Huawei G610-U30 Öneriler

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Huawei G610-U30 Öneriler
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun bir süredir buralarda yoktum. Kim kaldı, kim gitti bilemiyorum. Yeniliklerden de epey uzak kaldım ama eldekiler bazında bir paylaşım yapayım istedim. Bir yıldır kullandığım telefona dair birkaç öneride bulunmak istedim; ola ki sizlerin de işine yarayabilir. G610'un bütün serileri aynı mıdır bilemiyorum. Bendeki U30 ve ona göre bu konuyu açmış olacağım.

Anlatılanlardan doğabilecek herhangi bir sorundan ben veya maxicep sorumlu değildir; bilginize.

- Android sürümü 4.2.1.
- Root için Kingoroot kullanmaktayım.
- Freedom gibi ayarlamalar için önerim play store sürüm 4.6.17'dir. Zaman zaman güncelleme geldiğinden dolayı aynı sürümde sabit tutmak adına kullandığım yöntem Installer c... Google Play 4.6.17 idi.
- Telefonun ayarlarında, aşağıda yer alan dokunmatik tuşların aydınlatmasına dair bir ayar göremedim. Bu iş için kullandığım uygulama: Keyboard Backlight Controller. Sanıyorum bir süre önce marketten bu uygulama silindi. Eğer bulamazsanız alternatifleri var; deneyebilirsiniz. Söz konusu düğmelerin arka plan ışığını sürekli kapalı tutuyorum ben. Not: Root gerektirir.
- Xposed Installer 2.6 ya da yukarısı. Xposed (Örneğin 2.6) kurduğunuz zaman aktifleştirmeden önce uygulamanın ayarlarına girin. Sonrası şöyle: Xposed ayarlarına girince "Kaynak Bilgiler Engelli" seçeneğini aktif hale getirin. Daha sonra xposedi aktif hale getirebilirsiniz.
- Arayüz için M Launcher
- Temizlik için Power Clean
- Uygulama verilerini sd karta aktarmak için Link2SD Plus. Ancak bunun için ext2 ya da ext3 ayarında hafıza kartının belli bir bölümünü bilgisayardan formatlamanız gerekiyor. Ben hafıza kartının 10 gb'lık bölümünü ext2(?) formatında ayarlamıştım. Bütün uygulamaları hafıza kartına bu yöntemle taşırsanız telefon epey yavaşlar. O yüzden nadiren kullandıklarınızı veya en çok yer kaplayanları taşıyın. Birkaç istisnai uygulamanın da bu şekilde tamamen hafıza kartına taşındığında çalışmayabileceğini unutmayın lütfen.
- Ekran görüntüsü almak için kapatma ve ses kısma tuşlarına aynı anda basmak gerekiyor. Bunun yerine yine root gerektiren Ekran Görüntüsü Kolay adlı bir uygulama kullanıyorum. Bildirim panelinde bir düğmesi oluyor; ona basınca görüntü kolayca alınabiliyor.
- Ekran kapatma için LockScreen.
- Galeri olarak dahili uygulamayla birlikte "albüm" adlı apkyi kullanıyorum. Normalde xperia'da olan ama diğer androidlere de uyarlanmış sürümünü nette bulabilirsiniz; onu kullanıyorum.
- Snapchat'in stabil gibi görünse de hiç akıcı olmadığını söylemem gerekiyor. Hatta birçok özellik de eksik bu telefon için. Mecbursanız kullanın; onun dışında önermem.

Playstore ve root falan derken benim başıma ara sıra bir sorun geliyordu; marketten uygulama indiremez oldum. Yüzde yüz doluyor ama kurulum başlamıyordu. Birkaç şey denedim, çözüm olmadı. O yüzden benim kullandığım yöntem şöyle:
- ApkPure adlı uygulamayı kullanın. Gerek kurulu olanların güncellemesi, gerekse yeni uygulamalar veya oyunlar indirmek için güzel.
- Apkpurede bulunmayan, playstoreden indirmek zorunda kalacağınız güncelleme veya uygulamalar için telefonda daima playstore 8.1x sürümü olsun. Önce onu kuruyorsunuz, sonra installed c... playsotre 4.6.17 uygulamasını açıp root yetkisi veriyorsunuz. Sonra aynı uygulamada en üstteli seçenek aktif haldeyken ilgili butona basıp playstore versiyon düşürme yapıyorsunuz. Böylece telefon yeniden başlatılıyor.
- Telefon açıldığında 5-10 dk gibi bir süreniz var; bu süre zarfında playstore sorunsuz çalışıyor. Güncelleme ve diğer yüklemelerinizi o sırada yapabilirsiniz.

- Ayrıca geliştirici seçeneklerinde animasyonları kapalı konuma getirirseniz, telefonunun hızına katkı olur.

Nette bu telefonla ilgili okuduğum yorumlara bakılırsa 4 çekirdek ile epey hızlı olması gerekir. Ancak muhtemelen Link2SD kullandığım için hafıza kartına da yükleniyor ve telefonun toplam performansı düşüyor. Yine de öğrendiğim günden beri vazgeçmediğim ve muhtemelen de vazgeçmeyeceğim bir uygulamadır kendileri. Yapımcısının da Türk olması ayrıca güzel.

- Format konusuna gelecek olursak; Bir ara clock recovery sürümünü değiştireyim dedim; demez olaydım. Telefon yazılımı çöktü. Bir miktar araştırma sonunda sağ olsun bazı arkadaşların internette bu modele uygun stock rom ve yüklemesine dair Türkçe anlatım buldum. Harfi harfine uygulayınca telefon tekrar kullanılır hale geldi. Yani macera aramadan önce iki kez düşünün derim. :)

Sorularınız olursa ve cevabı biliyorsam elimden geleni yapmaya çalışırım. Yararlı olması dileğiyle...
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare. ve Buğra
Buğra

Buğra

Admin
Elinize sağlık paylaşım için :tşk:
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 484994


Üst Alt