İlke---İclal Aydın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
İlke---İclal Aydın
İlke
Kar yağıyor. İki gündür pencerenin önünde kâh uyukluyor kâh karı seyrediyorum...
Gözümü açamıyorum bir türlü. Havada uçuşan kar tanecikleri sanki hipnotize ediyor beni...
Kar yağmasa da uyumak için onlarca nedenim var. Olup biten her şeyden uzak, uzun bir kış uykusuna yatıp neşeli bir bahara uyanabilmeyi isterdim.
Televizyonda bir haber kanalı açık. Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’daki patlama ile ilgili açıklamalarından bahsediyor spiker. Bir vızıltı halinde arka arkaya sayıştırıyor felaketleri. İran doğal gaz vanasını kıstı, zam kapıda, kar yağışıyla zincirleme trafik kazası, Afrika’daki çete kavgasında palayla öldürülen karşı çete lideri...
Mutfaktan düdüklü tencerenin sesi geliyor. Bilgisayarımın tuşlarının çıtıçıtıları var bir de...
Kar yağıyor...

İki gündür pencere önünde karı seyrediyorum. Kâh uyukluyor kâh “ilkesel” davranış biçimlerimizi düşünüyorum...
Bir kavgayı sürdürmek ilkesel midir? Öyle midir?
Başbakan’ın kısa bir süre önce PKK ile yapılan silahlı mücadeleden diplomasi safhasına geçiş ile ilgili niyetlerini açıklamasına CHP’nin verdiği ters tepki ilkesel miydi mesela?
Terörle mücadele yöntemlerini değiştirmek ilkelerimize ters mi düşer? “Terörle değil teröristle mücadele ettik, hatamız buradaydı” diyen eski genareller bu itiraflarıyla ilkelerine ters mi düşmüşlerdir?
Çocuğunu kaybetmiş anneler bu silahlı mücadele sürsün mü ister? Benim çocuğum öldü başka çocuklar da ölsün mü derler?
Çok değil, beş sene önce bombalanan İstanbul’daki banka binasının enkazı bugün reklam panolarını taşırken teröre karşı ilkesel bir duruş mu sergilenmekte?
O bombalamanın ardından “Terörle mücadele istihbarat birimlerinin güçlendirilmesi, yeni bilgi şifrelerinin kırılması ile olmalıdır. Karşılıklı çatışmaya girmek öfke dinamiklerini tetikler. En başından engelleyici güçler yetiştirmek gerek” diyen uzmanlar onlarca yıldır hükümetlerimizin terörle mücadele ilkesine ters düşünceler mi sunmuşlardı?
“Bu kaos bitsin artık” demek hata mıdır?

Kar yağıyor... İki gündür kâh karı seyrediyor kâh uyukluyorum...
Birkaç gün önce yediğimiz akşam yemeğini düşünüyorum. İçten kahkahaların, küçük kederlerin, iki tarafa ait merak edilen detayların, mesleki anıların paylaşıldığı masadaki üç kişiden ikisi çok eski sıkı dostken ben düşmanlıktan terfi etmiş bir çaylak olarak ortadaki yemeği paylaşmaktaydım.
O gece bir tabaktaki yemeği üçe böldük.
Çok güldük. Çok şaşırdık.
Kendimize kızdık. Önyargılarımıza söylendik.
Birbirimizi dinledik. Anlamaya çalıştık, hatta anladık.
Planlar yaptık. Yeni bir defter açtık. Kendi adıma itiraf edeyim ki mutlu ayrıldım onlardan.
Bizi görseler “ilkesizler” derler diye düşündüm eve dönüş yolunda... Kar başladı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt