İdrar Kaçırma

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
İdrar Kaçırma
Altını ıslatmayla aynı şey demek değildir. Altını ıslatmada bolca genellikle farkında olmamakla ilişkilidir.

İdrar kaçırma(inkontinans): bu olgu, her zaman alttaki nedenin aydınlatılması için uzman yardımı gerektirir.

1-Çocuğunuz oyuna dalıp idrarını geciktiriyor mu,

2-okuldan gelirken, kapının önünde eğilmiş topuklarının üzerinde mi oturuyor. Ayaklarını mı çaprazlıyor. Bunu sürekli yaparken görüyor musunuz? Yoksa oyun oynarken, televizyon seyrederken, tuvalete gitmek yerine, bunumu alışkanlık mı edindi. Bu hareketlerle bize neyi anlatmak istiyor. Evet, bu kötü bir alışkanlıktır ve hemen terk edilmesi gerekir.

3-çocuğumuz karnının ağrıdığını söylüyor. Hızla tuvalete koşuyor ne yazık ki tuvalete varmadan bir kısmını kaçırmış oluyor. Ve bu olay devam edip gidiyorsa( terminoloji: urgence, urgency inkontinans) bu olayda iki şey önemlidir.
A-Altta yatan bir idrar yolu enfeksiyonunun habercisidir.
B-Sidik torbasının düzensiz çalışmasının delilidir.

4-Doktor amca tuvalete gidiyorum idrarımı ıkınıyor gibi yapıyorum. Zorlanıyorum. Kabız gibi oluyorum. Bu olaylar sidik torbası kapağının uygunsuz çalışmasını gösterir. (sevgili okurlar size saygımdan dolayı anlaşılmaz kelimelerle olayı anlatmaktan kaçınıyorum. Ancak bide Latincesini isteriz diyenler için mesane boynu disfonksiyonu yada sifinkter dissinerjizmi.) Uzmana gidilecek

5-Doktor amca tuvalete gidiyorum ancak kesik kesik idrarımı yapıyorum ve tam boşalamadığımı hissediyorum. Yine mesane ve kapakla ilgili bir problem vardır. Uzmana gidilecek

Doktora gidelim ancak bizler evde ne yapabiliriz diyorsanız;
1-Çocuğunuzun düzenli aralıklarla tuvalete gitmesini sağlayınız.
2-Kesinlikle idrarını bekletmesine müsaade etmeyiniz. Manevraları(çömelme, makas ve topuğunun üstüne oturma gibi....) Gördüğünüzde hemen tuvalete gitmesi gerektiğini ifade ediniz. Kapakla ilgili bir problem vardır. Uzmana gidilecek
doktora gidelim ancak bizler evde ne yapabiliriz diyorsanız;
1-Çocuğunuzun düzenli aralıklarla tuvalete gitmesini sağlayınız.
2-kesinlikle idrarını bekletmesine müsaade etmeyiniz. Manevraları(çömelme, makas ve topuğunun üstüne oturma gibi....) Gördüğünüzde hemen tuvalete gitmesi gerektiğini ikaz ediniz.
3-günün belli saatlerinde tuvalet ihtiyacı olmasa bile tuvalete gönderiniz. Sanki idrarı gelmiş gibi otursun yapmaya çalışsın. Gün içinde tekrarlanabilir.
4-alaturka(zemin) tuvalet kullanınız. İşeme bittikten sonra içinden 20 ye kadar yavaş yavaş saydıktan sonra kalkacak
5-ayakta işemeyi yasaklayınız. Zira mesanenin tam olarak boşalmasını sağlayamazsınız!!!!!!!!!!
6-kız çocukları tuvaletten sonra bir kaç damla iç çamaşırında idrar kaçtığını ifade ederse, ala franga(oturmalı) tuvalete ters oturtarak işetilmelidir. Bu olay çok görülen ilk işeme esnasında vajen' e kaçan idrarın geri çıkmasından oluşur.
7-tuvalette oturunca mutlaka tam olarak bacaklarını açmalıdır(kurbağa pozisyonu veya ağa oturuşu). Önce tedbir sonra takdir.

paradox07

paradox07

Üye
:tşk:

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
:rica:

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
hiç idrar kaçırmadım bu yaşıma kadar. teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: x-scarface
x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Allah kaçırtmasın haydarım. Reca ederim.

Muhammet DEDE

Muhammet DEDE

Üye
valla ne yalan soylıyım bızım aılede genetık olarak var bu kacırmadan zıyade gece ıslatması. 19 yasına kadar cektım ben. O kadar doktor muayene operasyon.. Hıcbırı ıse yaramadı. Kendlıgınden gectı sonunda.

• Beğen
Tepkiler: x-scarface
x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Geçmiş olsun dilerim tekrarlamaz.

federico2424

federico2424

Üye
geçmiş olsun.

marist