Haber HTC U Ultra'nın Tüm Bilinmesi Gereken Özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
HTC U Ultra'nın Tüm Bilinmesi Gereken Özellikleri
Tayvan merkezli üretici HTC, dün düzenlediği büyük tanıtım etkinliğinde, 2017 yılının ilk Android amiral gemi akıllı telefonu U Ultra modelini resmi olarak gün yüzüne çıkardı.

Ve HTC U Ultra, şaşırtıcı derecede iyi tasarlanmış bir akıllı telefon: Ön ve arka kısımlarına saran metal çerçeveler, harika kavimlere sahip cam yüzeyler ve en iyi qmiral gemi akıllı telefonlarla yarışa girebilecek kadar üst seviye donanım özellikleri.

HTC U Ultra Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey
Yine HTC ve yine farklı bir akıllı telefon. Metal çerçeve tasarımını akıllı telefon sektöründe ilk kez kullanan HTC, şimdi de cam tasarıma geçiş yapıyor. Zaman değişiyor! HTC U Ultra'nın yeni ve dikkat çekici özelliklerini tam olarak anlamak için, tüm önemli yeni özelliklerini tek tek aşağıda sıralıyoruz.

1. Sıvı Benzeri Cam Kaplama
HTC U Ultra'da kullanılan camın kaplaması konusunda özel bir detay var. Tayvanlı şirket bu kaplamanın adını "Sıvı Cam" olarak belirlemiş. Piyasada cam ön ve arka tasarıma sahip akıllı telefonlar mevcut fakat HTC U Ultra yine de çok daha farklı görünüyor ve dikkat çekiyor.



2. Çift Ekran
Çift Ekranlar yeni bir teknoloji değil. LG, ilk olarak LG V10 modelinde daha sonra da LG V20 modelinde küçük ikincil yardımcı ekranlara yer vermişti. HTC U Ultra da LG V serisinden ilham almış ve ekranın üst tarafında 0.2 inçlik ikincil bir yardımcı ekrana sahip. HTC U Ultra'nın ikincil ekranı, yeni HTC Sense Companion asistanının ekranı olarak işlev görüyor (daha sonra bununla ilgili daha fazla bilgi ortaya çıkacaktır), ancak birçok bakımdan LG V serisindeki ticker ekrana benzer özellikleri var.

HTC U Ultra'nın ikincil ekranında, kişilerinizi görüntüleyebilir ve böylece onları hızlı bir şekilde arayabilir veya metin gönderebilir, bildirimlerinizi alabilir ve daha fazla iş yapmak için özelleştirebilirsiniz. Aslında LG'nin ikincil ekran fikri bazı tüketicilerde hayal kırıklığına neden olmuştu. Bu nedenle HTC'nin bu yeni telefonda ikincil ekran için neler hazırladığını görmemiz gerekiyor.



3- Devasa Boyutlara Sahip
Resimlerle gerçek boyutu anlatılamasa da HTC U Ultra gerçekten devasa bir akıllı telefon. Yani gerçek anlamda Nexus 6 gibi "Kocaman" bir telefon U Ultra. İkincil ekranı olan 5.7-inç U Ultra, sadece Nexus 6'dan daha geniş değil, iki yıl önceki Google telefonundan daha uzun bir boya da sahip. Sonuçta, ellerimizin nereye kadar uzanacağı ve geniş bir telefonu çalıştırmanın ne kadar rahat olduğu konusunda bir sınır var ve U Ultra bu sınırın üzerine çıkmış olabilir. Bunun sebebi sadece ikincil ekran değil, yan çerçeveler de oldukça büyük ve U Ultra, LG V20 ve Apple iPhone 7 Plus'dan daha büyük olma konusunda yol katetmiş.



4. HTC Sense Companion
HTC Sense Companion, HTC'nin Sense arayüzündeki yeni bir özellik. Peki ne işe yarar? Basitçe söylemek gerekirse, yağmur yağarken şemsiyenizi unutmamanız gerektiğini hatırlatmak ve diğer kullanışlı şeyleri size söyleyen otomatik bir asistandır. Tabi HTC Sense Companion özelliği bu kadarla sınırlı değil. HTC, otomatik asistanların geçtiğimiz birkaç yıldaki tüm eski deneyimlerinden farklı olarak, Sense Companion'un AI destekli olduğunu, eylemlerinizden öğrenme ve sizi daha iyi tanıdıkça zamanla daha iyi geliştiğini iddia ediyor.



5. HTC USonic
HTC U Ultra hakkında bir başka önemli özellik daha var. HTC, cihazlarına mükemmel ses kalitesi getirme konusunda haklı bir üne sahiptir. İlk olarak BoomSound'un iki ön hoparlörü popüler oldu, ancak bugünlerde şirket kulaklık üzerinden ses kalitesini artırmaya odaklanıyor. ABD'de telefonla birlikte verilen yeni HTC USonic kulaklıklar, kulağınızın fiziksel şeklini analiz etmek ve sesin size uyması için otomatik olarak ince ayar yapmak amacıyla sonik darbe yaymakta. Ne anlama geliyor? Farklı insanlar farklı kulaklara ve çeşitli seslere duyarlılığa sahipler, bu yüzden HTC U Ultra'da düzgün işitemediğiniz sesleri çoğaltabilir ve daha dengeli bir ses kalitesi elde etmek için USonic teknolojisini kullanıyor.



6. 3D Ses Kayıt, Hi-Res Ses Stereo Kayıt
Buna ek olarak, HTC U Ultra, 4 adet (evet, dört adet) yüksek hassasiyetli mikrofonlarla donatılmış. Evet, bu bize de heyecan verici geliyor, ama bunun bir sebebi var. Bu mikrofonlar, konserlerde o kadar kolay ayrıştırılamayacak yüksek sesli sesleri kaydetmek için kullanılabilir ve bu da kayıtlarınızda en iyi ses kalitesini ortaya çıkaracaktır.



7. Kulaklık Girişi Yok
Apple, geleneksel 3.5 mm kulaklık soketini kaldırarak bu alanda öncü oldu ve diğer üreticiler de hemen bu yönde tasarım geliştirmelerine imza atmaya başladı. HTC de bu teknolojinin takipçilerinden birisi oldu. Şirket, HTC U Ultra'daki 3.5 mm kulaklık jakını kaldırdı ve bunun yerine USB-C bağlantılı kulaklıklara ve / veya kablosuz Bluetooth sese öncelik verdi.



8. En Yeni Android 7.0 Nougat Yüklü
İyi haber şu ki, HTC U Ultra Android 7.0 Nougat işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Tabii ki, 2017'de sunulan her yeni telefonun Android 7.0 Nougat ile sunulması bekleniyor, ancak tabi ki bu bir gerçek değil. Daha uygun fiyatlı Samsung Galaxy A (2017) serisi aslında Android 6 ile birlikte piyasaya sunuldu. Bu nedenle, HTC'nin en son Android yazılımlarına sadık kalması tüketicileri memnun edecektir.



9. Genişletilebilir Depolama Alanı
MicroSD kart yuvası etkileyici bir geri dönüş yapıyor. Birçok akıllı telefon üreticisi en son akıllı telefon modellerinde genişletilebilir depolama alanı seçeneğini sunmaktan, HTC yine bu konuda kullanıcılara çok güzel bir seçenek sunuyor.



10. Grup Çekimleri İçin Süper Geniş Açılı Selfie Kamera
HTC 10, fotoğraf kalitesinde ve tecrübesinde önemli ilerlemeler sağladı ve HTC U Ultra daha da ileriye dönük gelişmelerle bu başarıyı geliştirdi. U Ultra'nın kamerası biraz dışarı çıkıntı yapıyor ve görsel olarak bir Galaxy S telefon kamerasına benziyor. HTC U Ultra'nın kamerası geniş bir sensöre sahip ve hem faz tespit otofokusunu hem de lazer otomatik odaklama özelliği sunuyor. Ön kamera, 16MP sensörü ve fotoğraf çerçevesine daha geniş almayı sağlayan özel bir moduyla, süper geniş çekimler yapabiliyor.



11. HTC U Ultra, Yalnızca ABD'de Online Satışa Sunulacak
HTC U Ultra elbette bir amiral gemisi telefonu olsa da, HTC bu cihazı en azından başlangıçta ABD operatörleri üzeeinden sunmayacak gibi görünüyor. Bunun yerine, HTC.com online mağazası üzerinden HTC U Ultra ön siparişi verilebiliyor, ancak fiziksel mağazalarda satışa sunulmadı.



12. Yalnızca AT & T ve T-Mobile ile Uyumlu 4G LTE Desteği
HTC U Ultra akıllı telefonu ABD'de satın alırsanız, AT & T ve T-Mobile 4G LTE bantlarıyla tamamen uyumlu olduğunu bilmelisiniz, ancak Verizon Wireless veya Sprint'de çalışmaz.



13. Amiral Gemisi Donanım
Ve bu telefonun gücünü sağlayan donanımı merak ediyorsanız; Google Pixel serisi gibi en son Android amiral gemileri ile eşit seviyede bir donanıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. HTC U Ultra, Snapdragon 821 yonga setinden güç alıyor, 4GB RAM ve 64GB depolama alanı kapasitesine sahip.



14. Amiral Gemisi Fiyatı ile Çıkış Tarihi; Mart 2017
HTC U Ultra, amiral gemisi düzeyinde donanım ve aynı seviyede fiyatla geliyor. HTC U Ultra 750$ fiyatıyla malesef, iki doğrudan rakibi olan Google Pixel XL ve iPhone 7 Plus'dan sadece 20$ daha uygun. Halihazırda başlayan ön siparişlerin gönderilmesine Mart 2017 tarihinde başlanacak.



15- Sınırlı Sayıda Safir Cam U Ultra'nın İleride Gelmesi Bekleniyor
HTC, U Ultra akıllı telefonda geleneksel cam koruma yerine Safir cam korumalı olarak da hazırladı. Safir, geleneksel camlara göre çizilmelere karşı son derece dayanıklı. Bu da HTC U Ultra'nın camını cepte çantada her türlü riske karşı daha fazla koruyabiliyor. Ancak, safir, çizilmeye karşı dayanıklı bir malzeme ancak darbelere değil, bu nedenle telefonu düşürdüğünüzde parçalanmanın daha kolay olabileceğini unutmayın.



HTC U Ultra akıllı telefonun Avrupa'da ve dolayısıyla Türkiye'de ne zaman satışa sunulacağı ve fiyatının ne kadar olacağı henüz bilinmiyor. Ancak, Nisan ayı veya sonrasında Türkiye'de satışa çıkacağını tahmin ettiğimiz HTC U Ultra'nın Türkiye fiyatının 3.000 TL'den az olmayacağını düşünüyoruz.
 


Üst Alt