HTC ONE S deterjanlı suda yıkanırsa

Sponsorlu Bağlantılar

muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
HTC ONE S deterjanlı suda yıkanırsa
Arkadaşlar iki gün önce büyük bir dalgınlık sonucu HTC telefonum deterjanlı suya düştü. 7-8 dk sonra düştüğünü farkettim ve çıkardım.

Pili tam doluya yakındı, maalesef pilini sökmek mümkün olmadığı için hemen üsteki küçük kapağı ve sim kartı çıkardım. Cihazın titreşimi çalışıyordu. Telefon kuyruğu titretiyor diye düşündüm. Kağıt havlu ve saç kurutma makinası yardımıyla kısmen kurutmaya çalıştım. Ardından 2-3 saat güneşte bıraktım ve iki gün de piriç dolu bir poşette beklettim.

Cihazı birinci günün sonunda korka korka şarja taktım. İlkinde şarj olmadı. Daha sonra şarj olmaya başladı. Telefonu açtım. Cihaz açılınca hala içinde nem olabilir düşüncesiyle kapattım ve pirincin içinde kurumaya bıraktım. Birkaç saat sonra tekrar denedim ama açılmadı. Tekrar şarja taktım. Aynı günün akşamı yine cihazı açtım. Biraz kurcaladım, fotoğraflarım falan silinmiş gibiydi, fakat ertesi gün geldi. Telefonla konuştum, karşı tarafın sesi cızırtılı geliyor. Galiba hoparlör zarar gördü. Cihazı bir gün daha kuruttum ve tekrar çalıştırdım.

Şu an cihaz açılıp kapanıyor ve çalışıyor gibi görünüyor. İlk etapta tesbit edebildiğim sorunlar: Hoparlörde karşı tarafın sesi cızırtılı. Nedendir bilmiyorum şarjı çok hızlı düşüyor galiba. %100 dolu iken kapatıp açtım %90'a düştü sonra 15 dk'da 80'lere falan düştü. Şu an 1 saattir açık, şarjı %78 seviyesinde.

Birkaç sorum var:

1- Sizce servise göndersem garanti kapsamında cihazıma bakarlar mı? Bir yerde okumuştum. Bu cihazların içinde sıvı ile temas ettiğinde renk değiştiren etiketler varmış. Servis açar açmaz sıvı temasını anlıyormuş. Bu doğru mu?

2- Bu cihaz bundan sonra randıman verir mi?

3- Sizce şarjı neden hızlı düşüyor olabilir?

4- Suyun yanı sıra deterjan ekstra zarar vermiş midir?

5- Bir arkadaş ispirtoya cihazı sokmaktan bahsetti, uçucu madde olduğu için hızlı bir şekilde kuruma ve temizlik yapıyormuş. Doğru olabilir mi?


Not: Cana geleceğine mala gelsin... :)
 


avast

avast

Üye
ispirytoya swokma icindekiler erir bence
 
  • Beğen
Tepkiler: muratbeyim
enterneoll

enterneoll

Üye
ispirtoyu unut derim sadece bu kadar diyeceğim ve ayrıca kurutma makinası başlı başına bir hata ayrıca güneşin karşısında bırakmak hiç olmamış bu yaptıkların
 
  • Beğen
Tepkiler: muratbeyim
tecno_man

tecno_man

Üye
bir kere olmuş olan. Bence dene şansını ver garantiye baktın yemediler o zaman başka çare düşünürsün.
 
  • Beğen
Tepkiler: muratbeyim
Dampierre

Dampierre

Üye
Sadece su olsa kurtarabilirdin cihazı ama deterjan işi bitiriyor. Açılmasına bile hayret ettim, bir kaç arkadaşım cebinde telefonu unutup çamaşır makinesine attı telefonu, hiç biri bir daha açılmadı, tamir de edilemedi.

Ama ben olsam servise, telefon garip davranıyor, bozuldu galiba der, serviste bir şansımı denerdim, kaybedecek bir şeyin yok nasıl olsa.
 
fingerback5

fingerback5

Üye
O etiketlerin oldugu dogru anlayip garanti disi birakirlar.
 


Üst Alt