Hz. Mehdiye Çok Az İnsan İnanacak

Sponsorlu Bağlantılar

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Hz. Mehdiye Çok Az İnsan İnanacak

HZ. MEHDİ (A.S.)'A ÇOK AZ SAYIDA İNSAN TABİ OLACAKTIR

Hasan b. Salih-i Bezzaz’dan: Hasan b. Ali Askeri aleyhi’s-selâm şöyle buyurdu:

“DOĞRUSU BENİM OĞLUM BENDEN SONRAKİ KAİM (HZ. MEHDİ (A.S.)(DIR)) DİR. UZUN ÖMÜRLÜLÜKTE VE GAYBETTE PEYGAMBERLERİN SÜNNETİ ONDA (HZ. MEHDİ (A.S.)’DA) VUKU BULACAKTIR.

BU SÜRE ÇOK UZADI DİYE BAZI KALPLER TAŞ GİBİ SERTLEŞECEKTİR. ALLAH’IN KALBİNE İMAN YAZDIĞI VE RAHMETİYLE DESTEKLEDİĞİ KİMSELER DIŞINDA ONA (HZ. MEHDİ (A.S.)’A) İNANAN KALMAYACAKTIR.”
(Kemal-ud Din s. 526 ve Bihar-ul Envar c. 51 s. 224)

Hz. Mehdi (a.s.) peygamberlerde olduğu gibi uzun ve çile dolu bir ömür sürecektir. Hz. Mehdi (a.s.)’ın gaybet dönemi olacak hatta bu gaybet döneminin uzun olması yani Hz. Mehdi (a.s.)’ın insanlar tarafından tanınmasının;

zuhurunun bazı kişilerin zannettiğinden daha uzun sürmesi imanı zayıf bazı kişilerin kalplerinin katılaşmasına neden olacaktır. Bu nedenle Hz. Mehdi (a.s.)’a inananlar 313 gibi çok az bir sayıda kalacaktır. Bu kişiler Allah'ın kalplerine özel olarak iman yazdığı çok samimi insanlar olacaktır.

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
ne yani şimdi Yüce ALLAH(C.C) Sadece 313 kişi için mi mehtiyi indirecek

"Bu kişiler Allah'ın kalplerine özel olarak iman yazdığı çok samimi insanlar olacaktır."

neresinden tutsan elinde kalıyor kalbinde özel olarak iman yazılı olan zaten kefeni yırtmıştır.Muhim olan kafirlerdir

.Yapmayın be yazık çok yazık.Bu düşünceler yüzünden İSLAM ne hale geldi.Biri kıyameti 2012 yılında kopacagını soyler diğer 2600 yıllara işaret eder.Yapmayın burda birşeyler yazması kolay Küfüre düşüyorsunuz çok çekersiniz bunalrın acısını demedi demeyin

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Alıntı Yaptım Yaa İnandıgım Yok :s

emmi

emmi

Üye
insan inanmadığı bir şeyi paylaşması ne kadar doğru? o sizin bahsettiğiniz 313 kişi senin veya benim gibi kişilerden olacağını mı sandınız,o kişiler büyük alim zatlar olacaktır ki insanlara hz.mehdiyi tanıtıp anlatsınlar ve bildirsinler...

aryscat

aryscat

Üye
Ya biz önce bu günümüzü düzeltir ahiret telaşına düşersek ve eğer hz. Mehdi nin yaşadığı döneme denk gelirsek , adil olan Allah o muhteşem şahısı babamızı tanıdığımız gibi aşikar bir şekilde bize tanıtır. Biz de onun kervanında kendimize yer buluruz. O yüzden kıyamet ne zaman kopar mehdi ne zaman gelir tartışmaları yersiz bence. Allah herkesi hak ettiği yere koyacak nasılsa. Müneccimliğe gerek yok.

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Ya biz önce bu günümüzü düzeltir ahiret telaşına düşersek ve eğer hz. Mehdi nin yaşadığı döneme denk gelirsek , adil olan Allah o muhteşem şahısı babamızı tanıdığımız gibi aşikar bir şekilde bize tanıtır. Biz de onun kervanında kendimize yer buluruz. O yüzden kıyamet ne zaman kopar mehdi ne zaman gelir tartışmaları yersiz bence. Allah herkesi hak ettiği yere koyacak nasılsa. Müneccimliğe gerek yok.
Çok doğru tespit Ve şunuda unutmayın
HER İNSANIN KENDİ KIYAMETİ ÖLÜMÜDÜR!!

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
insan inanmadığı bir şeyi paylaşması ne kadar doğru?
Çok Doğru ..
Neyi Paylaşcağımı Sorcak Değilim.

emmi

emmi

Üye
™ мγdяєaм;2038184' Alıntı:
Çok Doğru ..
Kişiye her duyduğunu söylemesi yalan olarak yeter. Hadis-i şerif:hmmm

aryscat

aryscat

Üye
™ мγdяєaм;2038184' Alıntı:
Çok Doğru ..

yanlış anlama kardeş... inancını sorgulamak da bize düşmezama dini konularda dikkatli olmak gerekir. insanlarımız zaten din cahili . birde bu tip konularla kafaları karıştırırsak olmaz. dine hurafe karışması ve dindarların yobazlaşması bu yollarla oluyor.

MonRêve

MonRêve

Üye
Beyler tamam kız paylaşmak istemiş sadece tamam yanlış olabilirde ne bu kadar yükleniyosunuz madem konudan rahatsız oldunuz şikayet edin :@

emmi

emmi

Üye
Beyler tamam kız paylaşmak istemiş sadece tamam yanlış olabilirde ne bu kadar yükleniyosunuz madem konudan rahatsız oldunuz şikayet edin :@
arkadaşım ben açılan konudan rahatsız değilim,yaklaşımını ters buldum o kardeşimizin ve bunun üzerine cevap yazdım. bu dini konularda herkes bir yerlerden alıntı yapıp paylaşıyor yani hazıra konuyor ne okuyor nede araştırıyor,eğer konunun birde yabancısıysa her söylenenin doğruymuş gibi algılanma olayı var bunun sorumluluğunu ve vebalini acaba alacakmı? bu yüzden o değerli kardeşimin uyarılması lazımdı o kadar.. o kadar çok din düşmanı var ki her tarafa sızmışlar özellikle internete. adamlar; ''gerçek din bu diye kitap bile yazmışlar, haniflik safsatası mı dersin ,sadece kuran yeter diyenimi dersin ,kuran da namaz yoktur diyenimi dersin, ne ararsan var şimdi ben bunları buraya yazsam sığmazlar... bu yüzden dini konularda daha hassas olalım kopyala yapıştır olmasın lütfen, he birde saygılı olalım, ben yaşça sizden sanırım büyüğüm (36):oke:

aryscat

aryscat

Üye
Ayrıca bu deccal mehdi ebcet muhabetlerini gündeme getirerek popüler islam mistisizimi diye birşey varetmeye çalışan , dini olduğundan farklı bir anlayış tarzı ile insanlara pazarlamak isteyen insanlarında ekmeğine yağ sürmemek lazım...

MonRêve

MonRêve

Üye
Tamam yanlış bi bilgi paylaşılmış olabilir ama eminimki konunun sahibi bu konuyu art niyetle açmamıştır çünkü öle bi insan değil ve bu konuyuda bize bi yararı dokunur niyetiyle açtı..
Benim tepki gösterdiğim sey tamam yanlış bilgi paylaşımı olmuş ama konuyu açan kişi bunun farkında değil ve konu sahibi yanlışlık yapmış her insan hata yapar ama sizde çok sert çıkışıyosunuz :nono:
Eğer bi saygısızlığım dokunmussa istemeden olsada kırdıysam sizi özür dilerim.
Ama lütfen biraz daha yumuşak olalım :)

emmi

emmi

Üye
Tamam yanlış bi bilgi paylaşılmış olabilir ama eminimki konunun sahibi bu konuyu art niyetle açmamıştır çünkü öle bi insan değil ve bu konuyuda bize bi yararı dokunur niyetiyle açtı..
Benim tepki gösterdiğim sey tamam yanlış bilgi paylaşımı olmuş ama konuyu açan kişi bunun farkında değil ve konu sahibi yanlışlık yapmış her insan hata yapar ama sizde çok sert çıkışıyosunuz :nono:
Eğer bi saygısızlığım dokunmussa istemeden olsada kırdıysam sizi özür dilerim.
Ama lütfen biraz daha yumuşak olalım :)
Siz beni yine yanlış anlamışsınız,ben bilgi yanlış demedim ki, o bayan arkadaşımız zaten ben inanmıyorum dedi paylaştığı konu hakkında, bu yüzden de ben onu sadece nazik bir dille uyardım, bu paylaşım konusunda hele de konu dinimiz olursa daha hassas olmalıyız.:evet:yoksa o kardeşimizin niyeti kötü falan demedim..eğer insan bilgisi az olduğu konularda ezbere paylaşım yapmamalı...(not:ben bu sitenin eski müdavimlerindenim, sadece teknoloji konusunda istifade ediyordum.Anasayfada kenar sütunlarda güncel konulara bakarken bu tarz dini konuları gördüm ve baktım ,elimden geldiği kadar katılmaya gayret göstereceğim.BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR... İYİSİDE KÖTÜSÜDE insan bununla beraber sorumlu olur.deftere kayıt olur...:oke: )

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Tamam Bu Kadar Yorum Sarfetmenıze Gerek Yok Ben Anladım Anlayacagımı :)
Bidahada Böyle Konu Acmam Teşekkürler.

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Mehdinin Hayatının zorluklar içinde geçtiğine inanırım ama gerisini bilmem. Bu tür konulara çok fazla kafayı takmamak gerek.

suskun999

Üye
ALLAH bizide ona asker etsin ne diyelim kardeşler

Üst Alt