Huawei Kirin 950, gelecek ay resmi olarak duyurulabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Huawei Kirin 950, gelecek ay resmi olarak duyurulabilir
Mali T-880 mi :eller:

Huawei’nin yeni nesil modelleri bu sene içerisinde Kirin 950 yonga seti ile sunulabilir.


Çin’in lider akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Huawei sunduğu bir çok model ile dünya genelinde yükselişini sürdürürken, son olarak kısa süre önce IFA 2015’de Force Touch özelliği de içeren Huawei Mate S adındaki dikkat çekici modeli ile karşımıza gelmişti.



Firma, bir yandan akıllı telefon modelleri sunarken, ayrıca bu cihazlarında yer alan yonga setlerini de kendisi geliştiriyor. Kirin çatısı altında devamlı yeni yonga setleri geliştiren firma son olarak Huawei Honor 7 ve Mate S modellerinde 64-bit mimaride sekiz çekirdekli işlemcili HiSilicon Kirin 935 yonga setini kullanmıştı.

Diğer taraftan şu anda ise firma Kirin 950 adındaki yeni nesil yonga seti üzerinde çalışıyor ve gelen bilgilere göre de gelecek ay içerisinde resmi olarak duyurulabilir. Ayrıca Huawei CEO’su Yu Chengdong, yeni yonga setinin rakipleri Qualcomm ve MediaTek’ tarafından sunulacak olanlardan daha hızlı olacağını belirtiyor.

Huawei Kirin 950, bu senenin sonuna kadar yeni Huawei Honor 7 Plus ve Huawei Mate 8 modelleri ile pazarda yer alabilir.

Yeni yonga seti ARM’ın big.LITTLE mimarisinde 64-bit Cortex-A72 ve Cortex-A53 çekirdeklerle geliyor. 2.4Ghz saat hızında sekiz çekirdekli içeren yonga seti, Mali-T880 grafik işlemci içeriyor ve ayrıca Cat 10 LTE desteğine de sahip olacak.

Benchmark açısından baktığımızda ise Geekbench’de tek çekirdek olarak 1906 puan ve çoklu çekirdek olarak da 6096 puan alıyor.


http://www.maxicep.com/cep-telefonl...ek-ay-resmi-olarak-duyurulabilir-h206214.html
 


Üst Alt