İlk Yarı Boyunca Can Yakan Hakem Hataları ! (Video/Galeri)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
İlk Yarı Boyunca Can Yakan Hakem Hataları ! (Video/Galeri)
İlk Yarı Boyunca Can Yakan Hakem Hataları ! (Video/Galeri)

Tabi ki her zaman olduğu gibi futbol kadar, bazen futboldan da çok ligimizdeki hakemler ve hataları gündeme geliyor. İşte ligin ilk yarısından akılda kalan büyük hakem hatalarından bazıları:

Kasımpaşa-Beşiktaş: 1-2

Daha ligin 2. haftasında tartışmalar başladı. Siyah-Beyazlılar Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta bir penaltılarının verilmediğini iddia etti.

Bursaspor-Galatasaray: 0-1

Galatasaray zorlu Bursa deplasmanında 1-0 kazanmasına rağmen maçın sonlarına doğru Ümit Karan'a yapılan net penaltı gözlerden kaçmadı. Kazanılan 3 puan bu hatayı fazla gündeme getirmedi.

Ankaraspor-Beşiktaş: 0-0

Beşiktaş'ın duraklama dakikalarında Tello'yla bulduğu nizami gol, Nobre'nin kaleciye faul yaptığı gerekçesiyle iptal edildi. Fakat pozisyonda herhangi bir müdahale yoktu, gol temizdi.

Beşiktaş-Denizlispor: 3-2

Beşiktaş geriden geldiği maçta çok önemli 3 puanı hanesine yazdı. Siyah-Beyazlılar bu karşılaşmada da lehlerine bir penaltının verilmediğini iddia etti.

Galatasaray-Beşiktaş: 2-1

Galatasaray'ın ilk golü öncesi Selçuk Dereli aut verdi. Fakat yardımcısının uyarısıyla kararını değiştirdi. Arda korneri kullandı, golü Hakan Balta attı. 76'da hakem Arda'nın düşürülüşüne penaltı verdi. Beşiktaş'lı futbolcuların özellikle penaltı pozisyonu için yoğun itirazı oldu.

Erman Hoca ne demişti?

‘Galatasaray’ın penaltısı doğru… Baki kontrolsüz geliyor. Panikliyor. Topa müdahale edemiyor. Sonra indiriyor.. Doğru karar..’
Trabzonspor-Beşiktaş: 2-3

Hakem Bülent Yıldırım, Rüştü'nün topu ceza sahası dışında göğüsle uzaklaştırmasını yardımcı hakemine uyarak el olarak yorumladı ve kırmızı kart gösterdi. Kaleye, Brezilyalı golcü Bobo geçti. Daha sonra da elle müdahale olmadığını kabul edip raporuna yazdı. Rüştü ceza almadı.

Kayserispor-Fenerbahçe: 2-1

Edu’ya gösterdiği 2. sarı kart hatalıydı. Brezilyalı stoper oyundan atıldı. Edu da Rüştü gibi ceza almadı. Fenerbahçe'nin Semihle attığı golde de ofsayt tartışmaları yapıldı.

Gaziantepspor-Galatasaray: 1-1

Karşılaşma 1-0 Gaziantepspor'un galibiyetiyle sona ericek diye düşünülürken uzatma dakikalarında Servet sarı-kırmızılı ekibe beraberlik sayısını getirdi. Golde net bir ofsayt vardı.

Trabzonspor-Sivasspor: 0-3(hükmen)

Hakem Bülent Demirlek oyunun kontrolünü elinden kaçırdı. Son dakikada çıkan olaylar yüzünden maç tatil edildi. Trabzon 1-0 öndeydi, Sivas 3-0 hükmen galip ilan edildi.

Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1



Deivid'e ikinci sarı kart çıkmadı. Hakem İsmet Arzuman duraklamalarda Bobo'nun nizami hareketine faul çaldı. Düdüğü duymayan Beşiktaşlılar devam etti, Higuain'in kafasıyla golü de buldu ama faul gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. Karşılaşmadan sonra Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören futbol federasyonunu ağır bir şekilde eleştirerek, 1 hafta sonraki Sivasspor maçına paf takımla çıkmakla tehdit etti. Siyah-beyazlılar hafta içinde Liverpool'a İngiltere'de 8-0 gibi Şampiyonlar Ligi rekoru olan bir skorla yenildi. Haftasonu oynanan Sivasspor maçına kendini affettirmek için çıkan Beşiktaş karşılaşmayı 1-0'dan 2-1 kaybederek taraftarlarını üzdü.

Erman Hoca ne demişti?

‘Bu pozisyona faul çalınması dünyanın sonu. Başka bir yerde olsa hakemliğini bitirirler’

Fenerbahçe-Ankaragücü: 2-0

Fenerbahçe'nin en az 2 net penaltısı çalınmadı. Olası bir puan kaybında ortalık bir kez daha birbirine girebilirdi. 2-0'lık galibiyet tepkilerin dozunu az da olsa azalttı.

Galatasaray-İstanbul B.Ş.B: 2-2

Ali Sami Yen Stadı'ndaki maçta ilk yarıyı 2-0 önde kapatan B.Ş.B, ikinci 45 dakikada dalga dalga gelen Galatasaray'a karşı koyamadı. Hakem Hüseyin Göçek sarı-kırmızılıların 2 net penaltısını vermeyerek skora tesir etti. Bu arada sahada adeta cinnet geçiren Hasan Şaş oyundan atılarak ertesi hafta oynanan Fenerbahçe derbisinde takımda yerini alamadı.

Beşiktaş-Gençlerbirliği: 1-0

Sezon başından itibaren hakem hatalarından en çok çeken takım olan Beşiktaş, bu kez bir hakem hatasıyla 3 puanın sahibi oldu. Ali Tandoğan taç atışını kullanırken ayağı sahanın içindeydi, fakat hakem bunu süzemedi. Pozisyonun devamında Nobre topuğuyla jeneriklik bir gole imza attı.

Denizlispor-Fenerbahçe: 0-1


Karşılaşmanın son dakikalarında Denizlispor'un attığı gol ofsayt sebebiyle geçersiz sayıldı. Yavaş çekimlerde futbolcular aynı hizada görülüyordu. Denizlispor'luların hakeme yoğun tepkisi oldu. Maçtan sonra yapılan yorumlarda yorumcular ikiye bölündü, net bir karara varılamadı.

Gençlerbirliği-Fenerbahçe: 1-2



Ankara ekibi çok pozisyona girdiği maçta öne de geçmeyi başardı. Fakat bulduğu net pozisyonlardan yararlanamayınca kendi evindeki maçtan eli boş ayrıldı. Karşılaşmanın 49. ve 72. dakikalarında Fenerbahçe'li futbolcular penaltı itirazında bulundular. Özellikle 2. pozisyonda Gökhan Gönül'ün Tuna tarafından düşürülmesi Erman Toroğlu dışındaki yorumcular tarafından kırmızı kart+penaltı olarak değerlendirildi.

Vatan

Beşiktaşın kaç puanının hakemler yüzünden çalındığı g.sarayın hakemler sayesinde kaç puan topladığı ortada :nono:Normal şartlarda oynanmış olsaydı maçlar g.saray ilk 10 içerisind kendisine zor yer bulurdu :nono:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt