ilginç icatlar 2

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
    Konu Sahibi
ilginç icatlar 2
Kimine göre ilginç kimine göreyse gereksiz. Ama bilimadamları insanlık için yeni teknolojiler geliştirmeye ve buluşlara imza atmaya devam ediyor

Yeni teknoloji ve icat kelimelerini duyunca hemen herkesin aklına "Jopon"lar gelir. İşte Japonya'dan insanoğlu için birkaç ilginç icat.





Yorucu bir günün ardından işten çıktınız ve eve gitmek için trene yada metroya bindiniz. Sallatınında yardımıyla gözleriniz kapanmaya başladı. Ani fren durumunda başınızın öne düşüp zara görmemesi için bir icat.









Yeni pişmiş bir yemeğin ağzınızı yakmaması için düşünülmüş bir icat. Mucit, insan sağlığını da düşünerek, sıcak yemekten doğabilecek yaralanmalara karşı yemek çubuklarına vantilatör görevi gören küçük bir fan yerleştirmiş.









Kendi gözünüze damla damlatırken yaşanan sıkıntılara bir çözüm. Göze damla damlatmakta da ne var diyorsunuz. Ancak söz konusu göz size aitse ve bunu tek başınıza yapmanız gerekiyorsa iş düşündüğünüz kadar da kolay değil. Bu gözlük sayesinde damlayı bir seferde göz bebeğinize ulaştırmak mümkün. Tek yapmanız gerekn gözlüğü takıp başınızı arkaya yaslamak. Bu sayede gözünüzü ıskalamak mümkün değil.








İçkiniz bittiğinde bardağı aletin üzerine koyuyorsunuz. Önceden boş bardağın ağırlığının programlanmış olduğu bu alet, ağırlık sensörü sayesinde bardağın boşaldığını anlıyor ve içkinin tazelenmesi gerektiğini bir pager sistemiyle ya da bilgisayarla barmene haber veriyor. Temelde esas alınan 2 şey var: Yer çekimi ve ağırlık sensörü.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt