İlk İnsanın Varoluşu, First Man's Existence

Sponsorlu Bağlantılar

isaakcu

Üye
    Konu Sahibi
İlk İnsanın Varoluşu, First Man's Existence
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

İnsanlığın ortaya çıkışına dair din ve bilimin mükemmel tespitleri

Merhaba değerli izleyiciler. Yine ilginizi çekecek bir video daha. Bu video da sizlere ilk insanın varoluşundan bahsediyorum. İlk insan nerede ortaya çıktı. Din ve Bilim ilk insan hakkında ne diyor. İnsanlık tarihi ne zaman geriye doğru gidiyor. Din deki ilk insan ile bilimin verdiği ilk insan bilgileri çelişiyor mu? İslam alimleri bu konu hakkında ne diyor.

İnsanlığın varoluşu hakkında muhtelif tez ve teoriler sunulmaktadır. Evrim teorisi, tüm canlıların suda oluşan bir bakteri hücresinden, insanlığında bu hücrenin evrim süreci içerisindeki gelişiminden türediğini tez olarak sunmaktadır. İslam dini ise insanlığın Adem ve Havva’nın yaradılışıyla türediğini tebliğ etmektedir. Buna mukabil Kur-an’ı Kerim’de Mü’minun suresi 12-14. Ayetlerinde “Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir hülasadan yarattık” ifadesi mevcuttur. Kimi din alimleri bu ayetin evrim teorisiyle uyuştuğunu ifade etse de bu konudaki görüş şahsa münhasırdır.

Elbette biz insanlığın varoluşu konusunda görüşü kişilere bırakacağız. İnsanlığın varoluşuyla birlikte başlayan Tarih sürecini inceleyerek, insanoğlunun etnik geçmişlerini özetleyeceğiz.
 
bilişimcii

bilişimcii

Üye
Video güzele benziyor en kısa zamanımda izleyip yorumumu ekleyeceğim.
 
  • Beğen
Tepkiler: isaakcu


Üst Alt