Huawei P9’un teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Huawei P9’un teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı
Huawei’nin yeni amiral gemisi 6 Nisan tarihinde resmi olarak duyurulacak…


Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Huawei, her sene daha fazla cihaz satışı gerçekleştirirken, 2015’de de 100 milyon cihaz sattı ve Samsung ile Apple’ın arkasından akıllı telefon pazarının en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olmayı başardı.




Geçtiğimiz sene bir çok akıllı telefon modeli sunan firma özellikle Aralık ayında sunduğu üst seviye cihaz Huawei Mate 8 ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bu yeni akıllı telefon, ayrıca firmanın yine aynı ay duyurduğu Kirin 950 yonga setinden güç alırken, şimdi de bu yonga seti içeren yeni akıllı telefon sunmaya hazırlanıyor.

Huawei, 6 Nisan tarihinde bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikte de Huawei P9 olarak firmanın yeni amiral gemisinin ve bu cihazın farklı versiyonlarının gün yüzüne çıkacağı ifade ediliyor.

Huawei P9’un şimdiye kadar bazı görselleri gelirken, teknik özellikleri de iddia şeklinde gelmişti. Şimdi de Çin’de büyük perakende satıcılardan Oppomart cihazları listelerken, hem akıllı telefonların teknik özelliklerini, hem de fiyatını sergiledi.

Baktığımızda yeni akıllı telefon, 5.2″ büyüklüğünde ve 1920×1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran, OiS desteğine de sahip 12MP Dual arka kamera, 5MP ön kamera, Huawei’nin geliştirdiği Kirin 950 yonga seti, 3GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi özelliklerine sahip.

Akıllı telefonun fiyatının ise 500$ olduğu görülmekte….

Huawei P9’un teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı - MaxiCep
 


Üst Alt