetli bir şekilde algılayabiliyor. Cihazda titreşimli dokunmatik geribildirim özelliği bulunduğu için yazı yazarken ya da fonksiyon tuşlarını kullanırken hissizlik yaşamıyorsunuz.

Cihazın ekranı hakkındaki yorumum, eğer çözünürlük konusunda titiz biriyseniz karşınızdaki manzaradan pek hoşlanmayacağınız yönünde. Eğer 'çözünürlük çok sorun değil; renk, parlaklık ve hassasiyete bakarım' diyenlerdenseniz Desire C'nin ekranı size sorun yaratmayacaktır.

Arayüz - Kullanım Tecrübesi

Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi üzerinde HTC Sense UI v4.0 arayüze sahip olan Desire C, kullanım tecrübesi konusunda takdiri hak ediyor. HTC'nin uzmanlık alanlarından biri olan kullanıcı arayüzü, giriş seviyesindeki Desire C'de bile farkını çok net gösteriyor.



Dahili widgetlar, kullanım kolaylaştırıcı detaylar, dahili yazılımlar, kolay anlaşılan ayar menüleri ve rahatça kullanılan sanal klavye, HTC Sense v4.0'ın en büyük avantajları. HTC One S ve One X'e oranla biraz basitleştirilmiş bir HTC Sense v4.0 kullanılan Desire C, One V ile aynı arayüzü kullanıyor.




Telefonun arayüz performansı şaşırtıcı düzeyde yüksek. HTC Desire C, 600MHz'lik işlemcisine rağmen gösterdiği performansla beğenimizi kazanıyor.


Donanım - Performans


Gücünü 600MHz'lik Qualcomm işlemciden alan HTC Desire C, 512MB RAM ve 4GB dahili depolama alanını bünyesinde barındırıyor. 4GB depolama alanı bana yetmez diyenler üzülmesin, cihazda microSD kart okuyucu da bulunuyor. Bu sayede ekstra 32GB alana daha sahip olabiliyorsunuz.




Teknik özelliklerinden anlaşılabileceği üzere mucizevi bir performans vaat etmeyen Desire C, çözünürlüğün epey düşük olmasından dolayı rahatsız edici yavaşlıklar yaşatmıyor. Ekranın tüm sayfalarını widget'larla doldursanız bile telefon çok zorlanmıyor. Ancak gelişmiş 3D grafiklere sahip uygulamaları bu cihazla maalesef çalıştıramıyorsunuz.

Yaptığım testte Fruit Ninja ve Temple Run Space akıcı bir şekilde çalıştı. Desire C, Quadrant Standart Benchmark'ta 1244 puan aldı.



Desire C'de 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Wi-Fi hotspot, A2DP'li Bluetooth v4.0 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı ögeleri bulunuyor. Bu telefonla Wi-Fi bağlantısını maksimum hız ve verimlilikle kullanabilir, Bluetooth üzerinden yüksek hızda veri aktarımı gerçekleştirebilirsiniz.



Ayrıca donanım demişken Beats Audio destekli ses çipinden bahsetmesek olmaz. HTC Desire C, müzik tutkunlarını tatmin edecek ses kalitesini rahatlıkla sunabilecek gücü bünyesinde barındırıyor. İyi bir kulaklık eşliğinde Desire C'nin ses oynatma performansından memnun kalacağınıza eminim.

Kamera

HTC Desire C'de sabit odaklı 5MP kamera bulunuyor. Maksimum 2592 x 1728 piksel çözünürlüklü fotoğraf ve 640 x 480 piksel çözünürlüklü video çekebilen kamera sensörü, cihazda flaş bulunmadığı için karanlık ortamda görüntü kaydedemiyor. Desire C, açıkçası pek hoş bir kamera tecrübesi sunamıyor.



Cihazın mütevazı işlemcisi, kamera sensörünün yüksek performansla çalışmasına izin vermiyor. Bu yüzden pozlama süreleri uzun, net fotoğraf yakalamak oldukça zor. Özellikle ışığın az olduğu ortamlarda çekilen fotoğrafların ve videoların çoğu muhtemelen çöp kutusunu boylamaya mahkum oluyor.

Desire C'nin kamera yazılımıysa donanımın aksine oldukça başarılı. Işık, zum, pozlama süresi, ISO ayarı, beyaz dengesi ve çekim çözünürlükleri rahatça ayarlanabiliyor. Ayrıca çekim ekranında sağ üst kısımda bulunan yuvarlak efekt tuşu sayesinde fotoğraflarınıza çeşitli efektler uygulayabiliyorsunuz.

Sonuç

HTC Desire C, kompakt ve şık bir Android akıllı telefon arayanların ilgisini çekecek ürünlerden biri. Oldukça akıcı çalışan HTC Sense v4.0 arayüzü, Beats Audio desteği ve taşınabilirlik konusunda iddialı tasarımı Desire C'yi çekici kılıyor.

Ancak bu telefondan mucizeler bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Desire C'nin ekran çözünürlüğü, işlemci gücü ve kamera performansı konusunda çok başarılı olmadığını belirtmemiz gerek. Desire C ülkemizde 700TL civarında satılıyor.




Açıkçası Desire C'nin bu fiyat aralığında oldukça güçlü rakipleri var, fakatrakiplerinin hiçbirinde Sense arayüzü ve Beats Audio avantajı bulunmuyor. Sonuç olarak Desire C, giriş seviyesi Android telefon almak isteyenlerin göz atması gereken ürünlerden biri.

Puan: 7 / 10
Fiyat: 700TL-800TL arası

Teknik Özellikler

- Android 4.0 işletim sistemi, HTC Sense v4.0 Arayüz
- 3,5 inç LCD dokunmatik ekran (320 x 380 piksel çözünürlüklü)
- 600MHz Qualcomm işlemci
- 512MB RAM
- 4GB dahili depolama alanı, microSD kart girişi
- 5MP arka kamera
- Wi-Fi a/b/g/n ve Bluetooth v4.0 A2DP bağlantı
 


-efşan

-efşan

Üye
Geldi mi bu cihaz. Çok beğendim.
 
61semih

61semih

Üye
3,5 inç LCD dokunmatik ekran (320 x 380 piksel çözünürlüklü)
- 600MHz Qualcomm işlemci
- 512MB RAM
- 4GB dahili depolama alanı, microSD kart girişi
- 5MP arka kamera

bu donanım 700 800 tl yi hak etmiyor
ederi 500-600 tl

800tl ye çirf çekirdekli 1gb ram e sahip telefonlar bulunabilirken(xperia u, motorola artix)bu telefona bu fiyatı nasıl biçiyorlar bilmiyorum
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
HTC hep üst segment üretecekti diye okumuştum ama :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt