Htc Windows Phone 8S Detaylı İnceleme

Sponsorlu Bağlantılar

luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
Htc Windows Phone 8S Detaylı İnceleme
WINDOWS PHONE 8S BY HTC






** TASARIM **


Htc 8S 4 farklı renk ile satılıyor. Kırmızı , beyaz , mavi ve sarı .. Telefon kasasında alt kapak hariç oldukça kaliteli malzeme kullanılmış. Ele rahat oturuyor . Arka kapak telefona sabit şekilde tasarlanmış doğal olarak bataryayı çıkaramıyoruz, sadece hoparlörün altındaki kapağı çıkarabiliyoruz. Sim ve micro girişleri de alt kapağın altına yerleştirilmiş. Telefonun tek parça olması ( arka kapağın sabit olması ) daha çok sağlamlık hissi veriyor . Tasarım oldukça başarılı diyebilirim .

Arka kapak ve çerçevede kaliteli ve kaymayı önleyen yumuşak bir malzeme kullanılmış . Alt kapakta da aynı malzeme kullanılmasına rağmen zamanla alt kapağın köşelerinde renk değişmesi olduğu söyleniyor. Ben henüz böyle bir sorun ile karşılaşmadım ama böyle bir sorun var ne yazık ki . Fakat 8S için tasarlanmış kapaklar ve yurtdışında satılan tam koruma sağlayan ürünler ile bu sorunun önüne geçebiliyoruz .

Telefonun sağ tarafında ses açma kapama tuşları ve kamera tuşu mevcut. Kaliteli malzeme buralarda da kullanılmış . Telefonun üstünde de power tuşu mevcut. Genelde telefonların fiziksel tuşlarında laçkalaşma deforme olma sorunu yaşanır ama bu telefonda kolay kolay sorun çıkacağını sanmıyorum . Sağ üst köşede ışık ve yakınlık sensörü mevcut . Arka kapağın üzerine Beats logosu, Htc logosu ve büyük bir hoparlör yerleştirilmiş .

*Alt kapağı çıkarırken dikkatli olmanızı tavsiye ederim .. Ortasına bastırarak aşağı doğru itiyoruz .



** EKRAN **

8S de 4 inc lik super lcd ekran mevcut ve bu ekranı gorilla glass ile güçlendirmişler. Tabi bu ekran çatlamaz kırılmaz anlamına gelmiyor . Piyasadan rahatlıkla uygun fiyatlara ekran koruyucu bulabilirsiniz. Herhangi bir şekilde görüntü ve hassasiyeti etkilemiyor ve ekranınız temiz kalıyor.

Dokunmatik hassasiyeti beklediğim gibi oldukça kaliteli ve sorunsuz çalışıyor . Algılamada her hangi bir sorun yaşamadım , yaşayacağımı da sanmıyorum . Alttaki 3 adet tuş un da çalışma performansları oldukça başarılı fakat sabit titretişim koymuşlar yani o tuşlara bastığımızda titriyor.. Hoş bir özellik ama kapatabilme şansımız olsaydı en azından şarjdan tasarruf ederdik güncelleme ile kapatma özelliği eklenirse güzel olur.

Güneş altında ekranı en yüksek ve orta seviye parlaklıkta rahatça görebiliyoruz. Bu konuda bir sıkıntıda yaşamadım . 480*800 çözünürlük yeni çıkan telefonlar arasında düşük bir değer gibi düşünülse de herhangi bir rahatsızlık vermiyor ve super lcd ekran ile birleşince bence oldukça başarılı ve kaliteli olmuş . Ayrıca 4 inc ekranda bu özelliklere eklenince güzel bir kombinasyon olmuş .


** ARAYÜZ **

Ve benim en çok keyif aldığım özellik. Bir çok android telefondan sonra Wp arayüzü beni benden aldı diyebilirim. Kutuların canlı olması , uygulamaların ekran da kutu şeklinde olması , animasyonlar telefonu oldukça keyifli ve eğlenceli hale getiriyor. Örnek vermek gerekirse Galeri kutusunun resimleri slayt şeklinde döndürmesi ya da rehber kutusunun kişi resimlerini animasyonlu şekilde göstermesi ana ekrana ve telefona çok kaliteli bir hava katıyor. Diğer işletim sistemlerinin o alışıldık can sıkıcı arayüzlerinden bunalanlara Wp arayüzünün iyi geleceğinden eminim . Ayrıca ayarlardan kutuların renklerini değiştirebiliyoruz. Telefonun rengine göre kutu rengini ayarlarsanız oldukça güzel bir görüntü elde edebilirsiniz .

Ekranlar arasında tek tip geçiş animasyonu var fakat bu göze batmıyor. Şahsen ben farklı bir animasyon arayışına girmiyorum kaldı ki androidden geçen biri olarak böyle bir arayışta değilim . Bildiğiniz üzere android, launcherları ile meşhur bir işletim sistemidir.

Ayarlar bölümü kullanıcı dostu olmuş . Her şey elinizin altında ve erişimi kolay . Sade düşünülmüş ayarlar sayesinde kolayca telefonunuzun ayarlarına müdahale edebiliyorsunuz.

Dilediğiniz uygulamayı kutu şeklinde ana ekrana yerleştirebiliyorsunuz ve kutuların büyüklüklerini değiştirebiliyorsunuz. Kutu sayısı olarakta bir sınırlama getirilmemiş .

Rehber ve mesajlaşma pratik ve kullanımı rahat olmuş. Mesaj ve mail geldiğinde kilit ekranında ekranın açılması ve bildirimi göstermesi de oldukça kullanışlı. Yalnız whatsapp bildirimlerini göstermiyor. Cevapsız çağrılarıda gösteriyor bunu da belirteyim.

Ayrıca gelen aramada arayan kişinin resminin büyükçe gözükmeside bir başka beğendiğim özellik. Ama karşı tarafı aradığımızda resim ne yazıkki gözükmüyor.

Müzik çalar daha kullanışlı müzik menüsüde daha sade tasarlansaymış daha iyi olurmuş .

Htc nin hava durumu uygulaması görsel olarak güzel hatta kilit ekranına görselleri ile beraber ekleyebiliyoruz ama 3 günlük tahmini göstermesi kötü olmuş en az 5 günlük tahmin gösterebilirdi. Alternatif olarak yandex hava durumunu kullanabilirsiniz .

Bir başka beğendiğim özellik uygulamayı silmek için direk üzerine gelip sil demek yeterli . Artıkları ile birlikte siliniyor.

Ekranı yukarı kaydırarak açılan ekran kilidi de telefona ayrı bir hava katıyor. Kilit açma esnasında her hangi bir kasma olmuyor .





** KAMERA **

5 mp kamera ortalama bir performans ile çalışıyor. Ne iyi ne kötü bir kamera bence bir telefonda olması gereken kamera konulmuş. Alışıldık kamera ayarları 8S tede kullanılmış. Fazla performans beklememek gerekir ama gündüz çekimlerinde tatmin edici . Gece çekimlerinde led flash ile birlikte işini yapıyor. Ayrıca kamera da focus ve yüz tanıma özelliği de mevcut .
Video performansını test etmedim ama 720p video çekme özelliğine sahip .

Ekrana dokunarak fotoğraf çekme özelliği oldukça başarılı. Yine yandaki fiziksel kamera tuşu ile de fotoğraf çekmek mümkün . Telefon ile birlikte gelen fotoğraf geliştiricisi ile resimlerinize efekt ekleyebiliyorsunuz. Fazla gelişmiş bir uygulama değil ama marketten daha iyilerini bulmanız mümkün.

Galeri uygulaması kullanışlı . Resimler üzerinde zoom yaparken kasma yada takılma yapmıyor. Ayrıcam resimler üzerinden direk paylaşma seçeneği mevcut.

*Telefonda ön kamera bulunmuyor


** PERFORMANS **

Bir önceki telefonum 1gb ram e sahipti. 512 mb ramli telefona geçerken baya bir düşündüm ama düşündüğümün aksi oldu. 512 mb ile hiç bir sıkıntı yaşamadım henüz. 1ghz çift çekirdekli işlemci ile telefon son derece seri . Menü açılışları hızlı ekran geçişleri akıcı .. Zaten Wp görsel ağırlıklı bir arayüze sahip olmadığı için 512 mb ram ile uyumlu çalışıyor. Oyun oynayan biri olmadığım için oyun performansını deneyemedim ama 8x kullanan bir arkadaşım da gördüğüm zombili bir oyunu meraktan kurup çalıştırdım takır takır çalıştırıyor.

Androidde çok sık rastlanan ısınma sorununa bu telefonda rastlamadım. O kadar kurcalamama rağmen ısınma olmadı . Şarjdayken de kurcaladım yine ısınma olmadı . Herhangi bir resetleme yada donma sorunu da yaşamadım .

4gb hafıza en büyük sorun. Zaten yarısından fazlasını telefon kullanıyor bize de fazla bir yer kalmıyor ama benim gibi sade ve az uygulama ile kullanacaksanız 500 mb lık yer bile yeter. Ayrıca 32 gb a kadar da arttırılabilir harici hafıza mevcut. Müzik ve resimleri buraya kaydedebiliyoruz. Umarım ileride güncellemeler ile uygulamalarıda harici hafızaya kurabiliriz. Böylelikle telefon keyifli hale gelir. Ama dediğim gibi şu anda 5-6 uygulama ve 900 mb yerim var her hangi bir sıkıntı yaşamıyorum .

** SES KALİTESİ **

Görüşme esnasında herhangi bir sorun yaşamadım. Karşı tarafın sesini net alabiliyorum. Benden giden sesten de şikayetçi olan çıkmadı daha : ) Sadece 1 numara ile konuşurken yankılanma oluyor onu da daha çözemedim çokta rahatsız edici değil . Telefonun dışarıya verdiği ses tatmin edici seviyede. Telefon çaldığı zaman rahatça duyulabiliyor. Herhangi bir ses patlaması yada cızırtı olmadı hiç

Beats audio benim için olmazsa olmaz bir özellik değil ama müzik dinlemesini sevenler için güzel bir özellik . Her telefonda olmaması , htc ye özel olması da cabası .. Fakat kutunun içinden çıkan kulaklık tam bir çöp. Yani beats in işe yaramasını istiyorsanız mutlaka kaliteli bir kulaklık almalısınız . Ben arabaya bağladım çok güzel ses aldım tam anlamıyla 4 4 lük bir performans verdi .
Telefonda radyo yok .

** BROWSER **

Ben opera olmazsa olmaz derdim ama W8 in kendi browserı da bana operayı aratmıyor. Wifi ve 3g ile çok güzel verim alıyorum . Sayfalar açılırken bekleme yapmıyor en fazla 5-6 saniye kadar bekliyorum. Tabi ki bu değerler çekim gücüyle bağlantılı unutmamak lazım . Ayrıca sayfa akışlarında her hangi bir takılma olmuyor , sayfalar akıcı bir şekilde yukarı ve aşağı rahatça kaydırılabiliyor .

Telefonda arama motoru olarak sadece Bing in olması çok kötü . Hiç kullanmadığım bir arama motoru umarım güncellemeler ile google yada yandex eklenir. Fakat yandex uygulaması markette mevcut. Bu uygulamayı ana ekrana ekleyebiliyoruz hatta google kısayolunu da ana ekrana eklemek mümkün. Yani bing e mecbur değiliz .

** HARİTA **

Ortalama bir navigasyon performansına sahip . Sesli yönlendirme yok fakat 5 kere kullandım hepsinde adrese teslim yaptı . Uyduya hızlı bir şekilde bağlanabiliyoruz.

** KLAVYE KULLANIMI **

Klavyeyi kalın parmaklarım olmasına rağmen çok rahat bir şekilde kullanabiliyorum. Zaten 4 inc lik bir ekranda kullanıcılar için qwerty klavyenin sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum . Bir başka beğendiğim özellik klavye üzerinden dili değiştirebiliyoruz. Hatta ingilizce olarak ayarlarsanız klavye daha da kullanışlı hale geliyor .


** ŞARJ SÜRESİ **

Telefonun üzerinde 1700 mahlık bir batarya var. Normal kullanımda yani kendimden örnek vermem gerekirse gün içerisinde 3g devamlı açık ara sıra wifi , mail kontrolleri , ufak tefek kurcalamalar , ekran parlaklığı son seviyede, ara sıra whatsapp yada mesajlaşma , çok sık telefon görüşmesi ile 1.5 günü çıkarıyorum. Bence bu tip bir telefon için oldukça ideal bir süre. Androidde bu işlemler ile 10 saatte şarj bitirdiğimi düşünürsek Htc 8S in şarj performansı oldukça başarılı .

Ama şunu da belirtmek isterim bu yapılanların üzerine oyun , film , video vs ekleyip, telefonun şarjı 1 gün dayanmaz ise bu telefonun suçu değildir : )

Ortalama 2 - 2.5 saat içerisinde şarj oluyor . Usb ile pc ye bağlandığında şarj olma özelliği mevcut.

* İlk şarjda bataryanın tamamen dolmasını beklemek yeterli .


** MARKET & UYGULAMA **

Evet çoğu yerde de yazılıp çizildiği gibi markette binlerce uygulama yok . Ama telefonu telefon gibi kullanmak isteyenler için fazla eksikte yok. Eyer telefonu oyuncak haline getirmek istiyorsanız Wp leri tavsiye etmiyorum . Sosyal uygulamalar gün geçtikçe geliştiriliyor ve resmi uygulamalar markete ekleniyor. Zaten takip ediyorsanız uygulamalara yapımcılar tarafından da güncelleme desteği sunuluyor. Yeni bir işletim sistemi için bu kadarı bile yeterli diye düşünüyorum . Şunu da belirtmek isterim ki marketin arayüzü çok eğlenceli .

Ama geniş bir arşive sahip müzik indirme uygulaması olmasını isterdim. Yada farklı temalara sahip bir klavye uygulaması olsa fena olmazdı vs vs ..

Kısaca marketin eksikleri yok değil ama güncellemeler ile çok daha güzel bir hale geleceği şimdiden belli . Benim tavsiyem ön yargılı olmamanız ..



*Sonuç olarak benim gibi androidden sıkılan ve değişiklik arayanlar için Wp bire bir .. Gerek arayüzü olsun gerek tasarımı olsun ben buradayım diyen bir telefon. Eyer oyun ve uygulama meraklısı bir kullanıcısıysanız hiç bulaşmayın. Ama sadelik ve kaliteden yanaysanız , maillerinizi rahatça kontrol altında tutmak istiyorsanız , olup olmadık yerlerde sorunlarla boğuşmak istemiyorsanız , az ama öz uygulama olsun gündelik hayatta bana yardımcı olsun diyorsanız düşünmeden bu telefonu almanızı tavsiye ederim. Tabi ki diğer Wp lerede göz atmanızı da tavsiye ederim .

*Htc 8S i 800-1000 tl arası marketlerde yada sanal marketlerde bulmanız mümkün

** KUTU İÇERİĞİ **

- Htc kulaklık
-Şarj aleti ( çıkarılabilir data kablosu ile )
-Kitapçıklar
 


fk555897

fk555897

Üye
Teşekkür ederim. Bende Lumia 920'yi almak istiyordum ama iPhone 5 aldım.
 
evarietyw

evarietyw

Üye
Tek sıkıntısı hafızası :)
 
erdincpolat

erdincpolat

Üye
evet tek sıkıntısı hafıza

ama ekran ebatı olsun tel boyutu olsun harika bazen kızıyorum kendime
neden 8s almadım diye
 
Lumia820

Lumia820

Üye
Bende z alacaktım 820 aldım neyin kafasını yaşıyorduysam :hmmm artık vodadone da kendininkini gösterdi kutulara dayanamadım aldım :|
 
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Elinize sağlık :)

Ancak incelemede hiç görüntü yok yada ben mobil olduğumdan dolayı göremiyorum :)
 
luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
Elinize sağlık :)

Ancak incelemede hiç görüntü yok yada ben mobil olduğumdan dolayı göremiyorum :)

Teşekkür ederim. Resim daha ekleyemedim daha doğrusu üşendim : ) yarın akşam ekleyeceğim
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
eline saglik guzel bir inceleme olmuş. En azindan kullanici incelemesi. Bazi siteler gibi telefonu eline almadan kagit uzerinden yapilmamiş. Teşekkurler.
 
  • Beğen
Tepkiler: luckysleven
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
İnceleme için teşekkürler bence wp işletim sisteminin olduğu her telefon iyidir çünkü apayrı bir sistem ve harika :oke:
 
luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Eline sağlık. :oke:
 
Febris

Febris

Üye
Bende almayi dusunuyorum bundan yada 8x ten
 
bycoo32

bycoo32

Üye
teşekkürler
 


Üst Alt