IMF yardım bekliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
IMF yardım bekliyor


Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, IMF'nin ekonomik krizle mücadele edebilmek için daha fazla güce ve kaynağa ihtiyacı olduğunu söyledi.
Lagarde, Associated Press'in (AP) yıllık toplantısında, küresel ekonominin düzelmeye devam ettiğini, ancak özellikle Avrupa kıtasında ekonomik durumun hala oldukça kırılgan olduğunu açıkladı.

ABD ve bazı Avrupa ülkeleri gibi sanayileşmiş ülkelerde hükümet harcamalarının hızla azaltılmasının durumu daha da kötüye götüreceği uyarısında bulunan Lagarde, küresel ekonomideki son gelişmelerin iki hafta sonra yapılacak bahar toplantılarında detaylı bir biçimde ele alınacağını vurguladı.

Lagarde, uluslararası topluma krizde olan ekonomileri desteklemek için IMF'ye daha fazla güç ve kaynak vermesi çağrısında bulundu.

Avrupa'daki kararsızlığın hızla yayılabileceği ve ABD'deki düzelmeyi tehlikeye sokabileceği uyarısında bulunan Lagarde, Avro Bölgesi'nde borç krizi yaşayan ülkelere yardım etmeyi amaçlayan acil kurtarma paketlerinin önemini vurguladı.

Lagarde, "Kendimizi güvende olduğumuza dair kandırmamalıyız. Ekonomi, hala çok kırılgan durumda. Avrupa'daki finansal durum, büyük bir yük altında. Borç, hala çok yüksek. Petrol fiyatlarındaki artış ise bir diğer önemli konu'' dedi.

ABD'de 13 milyon, dünyada ise 200 milyon kişinin işsiz olduğuna dikkati çeken Lagarde, işsizliğin gündemdeki en önemli konulardan biri olduğunu kaydetti.

AA
 
  • Beğen
Tepkiler: The Patriot
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt