İki Binli Yılların Uçan Vasıtalarını Gördünüz Mü?

Sponsorlu Bağlantılar

yitik savaşçı

Üye
    Konu Sahibi
İki Binli Yılların Uçan Vasıtalarını Gördünüz Mü?
Sinema filmlerinde yansıtılan gelecek kurgusu ve bu kurgunun vazgeçilmez parçası uçan otomobiller... Hayal dünyamızda kendisine büyüleyici bir yer edinen bu teknolojinin gerçekte de var olabileceği inancı tüm insanları sarmıştı artık. Lakin günümüz teknolojisi bu beklentilerden bir hayli uzak kaldı. Gelin iki binli yılların teknolojisine; uçmaktan uzak fakat bir o kadar da ilgi çekici vasıtalara göz atalım...

Segway Human Transporter:

Segway pille çalışan, iki tekerlekli tek kişilik bir taşıma aracı. Segway'in en önemli özelliği, "gyroscopic" mekanizmasıyla sürücüsünün nereye gitmek istediğini sezerek oraya yönelmesi. Segway tüm dünyada satışa sunuldu. ABD Başkanı Bush, üstün denge özelliği sayesinde "üstünden düşmenin imkansız olduğu" söylenen taşıtın üstünden düşmeyi başardı.

Bombardier's Embrio Concept:

Uzay ve havacılık üzerine tasarımları bulunan ve aynı zamanda imalat yapan Bombardier firması tek tekerlekli Embrio'yu icat etti. Düşük hızlar için tasarlanmış küçük denge tekerlekleri araç hızlandığında uçaklardaki gibi içeri çekiliyor ve tek teker üzerindeki yolculuk başlıyor. Araç bir hidrojen yakıt hücresiyle çalışıyor. Embrio bu sayede binlerce kilometreyi sorunsuzca gidebilecek.

Disk:

Shell-Eco Marathon yarışması için St. Joseph Lisesi öğrencilerinin hazırladığı motosiklet benzeri taşıt maketinin adı Disk. Tekerleğin iç yüzüyle motosikletin dış yüzeyi arasında bir manyetik alan sağlandığında, elektrikle çalışabilen bir araç olacak. Disk'i kullanılabilir hale getirmek için Türk mucitler sponsor arayışı içerisindeler...

Ne dersiniz; teknoloji sandığımız kadar hızlı ilerliyor mu?

kikaksk

kikaksk

Üye
teknoloji bunlar ne yapıcan teknolojinin önüne kimse gecemiyo...

slayer

Üye
Embrio'yu çok sevdim...

yitik savaşçı

Üye
    Konu Sahibi
Ben de sevdim...
Link için teşekkürler...

Gangsta.aLone

Gangsta.aLone

Üye
Teknolojinin gözünü seveyim ya harika bunlar

helper007

helper007

Üye
Aaaahhh!
Aaaahhh!
Şimdi olacaktı şu Segway'den bi tane gerçi bizim buralarda kullanılmaz ama.

crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
suan bize bunlar mukemmel icat gibi gelio ama cockularımızın zamanında heralde ucan scooter filan yaparlar teknolojiden beklenir yani hade hayırlısı bakalım....

yitik savaşçı

Üye
    Konu Sahibi
Bana kalırsa hiç bir zaman uçan otomobiller göremeyeceğiz... Otomobiller uçamaz; uçaklar uçar... Ama her genç insanın hayallerine kazınmış uçan otomobil düşüncesinin gerçekten de vuku bulmasını isterim...

darkred

darkred

Üye
bu uçan otomobiller konusunda söyliyeceğim tek bişey varki oda inşallah hep prototip olarak kalırlar.araba dediğin 4 tekerleği olan bişeydir(ÖRN:şahin,kartal,doğan ).uçmak için değil karada kullanmak için tasarlanmıştır yoook ben illa uçmak istiyorum diyosan uçağa binecen

çalışma için saolasın kardeş ellerine sağlık

yitik savaşçı

Üye
    Konu Sahibi
Ben teşekkür ederim <span style="color:darkred">darkred</span>...

Arkadaşlar, bizim düşündüğümüz anlamda uçan otomobiller belki henüz icat edilemedi ama insanlar, otomobil uçurma sevdasından hiç vazgeçmemişler galiba... Aşağıdaki fotoğraflardanda anlaşılacağı üzere, son yüzyılın çeşitli dönemlerinde insanlar otomobillerini uçurmayı başarmışlar...

canturk

canturk

Üye
embrıo hos bır alet bızım cocuklarbu aletlere gulecek herhalde bızım zamanımızda boyle yanı bıde sahın+dogan+vb.. bunlara da bırseyler yaparlar sen korkma

yitik savaşçı

Üye
    Konu Sahibi
Diğer ülkelerde olsa Doğan ve Şahin klasikler arasına girerdi... Değerleri de iki kat artardı...

S1FR3K1R1C1

Üye
Emeğine Sağlık..

yitik savaşçı

Üye
    Konu Sahibi
Önemli değil...

Caine

Caine

Üye
otomobiller saatte 500 km üstüne çıktığında havalanıp havalanmaması sorun değil. bana göre zaten ucuyor olacaklar

Üst Alt