Hz.ali en büyük sıddık ve en yüce faruktur

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Albert Einstein

Albert Einstein

Üye
    Konu Sahibi
Hz.ali en büyük sıddık ve en yüce faruktur
5. Selman el-Farisi, Ebu Zer ve Hüzeyfe'den naklen, Resulullah (s.a.a.) Hz.Ali'yi elinden tutarak şöyle buyurdu :

Bu, bana ilk iman eden ve Kıyamet gününde benimle ilk görüşecek olandır. Kendisi en büyük sıddık ve bu ümmetin farukudur, bu, dinin üstadıdır, mal ise zalimlerin üstadıdır????:

(Tabarani'nin Mucem el-Kebir c.6, s.269 / el-Müttaki'nin Kenz' ul Ummal c.6, s.156 /el-Heysemi'nin Mecma üz-Zevaid c.9, s. 102 / İbn-i Udey'in el-Kamil fi Düefa ir-Ricalc.4, s.229 / el-Künci'nin Kifayet üt-Talips.187 / el-Akili'nin Düefa'il Kebir c.2, s.47 / el-Beyhaki'nin Sünen el-Kübra)

6. Hz. Ali şöyle buyurdu : Ben, Allah’ın kulu ve Resulünün kardeşiyim. En büyük Sıddık benim, bunu benden sonra kim söylerse yalancıdır, ben insanlardan yedi yıl önce namaz kıldım.

(Sünen İbn-i Mace c.1, s.57 / el-Hasais en-Nisai s.3 / Menakıb-ı Ahmet bin Hanbel No:17 / el-Hakim Nişaburi'nin Müstedrek es-Sahihayn c.3, s.112 / İbn-i Asakir'in Tarih-i Dimaşk c.1, s.61 / İbn-i Ebil Hadit'in Şerh-u Nehc'ül Belağa c.3, s.257 /Tarih-i Tabari c.2, s.56 / İbn-i Kesir'in el-Kamil fit-Tarih c.2, s.22 / Tabari'nin Zehair'ul Ukba s.60 ve Riyad'ul Nadara c.2, s.155 / el-Hamvini eş-Şafii'nin Feraid es-Simtayn c.1, s.248)

7. Ebu Zer el-Gaffari dedi ki : Resulullah'ın şöyle buyurduğunu kendim duydum :

Ey Ali, en büyük Sıddık ve hak ile batılı birbirinden ayıran Faruk sensin, sen dinin üstadı ve Emirisin

(Muhibeddin el-Tabari'nin Zehair'ul Ukba s.56)

5. Selman el-Farisi, Ebu Zer ve Hüzeyfe'den naklen, Resulullah (s.a.a.) Hz.Ali'yi elinden tutarak şöyle buyurdu :

Bu, bana ilk iman eden ve Kıyamet gününde benimle ilk görüşecek olandır. Kendisi en büyük sıddık ve bu ümmetin farukudur, bu, dinin üstadıdır, mal ise zalimlerin üstadıdır

(Tabarani'nin Mucem el-Kebir c.6, s.269 / el-Müttaki'nin Kenz' ul Ummal c.6, s.156 /el-Heysemi'nin Mecma üz-Zevaid c.9, s. 102 / İbn-i Udey'in el-Kamil fi Düefa ir-Ricalc.4, s.229 / el-Künci'nin Kifayet üt-Talips.187 / el-Akili'nin Düefa'il Kebir c.2, s.47 / el-Beyhaki'nin Sünen el-Kübra)

6. Hz. Ali şöyle buyurdu : Ben, Allah’ın kulu ve Resulünün kardeşiyim. En büyük Sıddık benim, bunu benden sonra kim söylerse yalancıdır, ben insanlardan yedi yıl önce namaz kıldım.

(Sünen İbn-i Mace c.1, s.57 / el-Hasais en-Nisai s.3 / Menakıb-ı Ahmet bin Hanbel No:17 / el-Hakim Nişaburi'nin Müstedrek es-Sahihayn c.3, s.112 / İbn-i Asakir'in Tarih-i Dimaşk c.1, s.61 / İbn-i Ebil Hadit'in Şerh-u Nehc'ül Belağa c.3, s.257 /Tarih-i Tabari c.2, s.56 / İbn-i Kesir'in el-Kamil fit-Tarih c.2, s.22 / Tabari'nin Zehair'ul Ukba s.60 ve Riyad'ul Nadara c.2, s.155 / el-Hamvini eş-Şafii'nin Feraid es-Simtayn c.1, s.248)????:

7. Ebu Zer el-Gaffari dedi ki : Resulullah'ın şöyle buyurduğunu kendim duydum :

Ey Ali, en büyük Sıddık ve hak ile batılı birbirinden ayıran Faruk sensin, sen dinin üstadı ve Emirisin

(Muhibeddin el-Tabari'nin Zehair'ul Ukba s.56)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt