Hz. Adem ile Hz. Musa'nin karsilasmasi

Sponsorlu Bağlantılar

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Hz. Adem ile Hz. Musa'nin karsilasmasi
Bir hadiste soyle buyruldu:
"Hz. Adem ile Hz. Musa (as) efendilerimiz karsilastilar,yuz yuze geldiler.(bu karsilasma misal alemine ait bir tablodur.) Hz. Musa,Hz. Adem'e dedi ki: sen bizim babamiz Adem'sin.Bizi haybet ve husrana ugrattin;Cennet'ten cikmamamiza sebep oldun!"
Bunun uzerine Hz. Adem O'na su karsiligi verdi:"Sen ki Musa'sin.Allah seni secti,ustun kildi ve sana Tevrat'i verdi.Buna ragmen sen beni,ben yaratilmadan kirk sene evvel hakkimda verilmis olan bir hukumden dolayi mi kiniyorsun?"

Not:Aslinda konunun yeri yanlis biliyorum;ancak daha cok kisiye ulasmasi acisindan buraya actim.

• Beğen
Tepkiler: Invoke

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Dogruluguna inamadim pek İsraili hadi olabilir

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Ravisi buhari.ayrica "bu karsilasma misal alemine ait bir toblodur" demis zaten.burda bir mesaj verilmek istenmis Oguzhan'cim.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Orayi gormemisim :) o zaman tamam :)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Anladim :)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
İnşallah :evet:

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Anafor.CK sizin de degerli mesajlariniz bekleniyor :)

Invoke

Invoke

Üye
Güzel bir mesaj var orada :)

- - - Eklendi - - -

Aslında ibretlik bir mesaj var...

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Güzel bir mesaj var orada :)

- - - Eklendi - - -

Aslında ibretlik bir mesaj var...

aynen dostum cok dogru :oke: ilk okudugumda cok hosuma gitmisti ta 4-5 ay once,gecenlerde aklima geldi paylasayim istedim sizlerle :)

-efşan

-efşan

Üye
" Musa, Adem´e: "İşlediğin günahla insanları cennetten çıkaran ve onları şekavete (bedbahtlığa) atan sensin değil mi!" dedi. Adem de Musa´ya: "Sen, Allah´ın risalet vermek suretiyle seçtiği ve hususi kelamına mazhar kıldığı kimse ol da, daha yaratılmamdan (kırk yıl) önce Allah´ın bana yazdığı bir işten dolayı beni ayıplamaya kalk. "

- - - Eklendi - - -

Anafor.CK sizin de degerli mesajlariniz bekleniyor :)

Ben kör bir cahilem, Esta'ğfurullah.