Huawei Mate 9 akıllı telefon ABD'de satışa sunuluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Huawei Mate 9 akıllı telefon ABD'de satışa sunuluyor
Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden olan Huawei, 2016'nın sonlarında bir çok yeni ve önemli akıllı telefon modeli duyurusu gerçekleştirmişti. Bu cihazlar arasında Huawei Mate 9 başı çekerken, ayrıca firmanı bu modelin daha küçük ve iki yanı kavisli ekranları versiyonlarını da Huawei Mate 9 Pro ve Porsche Edition isimleri ile sunmuştu.



Huawei, bu modelini Çin'de duyurunun ardından satışa çıkartırken, 2017 ile birlikte de yeni ülkelerde cihazını satışa sunmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilen CES 2017, Tüketici Elektroniği Fuarı'nda firma önemli bir duyuru gerçekleştirdi ve firma yarın itibari ile Huawei Mate 9'u ABD pazarında satışa çıkartacağını açıkladı.

Huawei Mate 9 akıllı telefon ayrıca Amazon'un bulut tabanlı sesli kişisel asistanı Alexa'yı da içerecek. 2017 başlarında Amazon Alexa'nın sunulacağı belirtiliyor.

Space Gray ve Moonlight Silver olmak üzere iki farklı renkte satın alınabilecek olan Huawei Mate 9 akıllı telefon 599$ fiyat etiketi ile satışa çıkacak.

Huawei Mate 9 akıllı telefon 5.9" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Cihazın sistem belleği 4GB ve dahili veri kapasitesi de 64GB olarak gelirken, ayrıca akıllı telefon firma tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli işlemci ve ARM Mali-G71 grafik işlemci içeren HiSilicon Kirin 960 yonga setinden güç alıyor.

Cihazın arkasında 20MP + 12MP olmak üzere çift kamera bulunuyor ve ön kamera da 8MP olarak geliyor. İşletim sistemi Google Android 7.0 Nougat olan akıllı telefonun bataryası ise 4.000mAh olmakta.
 


Üst Alt