IDC: 2012 3. Çeyrek raporu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi
IDC: 2012 3. Çeyrek raporu

Kısa süre önce 2012 yılı 3.çeyrek döneminde sevkiyatı gerçekleştirilen akıllı telefon oranlarını açıklayan IDC veri merkezi bu defa işletim sistemlerinin kullanım oranlarını açıkladı.

Akıllı teflon satışlarında bir numara olan Samsung’un bu başarısında Androdi işletim sistemli telefonlar büyük rol oynuyor.
181 milyon akıllı telefonun satıldığı 3.çeyrekte Android ile çalışan telefonların sektöre hakim olduğunu görüyoruz. Toplam 136 milyon Android ile çalışan akıllı telefon sevkiyatı gerçekleşirken Android’in pazarın %75’ine hakim olduğunu görüyoruz. Geçen yılın aynı dönemine göre %95 oranında büyüme kaydedilmiş.

iOS cephesinde ise 27 milyon cihazın sevkiyatı gerçekleşirken pazar payının 15 olduğunu görüyoruz. Geçen yıl aynı dönemde 17 milyon satış gerçekleştiren iOS %57 oranında büyüme gösterdi. Blackberry ve Symbian ise büyük oranda kan kaybetmeye devam ediyor. Blackberry %34.7, Symbian ise %77.3 oranında pazar kaybı yaşadı. En büyük büyüme ise Window Phone cephesinde yaşandı. Pazarın %2’sine sahip olan sistem %140 oranında büyüme gösterdi.

Kendi yorumum: Microsofta büyük birşey başarmış arkadaşlar %140 ne demek

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Bu yılın sonunda bu rakamlarda baya değişiklikler olacak,haber için teşekkürler.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Windows Phone daha kendini gösteremedi :)
Bu haliyle bile iyi başarı. Bakalım zaman neler gösterecek.

MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi
2012 son ceyregi dahil degıl zaten

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Symbian'ın durumu; desteğin devam edecek denilmesiyle desteğin devam etmeyeceğini haber veren haberlerin çıkması+ işletim sistemi değişikliği+ uygula oyun yoksulluğu symbian'ın zararına ve düşüşüne neden oldu.

Blackberry: bilemiyorum?

WP: ise Samsung, HTC ve de Nokia ile WP işletim sistemi ve de cihazlarda barındırılan çip setler vs vs gibi özelliklerle pazara kaldığı yerden asker selam çaktı resmen, ve yakında symnian ile blackberry'nin pazar paylarını 2'ye 3'e katlayarak 3'lü zirveye ulaşacak!

Kendi düşünlerimi paylaştım! 3 vakte kadar; piyasa kavrulacak kiminle mi?

Cevap: İOS-ANDROİD-WP

Görelim mevlâm neyler, neylerse güzel eyler :)

haber için :tşk:

zappinger

Üye
Android yine kral yine kral abi ya

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Android ve iosun domine ettiği bu pazarda %140 lık gelişme gösterdiği için wp ye, pazarın %90 ını elinde bulundurdukları için ios ve androide helal olsun...

Polymath

Polymath

Üye
wp symbiani bile geçememiş daha:) bakalım tahminler doğru tutacak mi? Bence çok zor wpnin pazara ortak olması. Benim anlamadıgım wp cıkmasına ragmen daha once, daha symbiani bile gecememisken bu wp8 den buyuk başarı beklemenın anlamı ne??

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
wp symbiani bile geçememiş daha:) bakalım tahminler doğru tutacak mi? Bence çok zor wpnin pazara ortak olması. Benim anlamadıgım wp cıkmasına ragmen daha once daha symbiani bile gecememisken bu wp8 den buyuk başarı beklemenın anlamı ne??
Kesinlikle katılıyorum işte sırf işin içinde yanlış yollardan çıkamayan Nokia var diye, yoksa bu sitede kimsenin umrunda olmaz bu sistem. Bir de hadi bu haberin altına WP yorumları atılır da en alakasız haberlerin altına bile atıyorum "Steve Jobbs vefat etti" haberine bile "Lumia kasıp kavuracak" yazanları anlayamıyorum. Zaten WP7'li cihazlar için aynı şeyi dediler olmadı 1 senede tutmadı. Şimdi WP8 bu da tutmayınca WP9-10-11 diye umutlar uzayıp gidecek gerçekten komik gelmeye başladı bana alt tarafı bir mobil işletim sistemi. Biaralar ise Xbox360 oyunlarını oynatacağını sanan, vadeden kitleden bahsetmiyorum bile gülüp geçtim :)
Genel olarak tabloyu yorumlamak gerekirse Blackberry OS'un Symbian'ı geçmesine baya bi hayret ettim doğrusu. İnsanları mail alabiliyor gönderebiliyor şeklinde güzel keklediler yıllarca her telefonun yapabildiklerini sanki bitek kendileri yapabiliyormuş gibi güzel gösterdiler batışları kaçınılmaz oldu. Tek adamakıllı işleri BBM olmuştur. O da Whatsapp'ın gölgesinde bence ama Symbian'a gerçekten çok yazık edildi. Android'in başarısını da takdir ediyorum ios gibi kalite bir sistemi bile çok iyi sollamış. Resmen yenilmez bir güç olarak gittikçe büyüyorken Bada'nın oyundışı kalması da Samsung'un kendi malına sahip çıkamamasını göstermekte. Android güzel hoş da Bada'ya biraz daha önem verebilirlerdi yazık ettiler kötü bir sistem değildi Bada 2.0. Meego ise başka bir oyundışı kalmış yazık edilmiş sistem olarak tarihe geçti. SOn olarak ise Android uçtu gitti onu yakalayabilecek sistem şuan için yok gibi bence Symbian zaten bu yıl itibariyle bitirildi sayılır 2016 hikaye, Bada'nın da bitirileceği yakın gibi geliyor aslında bitti de resmi açıklama yok. Meego zaten bitmişti bir grup ayakta tutsa da büyük firmalar olmadan bu işin çok sonuç verebileceğini sanmıyorum, Blackberry'nin ne olacağı belirsiz olumlu işler yapması çok çok zor devrim gerekli. Kısacası pazar bir döngüye dönerek zaten teknoloji piyasasının en büyük sahiplerinde dönecek Google Microsoft Apple savaşına dönecek rekabete girenlerin sayısı azaldıkça kaybedenler biz kullanıcılar olucaz. Ama bu savaşta WP en zayıf halka olur şahsen pek bişey beklemiyorum o sistemden.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
wp geleceğin işletim sistemi olacak gibi gözüküyor.daha doğru dürüst piyasaya çıkmadan vede ms nin taktik ve teknik hatasına rağmen kısa sürede %140 gibi büyüme yapması şans eseri olmamıştır herhalde.

MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi
Kesinlikle katılıyorum işte sırf işin içinde yanlış yollardan çıkamayan Nokia var diye, yoksa bu sitede kimsenin umrunda olmaz bu sistem. Bir de hadi bu haberin altına WP yorumları atılır da en alakasız haberlerin altına bile atıyorum "Steve Jobbs vefat etti" haberine bile "Lumia kasıp kavuracak" yazanları anlayamıyorum. Zaten WP7'li cihazlar için aynı şeyi dediler olmadı 1 senede tutmadı. Şimdi WP8 bu da tutmayınca WP9-10-11 diye umutlar uzayıp gidecek gerçekten komik gelmeye başladı bana alt tarafı bir mobil işletim sistemi. Biaralar ise Xbox360 oyunlarını oynatacağını sanan, vadeden kitleden bahsetmiyorum bile gülüp geçtim :)
Genel olarak tabloyu yorumlamak gerekirse Blackberry OS'un Symbian'ı geçmesine baya bi hayret ettim doğrusu. İnsanları mail alabiliyor gönderebiliyor şeklinde güzel keklediler yıllarca her telefonun yapabildiklerini sanki bitek kendileri yapabiliyormuş gibi güzel gösterdiler batışları kaçınılmaz oldu. Tek adamakıllı işleri BBM olmuştur. O da Whatsapp'ın gölgesinde bence ama Symbian'a gerçekten çok yazık edildi. Android'in başarısını da takdir ediyorum ios gibi kalite bir sistemi bile çok iyi sollamış. Resmen yenilmez bir güç olarak gittikçe büyüyorken Bada'nın oyundışı kalması da Samsung'un kendi malına sahip çıkamamasını göstermekte. Android güzel hoş da Bada'ya biraz daha önem verebilirlerdi yazık ettiler kötü bir sistem değildi Bada 2.0. Meego ise başka bir oyundışı kalmış yazık edilmiş sistem olarak tarihe geçti. SOn olarak ise Android uçtu gitti onu yakalayabilecek sistem şuan için yok gibi bence Symbian zaten bu yıl itibariyle bitirildi sayılır 2016 hikaye, Bada'nın da bitirileceği yakın gibi geliyor aslında bitti de resmi açıklama yok. Meego zaten bitmişti bir grup ayakta tutsa da büyük firmalar olmadan bu işin çok sonuç verebileceğini sanmıyorum, Blackberry'nin ne olacağı belirsiz olumlu işler yapması çok çok zor devrim gerekli. Kısacası pazar bir döngüye dönerek zaten teknoloji piyasasının en büyük sahiplerinde dönecek Google Microsoft Apple savaşına dönecek rekabete girenlerin sayısı azaldıkça kaybedenler biz kullanıcılar olucaz. Ama bu savaşta WP en zayıf halka olur şahsen pek bişey beklemiyorum o sistemden.

Kardeşim her satırına tek tek katılıyorum Tebrikler

Polymath

Polymath

Üye
wp geleceğin işletim sistemi olacak gibi gözüküyor.daha doğru dürüst piyasaya çıkmadan vede ms nin taktik ve teknik hatasına rağmen kısa sürede %140 gibi büyüme yapması şans eseri olmamıştır herhalde.

Yenı cıkmış bir sistem. Insanlar merak ediyor haliyle ve birde nokiadan vazgeçmeyenler var. Sıstemin arkadasındada microsoft gibi dev sirket oldugu için bu buyume normal ama wp cikali çok oldu. Halen symbiani bile gecememişse bu büyüme azdır. Yetersızdir. K bkmayın wp7.5 gelirkende piyasayi alt ust edecek diyorlardı. Ne oldu?

MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi
wp 7.5 1 senede down oldu insanlar şoke oldu güncelleme almayacaklari icin gözler w8 e yöneldi o nasıl olacak bakalım

aleranol

aleranol

Üye
bazıları hala symiani bile gecememis diyorsa gülüyorum ya. şaka gibi. bakın su anda sokağa çıkın dokunmatik ve her s.x yani symbian ile çalışan alet hala bu satışlarda yer.buluyor. cok fazla alet var. ama wp daha yeni çıktı bilinmiyor ve bunun için guvenilmiyor. ama önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde esitlenip geçebilir. büyük değişim daha yeni başladı wpde.

• Beğen
Tepkiler: SkyLaBTR
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt