İlaca Göre Katılım Payı Ödeneceği İddiaları !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
    Konu Sahibi
İlaca Göre Katılım Payı Ödeneceği İddiaları !


Genel Sekreteri Harun Kızılay, ilaca göre katılım payı ödeneceğine ilişkin basına yansıyan iddialarla ilgili, "SGK yetkililerinin söz konusu yeni uygulama konusunda daha hassas ve dikkatli davranmaları gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kızılay, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), hastadan alınan katılım payı için yeni projeleri olduğu yönünde haberlerin basında yer aldığını ifade etti. Haberlerde, hastaların ilacına göre katılım payı verecekleri yönünde bilgiler olduğunu aktaran Kızılay, hatta kanser hastalarının ilacından para alınmazken, ağrı kesici alacak hastanın, ilacın parasını kendi cebinden vereceği gibi konuların yer aldığını anlattı. Yapılan haberlerde SGK'nın yeni uygulamaya koymayı düşündüğü sistemin, "hayati önem taşıyan ilaçlardan" hiç ücret alınmaması, diğer ilaçlardan ise önemine göre katılım payına tabii olması yönünde olabileceğini belirten Kızılay, şu görüşlerini bildirdi:

"Sağlığın herkes açısından ulaşılabilir olmasını amaçlayan biz eczacılar, bu haberleri kaygı verici bulmaktayız ve çoğu asgari ücretle geçinen hastalarımız gözünden baktığımızda, bu şekilde birden fazla kalemde katılım payı alınmasını anlamakta açıkçası güçlük çekmekteyiz. SGK yetkililerinin şu anki haliyle zaten yeterince para ödemek zorunda bırakılan hastalarımızın daha da mağdur olmamaları için söz konusu bu yeni uygulama konusunda daha hassas ve dikkatli davranmaları gerektiğini düşünüyoruz."
 
  • Beğen
Tepkiler: Byhaydar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt