Duyuru İki Adımlı Doğrulama Sistemi ile Siteye Girişler Çok Daha Güvenli

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
İki Adımlı Doğrulama Sistemi ile Siteye Girişler Çok Daha Güvenli
Değerli arkadaşlar,

Siteye girişlerde, İki Adımlı Doğrulama sistemi dahil ettik. İki adımlı doğrulama sistemi aslında birçok internet kullanıcısının artık yavaş yavaş aşina olduğu bir sistem haline geldi. Özellikle Gmail ve facebook da bu sistemle tanışanlar olduğunu tahmin ediyorum ancak bilmeyenler için yine kısaca anlatalım.

İki Adımlı Doğrulama (Link) - Profil seçeneklerinden de ulaşabilirsiniz.

İki Adımlı Doğrulama Sistemi Nedir?
Kullanıcı adı ve şifreniz ile siteye giriş yaparken ekstra girmeniz gereken ilave ikinci bir kod demek kısacası. Bunu bazı sistemler SMS ile yapıyor olsa da, Dünya genelinde mobil cihazlarda kullanılan Authy, Google Authenticator, VIP Access gibi uygulamalar sizlere sitelere girişte ekstra "geçici kod" üretiyor veya gönderiyor. Bu sayede, kullanıcı adı ve şifrenizi bilen biri sizin yerinize siteye giriş yaparken bu geçici kodu girmeden login olamıyor dolayısı ile de aktiflik sağlayamayıp, sizin adınıza işlem yapamıyor.

İki Adımlı Doğrulama Sistemi Nasıl Geçici Kod Sağlıyor
Sitemizde İki Adımlı Doğrulama sistemi 2 sekilde etkinleştirilebiliyor.
1. Mail İle (Her girişte mailinize geçici bir kod üretilip gönderiliyor ve o konu girişte kullanıcı adı ve şifreniz girildikten sonra giriyorsunuz)
2. Google Authenticator, Authy uygulamaları ile. Bu uygulamalar Android, iOS, Windows phone dahil tüm sistemlerin uygulama marketlerinde bulunuyor. Öncelikle bu uygulamaları cihazınıza kurmalısınız ve site aracılığı ile profilinizden etkinleştirdiğinizde, bu uygulamalar size her çalıştırdığınızda geçici bir kod olusturuyor ve bu konu kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra giriyorsunuz ve siteye bu sekilde bağlanabiliyorsunuz. Aksi halde bağlanamazsınız.

ve tabiki her girişte bu işlemleri tekrar yapmamanız için ise, bu kodu giriş ekranında "bu bilgisayarı 30 gün güvenli olarak sakla" seçeneği var. 30 gün aynı pc den girişinizde tekrar geçici şifre sormamış olur sistem. Ancak farklı bir tarayıcıdan, cihazdan girdiğinizde yine geçici kod isteyecek sistem.

Yani maksimum düzeyde giriş güvenliği.

İki Adımlı Doğrulama Sisteminin Amacı tabiki hesap güvenliği. Yani İki Adımlı Doğrulama sistemini hesabınızda etkinleştirdiğinizde, mobil uygulamalardan üreteceğiniz geçici kod veya mailinize alacağınız kod ile giriş yapabilecekken, bilginiz dışında hiç kimse telefonunuzu veya mail adresinizi ele geçirmeden (mail ile iki adımlı doğrulama seçeneğini kullanıyorsanız) giriş yapamaz.

Tavsiyemiz, günümüzde mailler de artık mobil cihazınız kadar güvenli olmayabiliyorken, mobil cihazınızda Authy veya Google Authenticator uygulamaları ile İki Adımlı Doğrulama yı etkinleştirmeniz.

Yedek Kod Özelliği
Diyelim ki akıllı cihazınızda Authy veya Google Authenticator uygulamaları aracılığı ile girişinizi eşleştirerek iki adımlı doğrulama özelliğini devreye aldınız. Ancak cihazınıza ulaşamıyorsunuz veya mail ile de iki adımlı doğrulamayı gerçekleştirme imkanınız yok öyleyse yedek kodlar devreye giriyor. İki adımlı doğrulama sistemi sayfasında Yedek kodlar, sadece 1 kere kullanılabilir şekilde sizlere başında sunuluyor ve bunları güvenli biryerde saklayıp yedeklerseniz, telefonunuzu yada mailinizi dahi kaybetseniz siteye giriş yapabilirsiniz. Aksi taktirde, iki adımlı doğrulama sistemini bu yöntemler dışında geçemeyen üyeliklere yöneticiler tarafından da giriş yetkisi verilmeyecektir, hesap kullanılamaz olacaktır.

İki Adımlı Doğrulama sisteminde her adımda hemen hemen açıklamalı yazımlar yazıldı, yine de etkinleştirilmesi veya kullanılmasında kafanıza takılan birşey olursa bu konu üzerinden sorabilirsiniz.

Teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: kaankulahli, 0MG90, KAYIP-ADAM ve 3 diğerleri


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Hayırlısı olsun.
 
Marco Laren

Marco Laren

Üye
Guzel olmus :)
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
teşekkürler güzel olmuş
 
0MG90

0MG90

Üye
Teşekkürler çok iyi olmuş :)
 
Rygebin

Rygebin

Üye
Hayırlı olsun , bir denemek isterim . Steam için de kullanıyordum ona benziyor.
 
Dm.Pro

Dm.Pro

Üye
Böylesi Daha Güzel Olmuş .
 

Benzer Konular

Cevap
2
Görüntüleme
666
Faruk KATI
Ozan
Cevap
27
Görüntüleme
2K
Dobraokuyucu
gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
484
gonyalı


Üst Alt