İmama tehdit: Sabah ezanını okuma !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
KÖY İMAMI EZAN OKUDUĞU İÇİN TEHDİT EDİLDİ​

Muğla'nın Milas ilçesinde sabah ezanını okuduğu için tehdit edildiğini iddia eden imam, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Milas'a bağlı Gökçeler Köyü Camisi'nde görev yapan imam Süleyman Akgedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah ezanını okuduğu için köyün eski muhtarı M.P'nin kendisini ''dövmek ve köyden atmakla'' tehdit ettiğini iddia etti.

M.P'nin 12 Haziranda yatsı ezanının ardından köy kahvesinde yanına geldiğini ve sabah ezanını okumaması için tehdit ettiğini öne süren Akgedik, şöyle konuştu: ''M.P, bana ezandan rahatsız olduğunu söyledi. Sürekli olarak tehdit ediyor. Daha önce de aynı kişi tarafından tehdit edilmiştim. Aldığım tehditler karşısında Milas Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Yaşadığım olayın birçok şahidi var.''

Milas Kaymakamı Şahin Aslan ise olayı doğrulayarak, ''Gökçeler Köyünde görevli imam arkadaş ilçe müftümüze gelerek bu konudaki şikayetini bildirmiş. Konuyu incelemesi için ilçe müftümüze talimat verdim. Ayrıca adı geçen imam savcılığa da suç duyurusunda bulunduğu için olay şu aşamada yargıya intikal etmiş. Bu sürecide takip edeceğiz'' dedi.

İmamı tehdit ettiği öne sürülen M.P. ise iddiaların asılsız olduğunu savundu.

AA

15.Haziran.2009 17:21:38

Cynical

Cynical

Üye
Kimi müezzinler malesef ezanın ruha hitap eden ahengini tam anlamıyla yansıtamıyorlar. Kimi yerlerde de kulak tırmalayan, yüksek desibelli ve kalitesiz bir hoparlör sesi insanı rahatsız edebiliyor. Umarım bu olay da bu tip bir durumdur. Şahsen müslüman bir ülkede, müslümanım diyen bir insanın ezan sesinden rahatsız olabileceğini düşünmek istemiyorum.

alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
Kimi müezzinler malesef ezanın ruha hitap eden ahengini tam anlamıyla yansıtamıyorlar. Kimi yerlerde de kulak tırmalayan, yüksek desibelli ve kalitesiz bir hoparlör sesi insanı rahatsız edebiliyor. Umarım bu olay da bu tip bir durumdur. Şahsen müslüman bir ülkede, müslümanım diyen bir insanın ezan sesinden rahatsız olabileceğini düşünmek istemiyorum.
makam ve ahenk çok önemli ezan-ı Muhammedi de ...
buna dikkat etmeleri lazım dediğiniz gibi haklısınız...
umarız böyledir...
ama bir noktayı da eklemek isterim..
yaklaşık 30 gün evvel tv lerde bir haber yayınlandı... bazı kadınlar düzenledikleri basın toplasntısında sokaklarındaki sabah veya yatsı ezanlarının rahatsız edici olduğunu ve gürültü kirliliği yaptığını duyurdular...
bir garip memleket

Cynical

Cynical

Üye
Pamuk tıkasınlar kulaklarına...

alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Bu ne biçim bir düşünce anlayamadım.

arslansem

arslansem

Üye
Defol git diyeceksin son çare..Kendine başka bi ülke bul :pro:

alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
Defol git diyeceksin son çare..Kendine başka bi ülke bul :pro:
TÜRKİYE olarak biz misafirperver bir ülkeyiz defol git demek yerine kardeşim gelin size toprak verelim deriz..
onlarda kalırlar..

Odysseus

Odysseus

Üye
Bir hususu arada belirtmek istiyorum. Alperen abi de katılacaktır sanırım. Almanya'da ve bazı ülkelerde ezan sadece cami içerisinde dinletiliyor, dışarı ses vermek yasak. Bizde de ezan okunurken yanında kilise çanları çalabiliyor. Şunu söylemek istiyorum, biz onlara bu kadar taviz verdikçe onlar bizi o kadar engelliyor. Daha trajik olan tarafı da her ne sebeple olursa olsun biz de kendi ezanımıza tahammül edemiyoruz artık. Allah ezanları dindirip kilise çanlarının sesini yükseltmesin. Allah müslüman Türklerin her alanda yardımcısı olsun. Dinimizi, ezanımızı beğemeyene de sınır kapıları açık defolup giderler.

alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
Bir hususu arada belirtmek istiyorum. Alperen abi de katılacaktır sanırım. Almanya'da ve bazı ülkelerde ezan sadece cami içerisinde dinletiliyor, dışarı ses vermek yasak. Bizde de ezan okunurken yanında kilise çanları çalabiliyor. Şunu söylemek istiyorum, biz onlara bu kadar taviz verdikçe onlar bizi o kadar engelliyor. Daha trajik olan tarafı da her ne sebeple olursa olsun biz de kendi ezanımıza tahammül edemiyoruz artık. Allah ezanları dindirip kilise çanlarının sesini yükseltmesin. Allah müslüman Türklerin her alanda yardımcısı olsun. Dinimizi, ezanımızı beğemeyene de sınır kapıları açık defolup giderler.
ağızına sağlık adem kardeşim..
dediğin çok doğrudur...
zaten geçen aylarda antalyada bir tatil köyünde de aynı olay olmuş....
TÜRKİYE olarak neden avrupanın bize yaptığını biz onlara yapamıyoruz..
şimdi örneğin ki daha örnekler sıralanabilirde..ama önce ingiltereyi ele alalım...
ülke yönetimi bir felsefe sahibi oda şu...
ingiliz hükümeti asla kendi halkıda dahil olmak üzere toprakları nı satmaz...
kişi toprağkta her daim kiracıdır..parasını öder eker biçer vs..
ama toprak vermezler..
bakınız bize...
ab nin ya da diğer kuruluşların gözüne güzel görünebilmek için yüzyıllar boyu dökülen kanları verilen mücadeleleri boşa çıkararak ezanımızın sesini cami dışarısına çıkartmıyorlar sesi kapatıyorlar..
antalya da adem kardeşim de buyurduğu üzere ezan sesinden rahatsız olanlar belediyeye başvuru yapıp uyarı verdirebiliyorlar..
didimde çeşmede....
italyanlar aldıkları topraklara pansiyonj yapıyorlar ve pansiyonlarıda TÜRK almıyorlar..alamdıkları gibi pansiyonun önündeki banka lara oturutmuyorlar..
bu nedemek şimdi..
kendi bvatanında garip öksüz kimsesiz...
üstad necip fazıl ne demişti sakarya da ..
sakarya sanamı düştü bu yük..
bu dava zor..bu dava öksüz....
dava zor aynı zamanda daöksüz...
vatan elden gidiyor dediğimizde herkes gülmüştü..
şimdi 42 yıllığına altında altın uranyum su yatakları olan topraklar elden gidiyor..
hatay iskenderun osmaniye antakya ve dahası...
ey TÜRK oğlu TİTRE VE KENDİNE GEL

Cynical

Cynical

Üye
TÜRKİYE olarak neden avrupanın bize yaptığını biz onlara yapamıyoruz..
Eğer burada kastedilen "onlar bizim ezanımızı okutmuyor, biz de onların çanını çaldırmayalım" mukabilinde bir şeyse önce buna katılmadığımı belirteyim. O zaman onlardan ne farkımız kalır?
ama önce ingiltereyi ele alalım...
ingiliz hükümeti asla kendi halkıda dahil olmak üzere toprakları nı satmaz...
kişi toprağkta her daim kiracıdır..
Bunu neye dayandırdığınızı bilmek isterim. Birçok Ingiliz ve Ingiltere'de yaşayan yabancı tanıyorum ve hemen hepsi kendi evlerine, topraklarına ve hatta çiftliklerine sahipler. Keza Almanya'da yaşayan gurbetçilerimiz de aynı şekil kendi taşınmazlarına sahipler. Hele bir Macaristan örneği verebilirim ki, Avrupa'da kişi başı en çok klise bulunan ülkedir, bu ülkede yabancılar için taşınmaz gayri menkul satın almak Türkiye'den çok daha kolaydır.

alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
aynen öyle doğrudur ..
ama daha detaylı inceleyiniz kardeşim...
bu ülkeler topraklarını satmıyorlar...
uzun yıkllara kiralıyorlar...
satmak yok..
kiralamak var..
bakınız toprak reformu yasamız var...
vatanın her karış toprağı kutsaldır satılamaz..
ama satılıyor...
ben yine sizden daha detaylı incelemenizi trica ederim..
o ülkeler satmıyor... uzun yıllara kiraya veriyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...