Hyundai, Öğrencilere Fabrika Gezisi Düzenledi

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Hyundai, Öğrencilere Fabrika Gezisi Düzenledi
İlk olarak Kore'den başlayarak sırasıyla Çin, Hindistan, ve Amerika'da bir takım etkinlikler gerçekleştiren Hyundai, Avrupa'da da ilk kez Türkiye bu çalışmayı başlatmış ve özellikle üniversite gençliğini ele almıştı. Ülkemizde Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencileriyle birlikte Pazarlama Seminerleri düzenleyen Hyundai, Nisan ve Mayıs aylarında pazarlama stratejisi ve marka imajı hakkında sunumlar yaptı.

Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan'ın anlatımlarıyla başlayan sunumlar, Hyundai Motor Company Gençlik Pazarlama İletişimi Genel Koordinatörü Suk-Hun Kang'ın üniversite öğrencileriyle birlikte olmasıyla devam etti. Kore'den gelerek Bilgi Üniversitesi öğrencilerine Hyundai'nin tarihini, başarılarını ve hızla gelişimini anlatan Kang, aynı zamanda öğrencilere başarının ipuçlarını söyledi. İyi ve güçlü bir marka olma yolunda izlenmesi gereken altın kuralları sıralayan Kang, pazarlama stratejisinde yeni nesil gençliğin çok önemli olduğunu da vurguladı.

Geçtiğimiz ay düzenlenen ilk derste öğrencilere Hyundai Motor Amerika ile ilgili bir Case Study (Vaka Analizi) verilmiş ve bu vakayla ilgili çözüm önerileri üretmeleri hedeflenmişti. Yeni pazarlama fikirleri için takım projeleri yürütmek adına oldukça anlamlı olan bu projede interaktif bir metotla "Pazarlama Fikri Yarışması'na dahil olan öğrenciler, 5'erli gruplar halinde çalışmalarına devam ediyor. Toplam 120 öğrencinin katıldığı projede Hyundai'nin 2009 yılında Amerika'da yaşadığı spesifik bir olay ve bu olay karşısındaki yapılacak aksiyonlar araştırma konusu olarak veriliyor. Üniversite öğrencilerinin Hyundai markasına olan yakınlık ve tercih derecesini artırmak için hazırlanan bu seminerlerde Bilgi Üniversitesi ve Hyundai Assan üst düzey yönetiminden oluşan jüri tarafından birinci seçilecek grup öğrencileri, bir hafta boyunca Güney Kore'de Hyundai Motor Company'nin üretimlerine, devasa tesislerine ve yepyeni modellerine tanık olacaklar. Aynı zamanda her iki ülkenin dostluğunu da perçinleyen bu çalışmalar kapsamında öğrenciler gelişmiş teknoloji ışığıyla üretilen yepyeni Hyundai modellerini de kullanarak gelişim sürecini mercek altına alacaklar. 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında öğrencileri İzmit'teki Assan Fabrikası'na davet ederek yeni i20 modelinin üretimini sergileyen Hyundai, böylelikle gençlere derslerle ilgili anlamlı bir gezi de düzenlemiş oldu. Türkiye'den tüm Avrupa'ya ihraç edilen ve aynı zamanda Türk işçisinin el emeğiyle üretileren yeni i20'nin A'dan Z'ye kadar banttan inişine tanık olan öğrenciler pressten montaja, boyadan son kontrole kadar bir çok bölgeyi gezmiş oldular. Fabrikadaki mühendisler ve Kore'li yöneticilerle sohbet eden öğrenciler hem üretim hem de otomobil hakkında bilgi alırken mezuniyet öncesi üretim anlamında bir otomobilin doğuşunu da görmüş oldular.
 

Benzer Konular



Üst Alt