İit Genel Sekreteri İhsanoğlu'na Prizren Belediyesi'nce Fahri Hemşeri Ünvanı Verildi

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
İit Genel Sekreteri İhsanoğlu'na Prizren Belediyesi'nce Fahri Hemşeri Ünvanı Verildi



Prizren'de bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na 'Prizren Fahri Hemşeri' unvanı verildi.


Prizren Belediyesi Meclisi'nde düzenlenen tören öncesi İhsanoğlu, Belediye Başkanı Ramadan Muya ve Kosovalı Türk Bakan Mahir Yağcılar ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşme ardından Prof.Dr. İhsanoğlu, Prizren Belediyesi anı defterini imzaladı. İkili görüşme ardından belediyenin meclis salonuna geçti. Prof.Dr. İhsanoğlu'na burada Belediye Başkanı Ramadan Muya Prizren'i sembol eden anahtar ile fahri hemşeri üyesi sertifikasını verdi. Törende konuşan Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya, Kosova'nın tanınmasında gösterdiği olağanüstü çabalardan dolayı Prof.Dr. İhsanoğlu'na teşekkür etti. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, çok sevdiği bir ülke ve şehirde ödüllendirilmenin onurunu yaşadığı için mutlu olduğunu ifade etti. Prizren'in çok etnikli ve çok dinli yapısına dikkati çeken Prof.Dr. İhsanoğlu, Prizren'in bu birlikteliğinin Allah'ın nimetlerini yaşama mutluluğunu öğrettiğini söyledi.


Kendisini aile arasında gibi hissettiğini söyleyen Prof.Dr. İhsanoğlu, babasının doğum yeri Yozgat'ta Gilanlı, İpekli ve Prizren şehirlerden gelenler olduğunu belirtirken, "Bugün kendimi hem Yozgatlı hem de Prizrenli gibi hissediyorum. Aynı insanlar, aynı yerler ve aynı ruhlar" dedi.


Yozgat'ta iki hafta önce adının bir caddeye verildiğini hatırlatan Prof.Dr. İhsanoğlu, bugün kendisine verilen Prizren Anahtarı'nı Yozgat'ta bir müzeye vereceğini bildirdi. Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Prizren'deki birlikteliğin sürekli olmasını diledi.


Konuşmasının devamında İslam İşbirliği Teşkilatı hakkında geniş bilgi veren Prof.Dr. İhsanoğlu, örgüte üye olan 57 ülkeden 31'nin Kosova'yı tanıdığını diğerlerinin de tanıması için çaba sarf edildiğini söyledi. En yakın zamanda Kosova'nın Birleşmiş Milletler ve diğer örgütlere üye olması dilleğinde bulunan Prof.Dr. İhsanoğlu, bu yönde de desteğin devamı teminatında bulundu. Konuşması sırasında sıkça alkışlanan İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, 'Fahri Hemşeri beratı've Prizren Şehri Anahtarını alırken meclis üyeleri ve çok sayıda davetli tarafından ayakta alkışlandı.
 

Benzer Konular



Üst Alt