İnceleme: BağlamaÇal

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
İnceleme: BağlamaÇal

Evet arkadaşlar bugün BağlamaÇal uygulamasını inceleyeceğiz.

oyununun yapımcısı
Emre Atalay arkadaşımız tarafından geliştirilen bu güzel uygulamada, mevcut notalar üzerinden çeşitli türküler çalabiliyor ve bağlama hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Uygulamadaki nota sesleri, fon müziği, bilgiler, nota düzeni ve görseller tarafımdan derlenmiştir.
Elbette sesler dijital ortamda olduğu için bilgisayar ve telefon ortamında mevcut tüm bağlama uygulamaları gibi bu da birebir bağlama tadı veremiyor ancak yine de gayet başarılı.

Bildiğiniz gibi mağazada bundan önce birkaç bağlama uygulaması vardı ancak çok yavaş çalınmaya çalışıldığında dahi sesler üst üste biniyor ve hiç bir şeyi çalmak mümkün olmuyordu. Kullanışlılığı yoktu.

Bu uygulama ile bu durum bir nebze olsun aşıldı. Şimdilik aşırı hızlı eserler olmasa da belli başlı türküler çalınabiliyor.

Uygulamanın ana menüsünde 4 seçenek ve çalan fon müziğinin sesi ile ilgili (ses artır, azalt, durdur) ayar yapabileceğiniz bir menü bar sizi karşılıyor.

"Çal" butonu ile yukarıda resmini gördüğünüz bağlama çalma ekranına geçiyor ve notalara basarak istediğiniz türküyü çalmaya başlıyorsunuz.

"Önerileriniz" butonu ile uygulamada "şöyle yapılsa, şu da olsa güzel olur" dediğiniz önerilerinizi iletebiliyorsunuz. Uygulama, yapılabilirliği ölçüsünde öneriler doğrultusunda geliştirilmeye devam edecek.

"Bilgiler" kısmında bağlama hakkında kısa bilgiler edinebiliyorsunuz.

"Hakkında" butonuna basarak da uygulamanın versiyonu ve geliştirici arkadaşımızın iletişim bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.

Elbette bağlama veya müzikle arası çok iyi olmayanlar için uygulama ilk bakışta oyalanılacak, rastgele basılıp ses çıkarılacak bir oyuncak gibi gelebilir.

Ancak az çok müzik kulağınız var ise duyarak veya biraz nota bilginiz mevcutsa ilgili notalara basarak hoş çalışmalar yapabilirsiniz.

Örneğin ben nota bilmiyorum, bağlama kursuna da gitmedim.
Ancak bağlama sesini çok seviyorum. Kendi kendime biraz çalıyorum işte.
Söz konusu uygulamada da birazcık müzik kulağıyla ve uygulamanın elverdiği ölçüde bir şeyler çıkarmaya çalıştım.

Sizler de uğraşarak güzel şeyler çıkarabilir ve bu konu altında bizimle paylaşabilirsiniz.

Örneğin Kara Treni Çalmaya Şöyle Başlayabilirsiniz:

Re,Mi,Fa,Fa,Mi - Fa,Sol,Mi,(Kısa Durakla),Re, - Mi,Fa,Re,Re,Do - Re,Mi,Do,.......

Bu güzel ve ücretsiz uygulamaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Esendağlı

serecans

serecans

Üye
çok teşekkür ederim elleriniz der görmesin

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
ÖEY

ÖEY

Üye
Ellerinize sağlık:oke:

• Beğen
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
:tşk: Dün indirme fırsatım oldu girişteki fon müziği güzel olmuş :D

• Beğen
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar.
Umarım siz de güzel eserler çıkarırsınız :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Her ikinizin de emeğine sağlık. :)

• Beğen
Joker

Joker

Emekli Yönetici
Elinize sağlık abi :)

• Beğen
teAtalay

teAtalay

Üye
İyi eğlenceler hepinize, şu an uygulamanın güncellemesi için uğraşıyorum umarım beğenirsiniz.

Uygulamayı puanlarsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece ve OttomaN TigeR
Takipçi Satın Al

Üst Alt