Hyper-threading nedir ve ne işe yarar?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Hyper-threading nedir ve ne işe yarar?
HT (Hyper Threading) Teknolojisi nedir ve ne işe yarar en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bizde sizlere bu makalemizde bununla ilgili bilgiler sunuyoruz.

Yüksek kalitede video ile ses, ağır veritabanı uygulamaları birçok veriyi işleme zorunluluğu getirmektedir. Bu kadar çok veriyi işlemek için birden fazla işlemci kullanılabilir. Ancak bu pahalıya mal olur. Bu tip bir çözüm yerine, kullanılabilecek daha ucuz çözümlerden biri olan Hyper-Threading (HT) teknolojisi sayesinde bir işlemci birbirinden bağımsız iki programa ait veriyi aynı anda işleyebilmektedir.

Hyper Threading teknolojisi için aynı anda birkaç yazılımı çalıştırırken, randımanı artırmaya yarayan bir teknolojidir denilebilir. HT teknolojisi, bu teknolojiyi destekleyen işlemciye, çipsete, sistem BIOS’a ve işletim sistemine sahip bilgisayar sistemleri gerektirir. Örneğin, Windows 2000 Professional HT’yi desteklemediği için, bu işletim sistemi yüklü olan bir bilgisayarda HT’nin getirdiği performanstan yararlanılamaz. Performans kullandığınız donanım ve yazılıma bağlı olarak değişir.

Bu anlatım ders notlarından alıntıdır.

EKLEME

Kendi yaptığım çıkarımlarla şunları söyleyebilirim. Multi-threading yazılımcının birden fazla thread açması olayına verdiği isimdir. Hyper-Threading teknolojisi ise yukarıda anlatılanları sağlayan işlemci teknolojisidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: ceza87

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
462
Eren Değerli
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
499
Eren Değerli


Üst Alt