Hz. İbrahim Kimdir? Hz İbrahim Hakkında Kısa Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hz. İbrahim Kimdir? Hz İbrahim Hakkında Kısa Bilgiler
Hz. İbrahim MÖ 2 bin yılında yaşamış İslam dinine göre Peygamber Musevi ve Hristiyan inancına göre ise bir din büyüğüdür. Hz. İbrahim hayatı kısa özet sizlerle.

Hz. İbrahim Kur'an-i Kerim'de bildirilen peygamberlerdendir Kitap'ta İbrahim'i an. Zira o, sidki bütün bir peygamberdi. Ülül'azm denilen peygamberlerin ücüncüsü olup Mezopotamya'daki Keldâni kavmine gönderilmistir. Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.)'dan sonra katinda insanların en üstünüdür,Teâlânin varligini kendi akil ve mantığıyla bulmustur. ona Halil'im (dostum) diye buyurdu. Onun icin Hâlilürrahman olarak zikredilir.

Hz. İbrahim, Tevrat’ta bahsi geçen Abram peygamber olup, Kur’an (6, 74)’a nazaran, Azar’in oğludur ve bu Azar ismi, kuvvetli bir ihtimal ile, uşağının adı olan „Elazar“dan alınmadır. İbrahim’in ecdadının Tevrat’taki isimleri olan İbrahim b. Tareh b. Nahur b. Sarug b. Argu b. Falag b. Gaber b. Şalih b. Kinan b. Arfahşez b. Sam b. Nun,Taberi ve İbnü’l-Esir’de zikredilmektedir..

Hz. Ibrahimin hayatI

2.1. Hz. İbrahim'in yasadigi zaman ve mekan
İbrahim aleyhisselamın nesebi Nuh aleyhisselamin oglu Sam'a dayanir. Hz. Nuh'un vefati ile Hz. Ibrahim arasinda iki peygamber (Hz.Hud & Hz. Sâlih) vardir. Bu fâsila (rivayete göre, M.K.) 1143 senedir. Hz. Hud ile Hz. Ibrahim arasında da 630 yillik bir fâsila oldugu bildirilmiştir. İbrahim aleyhisselamın Dogum yeri Bâbil kentidir .


Filistin’de, İbrahim soğuk ve berrak suyu olan bir kuyu kazdı. Ahalinin yaptığı fena muameleler neticesinde, İbrahim oradan ayrılmak mecburiyetinde kaldı; o gidince de, su çekildi. Ahali arkasından koştu ve geri dönmesini rica etti. Fakat İbrahim bu ricayı reddetti; kendilerine 7 dişi kuzu verdi (Tekvin, 21, 30). Bu kuzuları kuyunun başına bırakırlarsa, suyun tekrar çıkacağını söyledi. Hayz halinde bulunan bir kadın kuyudan su çekince, su tamamen çekildi. İbrahim, 80 yaşında olduğu halde, Kadum köyünde kendi kendini sünnet etti. Taberi (c.1,sa.201-202)’ye göre, İbrahim 200 yaşında vefat etmiştir. Bir rivayete göre de, İbrahim 175 yaşında öldü ve Habrun’daki ecdat makberesinde Sara’nın yanında gömüldü.
 

Benzer Konular

Reşwan
Cevap
0
Görüntüleme
545
Reşwan
kum kзđiśi
Cevap
0
Görüntüleme
700
kum kзđiśi
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez
istersensor
Cevap
0
Görüntüleme
568
istersensor


Üst Alt