Huriler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hakoc

Üye
    Konu Sahibi
Huriler
Slm Arkadaslar,

benim aslinda ayri bir sourm var. Bir kaç haftadir Kuran okuyorum (almanca) türkcem fazla iyi degil. Ve okurken bir yerde kafama bir soru takildi. Simdi direk tercuman ediyorum.... Bir kisminda deniliyorki.... eger istekler yerine getirilince sizlere ellenmemis yani kirlenmemis kadinlar verilecek... yani cennetde. Simdi bunu okudugum an düsündümki.. acaba kuran sirv erkekler tarafindan okunacak diyemi düsünülmüs de "SIZE" deniliyor. Yani bu "SIZE" denilmesi kadinlaradami deniliyor? Deniliyorsada Kadinlaradami Kadin söz veriliyor? Peki Kadinlara ne veriliyor? Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim. Tesekürler.

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Kuran-ı kerim'i okurken dünya gözüyle okumamak gerek diye düşünüyorum.. şöyle yani Kuran da bahsedilen huri deyince aklımıza güzel hizmetçi kadınlar geliyor.. :) öyle değil tabiiki.. Cennette herşey dünyadaki gibi olmasa gerek..... erkek veya kadın her cenneteki kişiye ben hizmetkarlar verileceğini biliyorum.... tabii adı huri diye geçiyor.... -ama huri deyince aklımıza çok güzel, dişi hizmetkarlar gelmemeli
:oke:

Nazy

Nazy

Üye
Onu Tercüme Eden Kişi Büyük İhtimalle Erkek
Ve Yalnış Tercüme Etmiş Olabilir.

hakoc

Üye
    Konu Sahibi
bilmiyorum artik, almancada ellenmemis kadinlar yani kirletilmemis kadinlardan bahs ediliyor. o yüzden anlamiyorum. lütfen yardim

a21a

a21a

Emekli Yönetici
bilmiyorum artik, almancada ellenmemis kadinlar yani kirletilmemis kadinlardan bahs ediliyor. o yüzden anlamiyorum. lütfen yardim

Ellenmemiş ,kirletilmemiş.. arapçada bu şekilde tercüme etmişler.. fakat asıl manası saf ve temiz.. melekler gibi.... meleklere kimse dokunmuyor mesela..... tercüme çok önemli.. birinci mesajımdada söyledim dünya gözüyle bakmamamız gerekiyor.. kuran da bu satırları okuyunca..." hımmm demekki biz cennete gidersek bize dünya güzeli huri denen el değmemiş bakireler verecekler.... ye iç keyfine bak...
her zaman yanında huriler hizmet ediyor sen gününü gün et..." diye düşünmemek gerekiyor.. çünki o satırların manası o değil.. bildiğim kadarıyle cennet-cehennem safhasında cinsellik te yok.. umarım anlatabilmişimdir...:oke:

Aslında bu konuda daha doğru bilgiye ulaşmak için kuran'ı yorumlayan diğer kitap ve kaynaklarada başvurmak gerekir.. mümkünse bir din adamı güzel bilgiler verebilir..:)

researcher

Üye
kadınlara da erkekelre de tertemz esler veriliyor.... die gecer bildigim kadarıyla....

hakoc

Üye
    Konu Sahibi
Belki almancaya tercüman eden kisi yanlis veya tam anlamiyla tercüman etmemistir. Baska bir sorum daha var. Peki bu dünyada kadinlarla iliski günahsa yani zinasa ozaman öbür tarafta neden günah degil... orda niye yapabiliriz veya sarap ice biliriz??? cevaplar icin sagolun

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Bir yazıyı başka bir dile çevirmek çok zordur. Asıl yazıda anlatılmak istenen düşünceyi, duyguyu anlatmak için çevireceğiniz dildeki kelimeler yetersiz olabileceğinden; tam olarak anlatamazsınız. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'i Almanca'ya çeviren de Arapça Kur'an-ı Kerim'de geçen ifadeleri tam olarak çevirememiş.

Diğer soruya gelince, insanlar dünyada sınava tabiidir. Eskilerin sözüyle "Allah bizim ona olan bağlılığımızı, verdiği emirlerle sınıyor" da denir.

AkSiYoN

AkSiYoN

Üye
kadınlara da erkekelre de tertemz esler veriliyor.... die gecer bildigim kadarıyla....
benm bildiğim kadarıyla kadınlara eş verilmiyor çünkü kadınlar yaratılış bakımından biraz farklıdır. kadın orda eşinin hurilerinin başkanı diye biliyorum

hakoc

Üye
    Konu Sahibi
Aksiyon ozaman kadin erkek esligi farkli görülüyor allah katinada. erkege 40 tane kadina ise 1 tane. Peki ya o adamin hanimi erkegini baska kadinlarla paylasmak istemiyorsa. Peki o öbür huriler nerden geliyorlar onlarin da esleri yokmu?

AkSiYoN

AkSiYoN

Üye
Aksiyon ozaman kadin erkek esligi farkli görülüyor allah katinada. erkege 40 tane kadina ise 1 tane. Peki ya o adamin hanimi erkegini baska kadinlarla paylasmak istemiyorsa. Peki o öbür huriler nerden geliyorlar onlarin da esleri yokmu?

alıntı...---->

Kadının yapısı erkekle aynı olmadığı için kadınlara da erkek huriler verilmesi düşünülemez. Dinde böyle bir hüküm yoktur. Bir kadının aynı anda birden çok erkekle evli olması dünyada uygun bir durum olmadığı gibi cennet için de uygun değildir. Bu durum kadın ile erkeğin fıtratı ile ilgilidir. Kadınlara da birçok huri verilecek dense idi kadının fıtratına uygun bir ifade olmazdı. Birçok kadın ve kocası bunu anormal karşılardı. Bir adama senin karına 70 huri verilecek dense erkeğe verilmiş olan “namus” duygusu ile çelişen bir durum oluşurdu. Bu durum erkeğe son derece ağır gelirdi. Fakat erkeğe verilecek huriler kişinin karısına namus duygusu açısından değil sadece kıskançlık açısından bir derece zor gelebilir. Cennet ise kıskançlık duygusunun olmayacağı bir yer olduğundan bu sorun da orada kendiliğinden kalkacaktır. Kadının Cennette sevdiği kocasından alacağı zevk erkeğin yetmiş huriden alacağı zevk gibi olacaktır.
Hurilerden esas maksat zevk olduğuna göre herhangi bir şekil olmadan da ya da başka bir şekille Allah cennete giden kadınlara o zevki yaşatacaktır.
Zaten cennetten herkes kendi derecesine göre zevk alacaktır. Nasıl ki bir sofradaki bir yiyecekten insanlar açlık derecelerine göre zevk alıyorlarsa.. Ya da bir sanat eserinden sanattan anlama oranında değişik derecelerde zevk alınıyorsa... Cennette de dereceler bu zevki belirleyecektir. Aynı ortamda olmasına karşın değişik zevkler alacaklar fakat herkes kendisinin aldığı zevkten daha büyük bir zevki tahayyül edemeyecek derecede tatmin olacaktır.
Bekar olarak ölmüş kadınlar cennette yine kendileri gibi bekar ölmüş erkeklerle evleneceklerdir. Cehennemlik erkeklerin cennete giden hanımlarını da cennetlik erkekler kendi hanımlarından başka olarak onlarla da evlenebilecektir.
Kıskançlık ve diğer kötü duygular ise tamamen insanlardan alınacak, dünyadaki gibi sorunlar çıkmayacaktır. Cennetteki yaşamı düşünürken birebir dünya mantığıyla düşünmemek gerekir. Adı üstünde orası CENNET'tir.​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt