Püf Noktası IMEI Numarası Kopyalama ve Çalıntı IMEI Numarası

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
IMEI Numarası Kopyalama ve Çalıntı IMEI Numarası
IMEI Numarası Nedir ?

IMEI olarak bildiğimiz bu kodlar Uluslararası Mobil Cihaz Kodu olarak bilinen her cihazın kendisine has benzersiz olarak yüklenen özel kodlardır. Bu kodlar dünya üzerindeki bütün cep telefonlarında farklı olarak yüklenmektedir.

IMEI kopyalamak veya IMEI çalmak yasal değildir. Bunun bir suç olduğunu unutmayın.

IMEI Numarasını Nasıl Öğrenirim ?

Cep telefonunuzun çevirici yani arama numara girerek arama yaptığınız ekranına girin. Daha sonra *#06# tuşladığınız zaman karşınıza aşağıdakine benzer bir imei numarası ekranı çıkacaktır. Buradan telefonunuz çift hatlı ise iki imei numarası tek hatlı ise tek imei numarası görebilirsiniz. Satın aldığınız cihazın kutusunun üzerinde veya içinde de cihazın imei numaraları yazmaktadır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


IMEI Numarası Sorgulama

Bunun için öncelikle tıklayarak BTK'nın resmi veritabanı üzerinden satın almış olduğunuz cihazın imei numarası sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Sorguladığınız zaman cihazın hangi firmaya ait olduğu ve model numarasının ne olduğu gibi bilgiler karşınıza çıkacaktır. Eğer kutuda yazan imei numarası ile cihazın içerisinde yüklü olan imei numarası aynı değilse o cihazın imei numarasının değiştirilmiş olduğunu unutmamanız gerekiyor. Eğer değiştirilmiş imei numarası varsa korkmanıza gerek yok. Bunun cihazınıza hiçbir kötü etkisi olmayacaktır. Önemli olan mevcut numaranın başka cihazlara da yüklenmemiş olmasıdır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


IMEI Numaram Çalındı Ne Yapmalıyım ?

Eğer imei numarası çalındı ise bu durumda cihazınıza aşağıdakine benzer bir uyarı mesajı gelecektir. BTK tarafından verilen sürenin ardından cihazınızın mobil şebekesi tamamen kapatılacaktır. Yani hat takıp telefon ile görüşme yapamayacaksınız. Onun haricinde cihazı şebeke olmadan kullanmaya devam edebilirsiniz. Telefonunuza böyle bir mesaj geldiyse veya resmi site üzerinden imei sorgulama yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaştıysanız bu gibi durumlarda hemen telefonunuzun faturası ve orijinal imei numarası ile beraber polise başvurun.

BTK bu tarz imei klonlama gibi olayların ardından her iki imei numarasının da aktif olduğu cihazlara yasal uyarı mesajı göndermektedir. Bu mesajda belirtilen sürenin sonunda her iki cihaz da şebeke kullanımına kapatılacaktır. Bu gibi çalıntı imei durumlarında yasal olarak gerekli işlemler yapılır ve karşı tarafın cihazı kullanamayacağı hale getirilebilir.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve arslan3332


arslan3332

arslan3332

Üye
Bilgiler için teşekkürler imei çalınması durumu ortalama 2 sene önce başıma gelmişti telefona kapanacağına dair mesaj yolladılar daha sonra btk yı arayıp durumu anlattığımda bana ilk imei kayıtlı telefonda sorun olmayacağını daha sonra kayıt edilen telefonun kapanacağını benim herhangi birşey yapmama gerek olmadığını söylemişlerdi gerçekten de sorun olmadı şuan birşeyler değiştimi bilmiyorum ama bu durum başına gelenler önce btk yı ararsa daha sağlıklı bilgi edinebilirler
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
E-devlet uzerinden sikayet edebiliyorduk sanırsam
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt