Iğdırda Kuş Gribi Vakası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Iğdırda Kuş Gribi Vakası
Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde kuş gribi vakası tespit edildi. Bölge karantina altına alınırken bölgede entegre tesis bulunmadığı bildirildi.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
<div align="center"> </div>

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Iğdır&#39;ın Aralık İlçesi&#39;nde kuş gribi (tavuk vebası) vakası tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık, gerekli tüm önlemlerin alındığını kaydetti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Aralık İlçesi Köprüler Mahallesi&#39;nden tavuk ölümleriyle ilgili ihbar alındığı kaydedildi.

Mahalli teşkilat tarafından yerinde yapılan ilk incelemede, ölümlerin nedeninin belirlenmesi amacıyla örnekler alınarak detaylı analiz için ilgili laboratuvara gönderildiğinin belirtildiği açıklamada, analiz sonucu beklenmeden, tedbir amacıyla geçici kordon ve karantina tedbirleri uygulamaya konulduğu vurgulandı. Açıklamada, bulaşma ihtimali dikkate alınarak, 359 adet muhtelif kanatlı hayvanın itlaf edildiği ifade edildi.

Laboratuvar raporu ile hastalığın kuş gribi ve etkenin Avian Influenza A virüsü H5 tipi olduğunun 26 Aralık tarihinde teşhis edildiğinin, bunun üzerine derhal geçici önlemlerin "kalıcı" olarak uygulamaya sokulduğunun belirtildiği açıklamada, "Merkez ve yerel birimlerle koordinasyon sağlanarak gerekli bütün önlemler alınmıştır. Uluslararası yükümlülüğümüz gereği, hastalık uluslararası kuruluşlara (OIE ve AB) ve komşu ülkelere bildirilecektir. Laboratuvar teşhisinin teyidi ve etkenin genetik yapısının tanımı için, AB referans laboratuvarına örnek gönderilecektir. Hastalık kaynağının Kafkaslar üzerinden gelen göçmen kuşlar olabileceği tahmin edilmektedir" denildi.

Açıklamada, kuş gribi vakasının tespit edildiği bölgede büyük entegre tesislerin bulunmadığı, kanatlı hayvanların sadece vatandaşların kişisel tüketimi amacıyla yetiştirildiği belirtilerek, "Gerekli karantina tedbirlerinin kesin teşhisten önce başlatılmış olması nedeniyle, ülkemizdeki etçi ve yumurtacı ticari işletmeler ve halk sağlığı açısından endişe edilecek bir durum söz konusu değildir" denildi.

damadada

Üye
ortada bır yanılgı olmasın kuş grıbı vakası ortadan kalkmıstı hanı devlet acıklama yapmıstı yanı
yınemı aynı tehlıke ıle karsıkarsıyayıs sımdı salgın donem bıttıgı halde tekrardan ayyuka çıkması kafalarda soru işaretı bırakıyor
ya bunda bırişvar
planlı programlı
bır saldırı
yada
haberde
eksıklıkvar
eksıkderken
eskı haber
olabılırdıye bahsetmeksıtedım
saygılar........selametle
serkan

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Haberin tarihi:

28 Aral&#305;k 2005 - 00:13

Ayr&#305;ca, bu hastal&#305;k sadece bir bölgede temizlendi. Üstelik bu hastal&#305;k bir bölgede temizlendi diye tekrar ortaya ç&#305;kmayacak diye bir kaide yok. Her an, her yerde ortaya ç&#305;kabilir. Sadece bir kez müdahale edilmesi sizi yan&#305;ltmas&#305;n. Siz her &#351;eye kar&#351;&#305; tedbirli ya&#351;ay&#305;n.

tofy

Üye
yine kuş gribi

damadada

Üye
sana mıdedık be benım yasımıyasdıgımda abucıve arkadas tarıh atmamıstıve şuphe uyandırdı dogalolarak sende yası yazmıssın ve senınyasını goremeden çakıstı yasılılar buarada sana itimat etmeyen bırılerdenım ben git kendıyoluna........................ her yourmmuma bır yorumda bulunman hıc hosuma gıtmıyor hemde dahalıse talebesı olarak daha önce bana olan tutumunu unutmus degılım ( buarada 23 yasında olmama ragmen saygılı davranmamıstın bana ) bendende sevgı bekleme umarım chavrash denen zatı muhrerem bundanboyle benım yazılarıma yorumda bulunmassınız
zira sözverıyorumkı ben senınle aynıtutumda
buından sonra bulunmayavagım
maziye bak gelecegınıgörrrrr....descartes.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
O zaman nickimin üstüne tıkla, oradan profil seçeneklerinden &#39;Üyeyi Engelle&#39; seçeneğine tıkla.Böylece benim yazdığım mesajları görmezsin. Ben de senin attığın mesajları görmeyeceğim zaten. Engellemiyeceğim ama pek te dikkate alacağım söylenemez...

yitik savaşçı

Üye
Göçmen kuşların her mevsim ziyaret ettiği ülkemizde kanatlı hayvan yetiştiriciliği büyük dikkat gerektiriyor. Özellikle köylerde yetiştirilen hayvanlarla temas esnasında hijyen koşullarına uyulmaması, hastalığın insana bulaşma ihtimalini arttırıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...