[i9003] [Özel Rom] Sehr-i Rom v1.0 [ XXKPH ] * YAYINDA !!! * 03.10.2011

Konu Sahibi
[i9003] [Özel Rom] Sehr-i Rom v1.0 [ XXKPH ] * YAYINDA !!! * 03.10.2011
1 Aylık emek var burda ona göre yorum yapın saçma sapan cevaplar yazmayın

Bu arada arkadaşlar şunu söyliyim burdaki her şey benim yapımım değildir mesela arayüzü ayrı temayı ayrı root u falan farklı arkadaşlar yaptılar yani bunların hepsi ayrı ayrı paketler hepsi ayrı ayrı işlemler. Örneğin önce sade romu yüklersiniz sonra touchwiz yüklemek için root gerekir rootlarsınız sonra touchwiz i sistem dosyalarıyla değiştirirsiniz sonra tema değiştirmek için temayı sd karta atmak gerekir ondan sonra pc ye bağlayıp kodlar falan yazıp onları sistem dosyalarıyla değiştirmek gerekir bunları yaparken bir hata yaparsanız en başa dönersiniz..

Yani birisi çıkıpta bana "bu temayı şu sitede tripin diye bi üye yapmış gelipte burda ben yaptım diyosun" gibisinden şeyler söylemesin bu işlemler zor şeyler ben bunları hazır bir paket haline getirdim zaten özel rom (custom rom ) yapan herkes böyle yapar bakarlar yeni bir tema çıkmış onu romlarına eklerler ve paylaşırlar. Dikkat ettiyseniz yaptım demiyorum eklendi diyorum o programlara falan..

Benim burada çok emeğim olabilir ama onların da emekleri var o yüzden hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

1.0 Versiyonu Özellikleri

Özellikleri:

• TwLauncher v4.5 (Galaxy S II arayüzü son sürümü)
  • Yeni Tema - Sade ve % pil gösterimi
  • Açılış sesi ve açılış resmi değişti
  • Android Market son sürümü eklendi.
Genel:
Arayüz:

Programlar:

Tepkiler: 4lima, arites, muratvemine ve 9 diğerleri
    Konu Sahibi
Kurulum:

• Forumda vermiş olduğum XXKPE sürümünü yükleyin.
  • Ardından yine verdiğim XXKPH sürümünü yükleyin.
  • Sonra aşağıda vermiş olduğum CWM yi kurun.

1. CWM yi indirin ve masaüstüne atın.
  2. Odin i açın ve PDA butonundan masaüstündeki " CF-ROOT-XXKPH-21.08.2011.tar " dosyamızı seçip Start' a basın.
  3. Pass yazısı geldikten sonra işlemimiz tamamdır.

• İndirdiğiniz rom dosyasını External SD ye atın.
  • Telefonu kapatın ve Ses Arttırma+Home tuşu+Açma kapama tuşuna aynı anda basın ve Recovery moda girin.
  • Gelen ekranda aşağı-yukarı hareketler için ses tuşlarına, onaylamak-seçmek için ise home tuşuna basın.
  • Ses azaltma tuşuyla "install zip from sdcard" seçeneğine inin ve home tuşuna tıklatın.
  • Gelen ekranda "choose zip from sdcard" ı seçin.
  • Ordanda "SHRYR-ROM v0.6 Beta.zip" dosyamızı seçin ardından da "Yes - Install SHRYR-ROM v0.6 Beta.zip" seçeneğini seçin.
  • Kurulum tamamlandı yazısı geldikten sonra geri tuşuna basıp "reboot system now" u seçin.
  • İşlem tamamdır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sehr-i Rom v1.0 Kurulum ve Dosyaları

• Forumda vermiş olduğum XXKPE sürümünü yükleyin.
  • Ardından yine verdiğim XXKPH sürümünü yükleyin.
  • Sonra aşağıda vermiş olduğum CWM yi kurun.

1. CWM yi indirin ve masaüstüne atın.
  2. Odin i açın ve PDA butonundan masaüstündeki " CF-ROOT-XXKPH-21.08.2011.tar " dosyamızı seçip Start' a basın.
  3. Pass yazısı geldikten sonra işlemimiz tamamdır.

• İndirdiğiniz rom dosyasını External SD ye atın.
  • Telefonu kapatın ve Ses Arttırma+Home tuşu+Açma kapama tuşuna aynı anda basın ve Recovery moda girin.
  • Gelen ekranda aşağı-yukarı hareketler için ses tuşlarına, onaylamak-seçmek için ise home tuşuna basın.
  • Ses azaltma tuşuyla "install zip from sdcard" seçeneğine inin ve home tuşuna tıklatın.
  • Gelen ekranda "choose zip from sdcard" ı seçin.
  • Ordanda "Sehr-i Rom v1.0.zip" dosyamızı seçin ardından da "Yes - Install Sehr-i Rom v1.0.zip" seçeneğini seçin.
  • Kurulum tamamlandı yazısı geldikten sonra 5 saniye bekleyin yeniden başlatacak cwm ye girecek o zaman reboot system now u seçin.
  • İşlem tamamdır.

Resimler ve temalar sonradan eklenecektir..

Ekli dosyalar

Tepkiler: kemal uçar, nearcandy ve OğuzcanAbi
    Konu Sahibi
OTG kurulumu:

1. Yüklü olarak gelen module loader programını açın
  2. Superuser isteğine Allow dedikten sonra Another Path ı seçin.
  3. Gelen kısma aşağıda yazan konumu yazın ve sonra gelen yerden bütün modülleri işaretleyip "Save selection" a tıklayın. Sonrada yeniden başlatın.
    Kod:
    /system/modules/
Modülleri yükledik şimdi sırada kablo var.. Hazır olarak satılan kablolar uymuyormuş o yüzden bi kablo alıp onu değiştireceğiz. Ben denemedim deneyen olursa sonucu yazarız buraya..

Resimde de görüldüğü gibi 4. kısım boşta kalıyor.

O yüzden 4. kısmı resimdeki gibi 5'e bağlıyoruz.

Bu kadar...

Bu resimlerde bulan arkadaşın kendi düzenlemiş olduğu hazır satılan OTG konektörü..

Bu da video..

[video=youtube_share;6bHHS2ipnNI]http://youtu.be/6bHHS2ipnNI[/video]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OverClock için..

Verdiğim .tar dosyasını Odin programından PDA butonuna tıklayarak seçin ve yükleyin tamamdır..

Tepkiler: nearcandy
teşekkürler elinize sağlık

Tepkiler: Şehriyar

.BlueTR

Üye
galaxy s2 arayüzü falan çok güzel olmuş keşke galaxy tabada böyle bişeyler yapsalarda alınca direk yüklesek

Tepkiler: Şehriyar
    Konu Sahibi
galaxy s2 arayüzü falan çok güzel olmuş keşke galaxy tabada böyle bişeyler yapsalarda alınca direk yüklesek

Gel seni de Galaxy SL li yapalım bak benim desteğim var paha biçilemez

Tepkiler: nearcandy

mole70

Üye
bu işlemin geri dönüşü mümkünmüdür yani kph veya kpe ye dönebilirmiyiz tekrar
dahada geriye 2,3,4 ten 2,2,1 e mesela

devilmy

Üye
TwLauncher v4.5 bu nasıl yuklenıyor 9000 serisine yuklemişler:=)

kardeşim emeğine sağlık ama hangi romu external sd' ye atacağımızı anlatırmısın rom göremedim de

Konu Sahibi
rom toparlanma asamasinda kucuk hatalari falan duzeltiyorum bikac gune upload edecem

mole70

Üye
bir önerim olacak ama belki denemişsindir extranal sd kartı dahili sd ye çevirme senin konundu bu eklemeyi bu roma dahil etsen şık olur sanki. birde dolphin yerine veya yanına puffin de koysan biraz ağır ama tam flaş desteği veriyor

Konu Sahibi

sdswap dedigim olay o sd kart olayi iste kardesim dedigin programi bi denerim sonucu yazarim.. dolphin de guzel flash destegi de guzel mesela suan telefondan giriyorum bu mesaj yazma kismi bi tek dolphinde calisiyor...

Konu Sahibi
romu upload etmeye çalışıyorum ama sürekli bağlantı kopuyor başa dönüyorum :S 5. denemem şuan bakalım olacakmı...

Konu Sahibi
off %80 de kaldı ya bi daha olmazsa sildircem konuyu ya çok sinir oldum..

mole70

Üye
dosyaları indirdim shryr rom beta 187 mb cf root 6 mb bunların ikisinide işleme alıyormuyuz 6 mb dosyayı odinle flaslayıp arkasındanshyr rom betayı extrenal sd den mi kuruyuruz sırayla sırası önemlimi doğru anlamışmıyım kph da pda ya bastığımızda aldığımız dosya 345 mb normalde şimdi 6 mb olanı seçiyoruz 185 mb olanı hafıza kartından kuruyoeuz cevabını bekliyorum deneyeceyim