highlook
Üye
İMEİ sorunu
Herkese merhaba. Az sonra sizlerden rica edeceğim bilgiler için lütfen "illegal, millegal" demeyin, çünkü asıl benim başıma gelen illegal. Mediamarkttan faturalı aldığım HTC HD2 telefonum hiç tamire gitmediği yada herhangi birine vermediğim halde imei numarasının klonlanması nedeniyle iletişime kapandı (telefonu ilk aldığım zaman imei nosunu kontrol etmiştim, kopyalanma olayı falan yoktu). Telekomünikasyon başkanlığına faturam ile faks çekerek telefonun bana ait olduğunu ve kullanmakta olduğum 0505....... nolu hat ile imei numaramın eşleştirilmesini talep ettim. Bu işlem gerçekleşti, işlemin gerçekleştiğini imei sorgulama sayfasından da görebiliyorum. Problem ise vodafone dan kaynaklanıyor. 10 gündür adamların bu işlemi teyid etmelerini ve onaylamalarını bekliyorum ama halen açılmadı telefonum. Müşteri hizmetlerini ne zaman arasam hep aynı terane, "48 saat bekleyin". Ulen 10 gün oldu diyorum, nafile. Resmen efendi gibi gidip fatura ve garantisiyle aldığım telefonu hiçbi suçum yokken kullanamıyorum ve kimsenin umrunda değil.Allah kahretsin bu herifleri. Neyse, sorularım şunlar;
1- Elimde kullanmadığım 10 yıllık bi nokia var (bizzat bana ait, dolayısıyla illegal değil). Bunun imei numarasını HD' ye kopyalatabilirmiyim?
2- Bu işlemi kadıköyde kim güvenle yapar?
3- Kaça patlar?
4- Kopyalattığım yerdeki eleman nokiamın imei nosunu bi yere kaydedip bundan 1 hafta 10 gün sonra başka birine kopyalayarak HD2'mi yine iletişime kapatabilir mi? Kapatabilirse, bunu nasıl engelleyebilirim?
5- İmei kopyalanma işlemi sonrasında telefonumun ROM'unu değiştirirsem yeni imei numaram eskisine döner mi?
Lütfen yardımcı olun arkadaşlar. Amacım kaçak bi telefonu aktive etmek falan değil.
1- Elimde kullanmadığım 10 yıllık bi nokia var (bizzat bana ait, dolayısıyla illegal değil). Bunun imei numarasını HD' ye kopyalatabilirmiyim?
2- Bu işlemi kadıköyde kim güvenle yapar?
3- Kaça patlar?
4- Kopyalattığım yerdeki eleman nokiamın imei nosunu bi yere kaydedip bundan 1 hafta 10 gün sonra başka birine kopyalayarak HD2'mi yine iletişime kapatabilir mi? Kapatabilirse, bunu nasıl engelleyebilirim?
5- İmei kopyalanma işlemi sonrasında telefonumun ROM'unu değiştirirsem yeni imei numaram eskisine döner mi?
Lütfen yardımcı olun arkadaşlar. Amacım kaçak bi telefonu aktive etmek falan değil.