Imate Sp3i Full Incelemem

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

global

Üye
    Konu Sahibi
Imate Sp3i Full Incelemem
Herkese merhaba umarım bu yazım normal tellerden veya symbian işlt.sis.teminden sıkılıp da Windows mobile kullanmak özelliklede i-mate sp3i kullanmak isteyen arkadaşlara yol gösterici ve yararlı bir kaynak olur

HADİ BAKALIM………..

Öncelikle dış görünüm ve tuş ağırlık ebat ve tuş fonksiyonlarından başlayılım
a:boyutlar : 107 x 44 x 18 bence gayet tatminkar boyutları var k750i ile yan yana veya k500i ile yan yana koyunca küçük bir fark fark uzunluk olarak.nokia 6600-6630 gibi tellerle yan yana gelince gayet zarif ayrıca şık duruyor emin olun.Örnek boyutlar:
k500i 102 x 46 x 14
k600 104.3 x 45 x 18.9
s700 107.5 x 49 x 24.5
p910i 115 x 58 x 26
n70 108.8 x 53 x 21.8
108.6 x 55.2 x 20.5
6670 108.6 x 53 x 20.9 sanırım yeterli bir kaçta foto ekleyeceğim zaten

b:ağırlık: 102 gram ağırlıkta aynen boyut gibi elde tuttuğunuz zaman çok hafif denecek kadar hafif
örnekler:
k500i 80 gram
s700 137 gram
p910i 155 gram
n70 126 gram
118 gram
K750i 99 gram yeterlidir herhalde

Tuşlar gayet başarılı bir şekilde yerleştirilmiş kullanımı gayet kolay bir joystick ve iki tane kısa yol tuşu ile hoş bir görüntü verilmiş.ekranın ve tuş takımının bu güne denk doğru kullanılan en der cihazlardan birisi diye düşünüyorum ben.

KULLANDIĞI BANTLAR:
850/1800/1900 mhz
900/1800/1900 mhz

DONANIM KULLANDIĞI AKSESUARLAR

Kutudan çıkanlar şarj adaptörü ülkemizde kullanabilmek için dönüştürücü -usb kablosu deri kılıf ben daha hiç kullanmadım ve streo kulaklık bu çok işinize yarayacak

PİL VE KULLANIM SÜRELERİ :

Sp3i de 1050mAh 3.7 voltluk pil kullanılmış

Konuşma süresi: 210 dakika
Bekleme süresi : 140 saat
Ortalama kullanım süresi biraz düşük normal kullanımlarda 2-3 gün gidebiliyor benim test edebildiğim mp3 dinleme oyun-video ve günde 10-15 dakika konuşma ile 1,5 gün gitti bunu uzatmak mümkün arka plandaki çalışan programları sık aralıklarla kapatırsanız bu süre daha da uzayacaktır ve daha yüksek amper kullanılan bir pil alabilir veya yedek bir pil ile bu işi görebilirsiniz.benim çözüm bunların dışında şarj adaptörünü evde bırakıp usb kablosunu da iş yerinde bırakmak yönünde evde şarj iş yerinde de şarj.Şimdi diyeceksiniz ki usb işyerinde kalırsa evde pc den oyun falan nasıl atacağım bluetouth (hiçbir zaman doğru yazamadım adını) ile veya tekli kart okuyucu ile bu işi görüyorum.

Cihaz kapalıyken 2 saatte şarj oluyor açıkken biraz daha uzun tam ölçemedim özür..

USB-KABLO
Bu kablo ile hem şarj hem de senkronizasyon aracı olarak kullanıyoruz.

STREO KULAKLAIK

Mp3 dinlerken film izlerken görüşme yaparken dışarıya ses gitmesini istemediğiniz bir iş yaparken en büyük yardımcınız.

HAFIZA ve HAFIZA KARTI ÖZELLİKLERİ:
Rom:64 mb
Sdram:32 mb

Hafıza kart yuvası olarak mini sd kart kullanmakta bu özellik sayesinde hem yerden hem de pilden tasarruf yoluna gidilmiş bence. Şuanda 512 mb lık bir kart kullanıyorum her şeye ama her şeye yetiyor fazlası 1gb dır ama gereksiz tabi benim düşüncem kullanıma göre değişir.

İŞLETİM HIZI VE ÖZELLİKLERİ:
Kullanıdığı sistem Windows Mobile Second Edition for Smartphone

İŞLETİM HIZI: ARM OMAP 730 200 mhz

Merak edilen konu cihaz hızının nasıl olduğu yönünde. Menü geçişleri kapanma ve kapanış sürelerini hemen açıklayayım.
Açma süresi biraz yavaş çünkü işletim sistemi bulunmakta tıpkı symbian işletim sistemi kullanan cihazlar gibi kapanış süresi gayet normal.menü içerisinde dolaşım hızlı normal tellerden farkı yok ki symbian kullanılan çoğu cihazdan da hızlı bana göre örnek 6600-3230-6630 gibi.

BAĞLANTI ÖZELLİKLERİ:

Mini Bir Usb İle Pc İe Bağlantı Ve Daha Öncede Değim Gibi Şarj Da Kullanabilirsiniz Diğer Bağlantı Seçenekleri İse
Kızıl Ötesi
Bluetooth 1.1 (sanırım bu sefer doğru yazdım) :-)
GSM/GPRS GPRS class B, multi-slot class 10
Maalesef edge yok gerçi olmaması çok aşırı bir şey kaybettirmeyecek emin olun çünkü kimse kontörüne veya faturasına kıyıp netten bir şey indirmez.

Ek bilgiler :active sync programı ile pc ile bağlantı kurup telefona instal veya uninstal yapabilir mesajları vs..yedekleyebilir her türlü senkranizasyon da kullanabilirsiniz

Bluetooth ile de bu işlem yapılabilir biraz yavaş tabi

EKRAN ÖZELLİKLERİ:

Ekran olarak 2.2 inçlik TFT-LCD 176 x 220 piksellik 64 k renkli ekran kullanılmış güneş ışığında görüş kalitesi iyi loş ve karanlık ortamlarda ise bu daha da güzel oluyor.gerçekten canlı ve koca ekranda yazı yazmak veya oyun oynamak hakikaten güzel.

GÖSTERİM ve SES ÖZELLİKLERİ:

GÖRÜNTÜ:Oynatabildiği uzantılar avi,mpeg,3gp,wma,divx aslında yükleyeceğiniz ufak tefek programlarla neredeyse göstermediği uzantı yok.
Tam ekran garanti veriyorum orijinal bir cd alıp smartmovie veya dengi bir programla filmi cihaza hem boyut olarak hem de dosya boyutu olarak ayarladığınız takdirde tam ekran film seyretme tadına varacaksınız.Çektiğiniz videolar resimler tam ekran gösterebilmekte resim galerisinden full ekran bakabilir neredeyse resmin boyutuna göre 32 zoom yapabilmekte bazı programlarla bu daha da artırılmakta..Gif uzantılı resimleri gösterirken de zoom yapma şansınız var.Kısaca toparlamak gerekirse ekranı istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

SES:
Mp3,amr,wav,acc. Formatları standart destekliyor. Yine bunun sınırı sizin yükleyeceğiniz programlarla sınırlı.
32 kanal polifonik ses çıkışı var. Zil sesi olarak waw amr acc mp3 gibi formatlarda ses dosyaları ekleyebilirisiniz. Ses yeteri kadar yüksek çıkmakta emin olun duymamanızı imkansız.
Mp3 ve de video formatlarını dinlemek ve izlemek çok zevkli. Stero kulaklık sayesinde inanılmaz bir ses çıkışı alınmakta. Son seviyede dinleyemeyeceğiniz kadar yüksek çıkıyor ses. Ben kulaklığa tam on puan veriyorum.

KAMERA:
Entegre olarak gelene kamerası: VGA, 640x480 piksel
Gelelim fotoğraf çekim kalitesine şimdi başta söyliyeyim gece çekimi kötü çok kötü belki yeni update lerle bu giderilir.Kimsenin hevesi kırılmasın.Fakat gündüz çekimi kendi sınıfına göre gayet güzel.En beğendiğim yönü video çekimi yeterli ışıkta çok kaliteli videolar çekmekte.Bunun sebebi de videoları mpeg olarak kaydetmesi.Mpeg uzantılı kaydettiği için gayet kaliteli videolar çekmekte izlerken karelenme bozulma takılma vs.. yok.Sadece gündüz video çekimine 10 puan.

MESAJLAŞMA:
Standart mesajlaşmanın yanında şu an tüm operatörlerin desteklediği mms i desteklemekte:Ayrıca Ems ve pop3 email hesaplarınıza da ulaşabilirsiniz.Mesaj yazımı tuş takımı sayesinde gayet kolay kullanım sunmakta. T9 desteklemekte.Ekranın büyük olması nedeni ile mesajları okumakta yazmakta çok rahat.

PROGRAM-OYUN VS…..:

Program olarak Windows mobile tüm nimetlerinde yararlanıyorsunuz. Çok çeşitli program yelpazesi var.Aklınıza gelebilecek her şeyin programı var.Şöyleki çok küçük bir program sayesinde cihazı ps ye bağladınız ve Mouse ve klavye ile cihazı yönetebilirsiniz. Evet normal pc kullanır gibi kullanabilirsiniz.Mesajlarınızı klavyeden oyunları Mouse dan yönetebilirisiniz.Hatta Pc nizde kulaklık mikrofon ve varsa uygun ayarları yaparak gelen ve giden çağrılarınızı cihazı elinize almadan görüşebilirsiniz.

KISACA DİĞER ÖZELLİKLER:
Üzerinde yüklü wm player internet explorer sim editörü çağrı yönetimi msn mesenger görev yöneticisi windows gezgini gibi programlar var.Hele mesnger çok işe yarıyor.Photo caller var kişilere foto eklemek için.java emulatör var java uygulamaları kullanmak için tema desteği mevcut her türlü tema ekran değişikliği mevcut küçük bir plung ile hareketli temalarda yüklenebiliyor.Buradaki uygulamaları tek tek anlatmayayım zaten herkes bunları az çok biliyor.

GENEL DEĞERLENDİRME:

Bence para verilip alınabilecek cihazlardan 3.sü.Şimdi diyeceksiniz ilk iki cihaz hangisi sp5m-sp5 dir.Bunlar gerçekten özellik ve kalite yönünden çok üstün cihazlar. Sp3i yi Türkiye de almak çok zor resmi satış distiribütörü yok maalesef. Biri çıksa adam gibi şu i-MATE satsa bence para kıracak ya neyse.Bazen G.G. sitesinde satılıyor. Alırken mutlaka proforma ve kayıt belgesi isteyin. Donanım olarak eksiği ve arızası olan hiçbir ürün almayın çünkü tr de destek verilmediği için yaptıramazsınız. Benden bukadar eğer yanlışım ve yazım hatası varsa kusura bakmayın.

Tamamen şahsi görüşümdür.(Kesimlikle milyarlar verip symbianlı 2 mp li makineler almayın yazık diyorum.)

resim nasıl eklendiğini bilmediğim için ekleyemedim

face1tr

Üye
<div class='quotetop'></div><div class='quotemain'>resim nasıl eklendiğini bilmediğim için ekleyemedim[/b][/quote]

global

Üye
    Konu Sahibi
sağol bide nasıl eklendiğini anlatsaydın

face1tr

Üye
öncelikle nette herhangi bi resmin üzerine gel. resim üzerinde sağ tıkla ve özellikler ekranını aç. burada url: yazan kısım var önündede resmin url yani adresi.. bunu kopyala.. daha sonra forumda msj yazdığın yerde resim ekle ( tablo şeklinde logosu var) seçeneği var. buraya tıklayınca küçük bir pencere açılıyor ve senden resmin adresini(url) istiyor. sende demin kopyaladığın url yi buraya yapıştırıyorsun. bu kadar..

bjknemesis

Üye
güzel bir açıklama yapmışsın eline saglık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt