Huzurlarınızda yeni Punto...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Huzurlarınızda yeni Punto...




‘90’lı yılların başında mini sınıfa dahil olan ve bugüne kadar iki farklı jenerasyonuyla altı milyon adetlik satış rakamına ulaşan Punto yenilendi.
Fiat kurmayları yeni modellerinin başarılı satış rakamlarını daha da ileriye taşıyacağını iddia ediyor. Punto’nun öncelikli hedefi Avrupa pazarlarında mini sınıf liderliğini tekrar elde etmek olarak belirlenmiş.

Otomobil İtalyan tasarım şirketi Italdesign-Giugiaro ve Fiat tasarım merkezinin ortaklaşa çalışmasıyla geliştirilmiş. Maserati ve Aston Martin modellerini andıran ön bölüm bu ortaklığın meyvesi… Sportif hatları yan bölümde de süren otomobilin arka kısmıysa tavan hizasına yerleştirilen stop grubuyla dikkat çekiyor. Platform içinse GM ve Fiat’ın ortaklığından faydalanılmış. 2006 yılında tanıtılacak olan Opel Corsa’nın da Punto ile aynı platform üzerinde yükselmesi bekleniyor. Punto artık ‘Büyük Punto (Grande Punto)’ ismiyle pazarlanacak. Bunun sebebiyse üç ve beş kapılı karoserlerle satılacak olan otomobilin yenilenirken boyutlarında da artış yaşanmış olması… Selefinin 3865 mm olan uzunluğu 4030 mm’ye yükselmiş. 1660 mm’lik genişlikse 1680 mm’ye ulaşmış. Yükseklikse 10 mm artarak 1490 mm olarak belirlenmiş. 2510 mm olarak açıklanan aks mesafesiyle yeni Punto’nun sınıfının ötesinde bir iç mekana sahip olacağı vurgulanıyor.
Punto’nun kalbinde Fiat’ın tanıdık motor tiplerine rastlıyoruz. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıldıktan sonra eylül ayında satışına başlanacak olan otomobilde ilk etapta 1.2 litre 8V 65 HP, 1.4 litre 8V 77 HP benzinli, 1.3 litre Multijet 75 HP ve 90 HP, 1.9 litre Multijet 120 ve 130 HP dizel motorlar kullanılacak.
Fiat kurmayları Renault’nun Clio modelinde yaptığı gibi yeni Punto’nun tanıtılmasıyla güncel Punto’nun üretimini durdurmayacak. Hala pek çok motor seçeneğiyle iddialı bir otomobil olan Punto daha makul fiyatla tüketiciyle buluşturulacak
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
tatlı olmuş yav :)
önden Aston Martin havası var farlarda
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt