İlginç ve bir o kadar da komik futbol rekorları !

Sponsorlu Bağlantılar

umitgul18

umitgul18

Üye
    Konu Sahibi
İlginç ve bir o kadar da komik futbol rekorları !
Jübile maçında kendi kalesine gol atan tek futbolcu Franz Beckenbauer.

* Efsane İngiliz futbolcu Gary Lineker, yaklaşık 20 yıl süren kariyerinde bir tek sarı kart bile görmedi.

* 2000-2001 sezonunda Bristol City-Brendford maçının ilk yarısında 23 dakika kaybolan zaman oynandı ve bu süre içinde 2 gol atıldı. Aynı maçta Bristol’un golcüsü Lloyd Owusu’nun ayağı kırıldı ve omzu çıktı.

* Paulo Araujo aynı maçta 5 kez kart görerek rekor kırdı. Olayın nedeni, oyundan atılan Brezilyalı futbolcunun dalgın hakeme fark ettirmeden maça devam etmesiydi.

* İngiltere maçında 3. dakikada kendi kalesine gol atan Paraguaylı Carlos Gamarra, ‘Kendi kalesine en erken gol atan futbolcu’ olarak tarihe geçti.

* 1957 yılında Charlton, 75 dakika 10 kişi oynadığı ve son yarım saatine 5-1 mağlup girdiği Huddersfield maçını 7-6 kazandı.

* Willenhall Town Ladies-Burton Brewers maçı, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Ortalama her 1,5 dakikada 1 gol atan Willenhall Town, maçı 57-0 kazandı. ( Kesin şike var :ehe)

* Finlandiya’nın unutulmaz oyuncularından Pentti, 1986′da kendi kalesine 5 gol attı. Maçtan sonra takım arkadaşları tarafından Pentti’ye ‘pusula’ bile alındı.

* 27 takım değiştiren Lutz Pfannenstiel, 6 kıtada da top oynayan tek futbolcu oldu.

* Kullandığı 63 penaltıdan 16’sını gole çeviremeyen Gerd Müller, ‘Dünyanın en çok penaltı kaçıran’ futbolcusu oldu.

* Trabzonspor, 1979-80 sezonunda 30 maçta kaydettiği 25 golle(0.833 gol ortalaması) ‘Dünyanın en negatif şampiyonu’ unvanını elde etti.

* Profesyonel sözleşmeye imza atıp, ‘En uzun süre oynamayan futbolcu’ eski Liverpool kalecisi Jorgen Nielsen olarak kayıtlara geçti. Hvidovre’den 26 yaşında transfer edilen file bekçisi, tam 4 yıl, 11 ay forma giymedi.

* Sakatlığı nedeniyle ‘En uzun süre oynamayan en pahalı futbolcu’, Milan’a Real Madrid’den 11 milyon pounda gelen Fernando Redondo. İlk maçında 3. dakikada dizinden sakatlanan Redondo, yaklaşık 2,5 yıl sahalardan uzak kaldı. Redondo, 2.74 milyon pound, ev ve arabayı Milan’a geri vermek istedi, ancak kulüp bu teklifi geri çevirdi.

* ‘Avrupa’da bir maça yapılan en büyük katılım’ Hampden Park’ta oynanan maçta gerçekleşti. 1937′deki İskoçya Kupası finalinde Celtic-Aberdeen maçını 146 bin 433 biletli seyirci izledi.

* ‘Üç büyükler’ içinde ligi eksi averajla tamamlayan tek takım Beşiktaş. Siyah-beyazlılar, 11. sırada tamamladığı 1975-76 sezonunda 25 gol atıp, 32 gol yemişti.

* Beşiktaşlı taraftarların Liverpool maçında yaptığı tezahürat 132 desibele çıktı. 132 desibel, futbol tarihinin en yüksek ses seviyesiydi.

* Brezilyalı eski kaleci Eugênio Machado Souto, 33 farklı takım çalıştırdı.

* F.Bahçe ile G.Saray arasındaki maçlarda en az seyirci 17 Kasım 1922 tarihindeki karşılaşmaya geldi. İttihat Sahası’nda oynanan maçı, tamamı biletsiz 14 kişi izledi.

* 1986-87 sezonunda oynanan Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında, sarı-lacivertli ekip 4 penaltı kullanarak ‘En çok penaltı atan takım’ oldu. “En çok penaltı kullanan futbolcu” ise 4 atışı da gole çeviren Fenerbahçeli Zafer Tüzün.

* Avrupa kupalarına bir sezonda en çok takım yollayan şehir Moskova oldu. 1996-97 sezonunda UEFA Kupası’nda Spartak, Dinamo, Torpedo ve CSKA Mosova mücadele etti.

* Ülkesinin liglerine en çok takım veren başkent Buenos Aires. Açılış ve Kapanış Ligi’nde, Arjantin’in başkentinden toplam 14 takım yer alıyor.

* 1996-97 sezonunda 34 maçta 2 galibiyet 27 yenilgi, 5 beraberlik alan Zeytinburnuspor, Türkiye Birinci Lig tarihinin ‘en kötü performansı’na imza attı.

* 2006 Dünya Kupası’na 2. Turda veda eden İsviçre, kalesinde hiç gol görmeden elenen ilk takım olarak kupa tarihine yazıldı.

* Kolombiya maçında kazanılan 3 penaltıdan da yararlanamayan Arjantinli Martin Palermo, uluslararası bir maçta ‘En çok penaltı kaçıran futbolcu’ oldu.

* Mersin İdmanyurdu, Türkiye Birinci Ligi’nde puanı silinen tek takım olarak tarihe geçti. 1980-81 sezonunda Beşiktaş’la oynadığı maçta sahadan çekilen Mersin ekibi, hükmen yenik sayıldı ve 2 puanı silindi.

* ‘Şampiyonlar Ligi’ndeki en süratli gol’ David Trezeguet’ye ait. 1997-98′de Monaco forması giyen Trezeguet’nin şutu 157.33 kilometre hızla Manchester United ağlarıyla buluştu.

* Rakip filelere 54 gol gönderen José Luis Chilavert, ‘En fazla gol atan kaleci’ olarak futbol tarihine geçti. Chilavert ayrıca hat-trick yapan tek kaleci.

* 2001′de Sydney’de oynanan maçta Avustralya, Samoa’yı 31-0 yenerken,Archie Thompson, 11 golle zor bir rekorun sahibi oldu.(Kesin bu da şike :ehe)
 


eminalp_64

eminalp_64

Üye
TŞK :tşk:
 
Uhops

Uhops

Üye
Kesin şike var :ehe
 
Haluk.

Haluk.

Üye
Abi tam ilgimi çeken konu teşekkürler
 
freeze_king

freeze_king

Üye
Teşekkürler
 
Sago.Kaf-Kef

Sago.Kaf-Kef

Üye
:tşk:
 
UpOneTR

UpOneTR

Üye
:tşk;
 


Üst Alt