Hurmanın Faydaları Nelerdir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Hurmanın Faydaları Nelerdir ?
İçerdiği besin değerleriyle insanlar için oldukça önemli bir yiyecek olan hurma bildiğiniz üzere en çok ramazan ayında tüketiliyor. İçerisinde yer alan antioksidan sayesinde birçok hastalığa faydası dokunan hurmanın faydalarını sizler için bu yazıda bir araya getirmeye çalıştım.

Hurmanın Faydaları Nelerdir ?

İçerisinde yer alan 15 farklı mineral sayesinde bir insanın ihtiyaç duyduğu en önemli yiyeceklerden biri olan hurmanın internet ortamında satılan besin kapsülleri ile benzer bir özelliği olduğunu söyleyebiliriz. Kısaca bir insan hurma ve su ile yaşayabilir desek yanlış olmaz. Diğer bazı besinler ile kıyaslayacak olursak 100 gr kırmızı etin 150 kalori ve 100 gr hurmanın 300 kalori olduğunu göz önüne alırsak hurmanın değerini sanıyorum daha iyi anlayabiliriz.

İçerisinde çok sayıda farklı vitamin bulunduran hurmanın faydaları saymakla bitmez. Vitamin hapları yerine günde birkaç hurma yiyerek vücuduna çok daha fazla iyilik yapmış olursunuz. Yoğun demir oranına sahip olan hurma özellikle kansızlık dediğimiz hastalığın tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır. En önemli konulardan biri olan kanserle ilgiliyse içerisinde yer alan selenyum minerali sayesinde kansere karşı koruyucu olma özelliğini de taşıyor. En fazla etkiye sahip olabilmek için açken hurma yemeniz öneriliyor.

KURUTULMUŞ 100 GR HURMANIN BESİN DEĞERİ

Kalori :300,4 kcal
Karbonhidrat : 72,9 gr
Protein : 2,2 gr
Kolesterol : 0
Lif (posa) : 9,3 gr
A vitamini : 0,5 gr
B1 vitamini : 0,1 mg
B2 vitamini : 0,1 mg
B3 vitamini : 2,2 mg
B6 vitamini : 0,153 mg
B9 vitamini (Folik Asit) : 24,9 mcg
C vitamini : 3 mg
Kalsiyum (Ca) : 59 mg
Demir (Fe) : 3 mg
Fosfor (P) : 63 mg
Sodyum (Na) : 5,4 mg
Potasyum (K) : 700 mg
Magnezyum (Mg) : 58 mg
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare. ve Baydırman
Baydırman

Baydırman

Moderator
Oruç açarken yiyemiyorum nedense ağır geliyor. Su ile açmak daha iyi geliyor. Yemekten sonra da tatlı niyetine atıyorum. :bilmm
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
275
somurtukk
Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
386
rear2011
Sekonet
Cevap
0
Görüntüleme
411
Sekonet
Buğra
Cevap
7
Görüntüleme
1K
MAERKEK
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
3K
DarkredBlue61


Üst Alt