ka'in
Üye
ilginç bir olay?
istanbul'da 2004 üsküdarın mahlle ve cadellerin'de çok sıkça karşılaştığım 45 yaşlarında bir adam yanında bir bont çanta ve oturduğu yerde bir bez açıp üstüne bir sürü demir para koyardı bir gün üsküdar'da parkta oturuyordum yine onu gördüm tezgahını açtı bir süre onu izledim ne yaptığını anlayamadım bir adam yanına geldi konuştular ve adam cebinden bir sürü bozuk demir para çıkarıp ona verdi oda elinde bir büyüteçle demir paraları inceledi ve içinden bir kaçtane aldı ve kalanları geri verdi karşılığında adama kağıt para verdi adam gitti.merak ettim ve onun yanına gittim tezgahında bir sürü eski tarihlere ait demir para vardı bu paraları satıyormusunuz diye sordum hayır alıyorum dedi, ama bizim için önemli olanı eski büyük 1liralardır onlar daha önemli.niye diye sordum, çünkü bize üçüncü dünya savaşında zafer getirecek mermiler bu paralarla yapılacak bu paralar mermi olacak ozaman tek umudumuz bu paralar olacak sende varsa getir bana karşılığında sana para verim işin garip tarafıda bende bir büyük cam kavanoz dolusu o paradan vardı,babam zamanında toplayıp saklamıştı bende ondan almıştım koleksiyon yapmak için sonradan eski eşyallarımızın buluduğu çatıya koymuştum.adama bende olduğunu ama köyde dedim, onları sakla zamanı gelecek çok lazım olacak dedi ve apartopar çantasını aldı gitti.bir anlam veremedim anlattıklarına.