HTC Windows Phone 8X | MaxiCep İnceleme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
HTC Windows Phone 8X | MaxiCep İnceleme
Akıllı cep telefonu pazarında Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarıyla başarıya ulaşan isimlerden birisi olarak karşımıza çıkan Tayvan merkezli HTC firması, şimdilerde ise Microsoft’un geliştirdiği Windows Phone 8 işletim sistemine yoğunlaşıyor.

Aynı zamanda küresel pazarın ve HTC’nin bu platforma destek sunan ilk modeller arasında yer almayı başaran Windows Phone 8X, şık ve kapa durmayan tasarımıyla birlikte kullanıcıların ilgisini üzerine çekmeyi başaracak gibi duruyor.

Bizde sizler için hazırladığımız bu makale ile birlikte Tayvan merkezli HTC firmasının geliştirdiği yeni amiral gemisi Windows Phone 8X’in tüm teknik ve yazılımsal özelliklerini, artıları ile eksilerini tek bir başlık altında toparladık.



Teknik Özellikleri
• 4.3 inç genişliğindeki 720 x 1280 piksel çözünürlüklü S-LCD2 dokunmatik ekran,
• Microsoft’un geliştirdiği Windows Phone 8 işletim sistemi,
• 1.5 GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Krait mobil işlemci,
• 8 MP çözünürlüğündeki LED flaş destekli kamera,
• 3G ve 4G gibi iki yenilikçi bağlantı teknolojisi,
• Wi-Fi ve NFC ağ bağlantı destekleri,
• Profesyonel grafik oluşumu için Adreno 225 grafik birimi,
• 1 GB kapasitesindeki RAM bellek,

İşletim Sistemi ve Arayüzü
Mobil işletim sistemi dünyasının parlayan yıldızı olarak isimlendirebileceğimiz Microsoft’un geliştirdiği Windows Phone 8 platformu üzerinde şekillenen mobil cihaz, arayüzü ve işlevselliğiyle birlikte rakipleri ile arasında bir fark yaratmayı başarıyor diyebiliriz.

Oldukça şık tasarımlı ve dokunmatiğe oldukça duyarlı bir arayüzüyle birlikte gelen işletim sistemi, sunduğu kişileştirilebilinir özelliğiyle birlikte sık kullandığınız uygulamalara oldukça kolay bir şekilde erişmenizi sağlıyor.

Sağladığı bu özelliğiyle birlikte sosyal ağ hesaplarınıza ve güncellemelerinize anında erişmeniz sağlanılırken, sadece bir işlem gerçekleştirmek adına onlarca sayfa arasında geçiş sağlamanız engelleniyor.

Bağlantı ve Uygulamalar
HTC Windows Phone 8X’e kablosuz bağlantı tarafından baktığımızda çift bant 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.1, NFC, A-GPS ve GLONASS desteğiyle GPS, HSPA+ gibi kablosuz bağlantı desteklerine sahip olduğunu görüyoruz. HTC Windows Phone 8X LTE teknolojisine de destek sunarken, bu teknolojinin ülkemizde henüz kullanılabilir olmadığını söyleyelim.

İşletim sisteminin tek eksiği uygulama desteğinin yetersiz olması olarak karşımıza çıksa da, sistemin ilerleyen dönemde çok daha fazla uygulamaya destek sunması bekleniyor. Ayrıca cihaza özel olarak geliştirilen Assisted GPS uygulamasıyla birlikte, çok daha zengin ve başarılı bir GPS deneyimi yaşamanız sağlanıyor.

Cihaz kablolu olarak hem veri aktarımı hem de güç aktarımını MicroUSB 2.0 portundan sağlarken, cihaza harici ses aparatları ise 3.5 mm genişliğindeki kulaklık jakı ile sağlanılıyor.

Tasarım ve Taşınabilirlik
Siyah, sarı, kırmızı, mavi ve bordo renk seçenekleriyle satın alınabilecek olan HTC Windows Phone 8X’in dış tasarımının aynı platformu kullanan rakipleri ile arasında pek bir farklılık göstermezken, cihazın ön yüzünde geniş dokunmatik ekrana ve bu ekranın alt bölgesinde dokunmatik tuşlara yer verildiği görülüyor.

Cihazın arkasında dikkatleri üzerine renkli kapak tasarımı çekerken, kameranın bu kapağa oldukça hoş bir şekilde yerleştirildiğini ve Beats Audio logosunun cihazın arkasında çok hoş durduğunu da söylemeden edemeyeceğim. 132.35 mm boyutunda, 66.2 mm genişliğinde ve 10.12 mm kalınlığında olan cihaz, 130 gram ağırlığıyla cebinizde kendisini hissettirmemeyi başaracak gibi duruyor.

Ekran İnceleme
4.3 inç genişliğindeki dokunmatik ekranın eşlik ettiği mobil cihaz, 720 x 1280 piksel çözünürlük sunarken 342 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. S-LCD 2 panel teknolojisiyle geliştirilen dokunmatik ekran, çoklu dokunmatik ekran özellikleri ile daha doğal ve kullanışlı arayüz deneyimi sunuyor.

Ayrıca bu ekranlarla birlikte gelen 16 milyon farklı renk ile gerçeğe çok daha yakın görüntü elde edebilirsiniz.

Kamera İnceleme
Cihazın arka yüzeyine 8.0 Megapiksel çözünürlüğündeki LED flaş destekli bir kamera konumlandırılırken, bu kamera otomatik odaklama ve LED flaş desteğini de beraberinde getiriyor.

Bu kamera coğrafi etiketleme ve ekrana dokunarak odaklama gibi özelliklere de sahipken, One serisi Android telefonlarındaki gibi ImageSense yongasını barındırarak böylece daha üstün bir çekim kalitesi sunuyor.

Kamera uygulamasını açtığınızda ekranın sağında video çekim moduna geçiş, kameralar arasında geçiş, flaş ayarı ve kullanılabilecek yazılım tabanlı lenslerin görüntülenmesi gibi seçenekler yer alıyor.

Güç Yönetimi ve İşlemci
Teknik özellikler kısmında belirttiğimiz gibi mobil cihaz gücünü 1.5 GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Qualcomm üretimi MSM8960 Snapdragon işlemcisinden ve Adreno 225 grafik biriminden güç alıyor.

Cihaz 1800 mAh gücündeki batarya ile birlikte gelirken, tek seferlik olarak doldurulmuş batarya ile birlikte yaklaşık cihazınızın 24 saat kapanmayacağını belirtmemizde fayda var. Cihazın işlemcisi ve dokunmatik ekranı da batarya dostu olarak karşımıza çıkarken, cihazın bataryasının da cihaza olumsuz şekilde yük yüklemediğini belirtelim.

MAXICEP
 


papakudioflu

papakudioflu

Admin
artik tarafsiz bir inceleme nasil yapilir gorduk heralde. Yapanin paylaşanin eline saglik.
 
Placebo-

Placebo-

Üye
Hala bir lumia 920 incelememiz yok. Ben mi yapsam acaba. :D
 
DeEenzameMan

DeEenzameMan

Üye
Tskler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt