Doğuş Pertez
Emekli Yönetici
HTC Mondrian: Windows Phone 7 ( Özellikleri / Fiyatı / Resimleri )
Ürettiği üstün donanımsal özelliklere sahip akıllı cep telefonlarıyla tüm beğenileri ve dikkatleri üzerine çeken HTC firması, henüz resmiyete kavuşmayan Mondrian isimli yeni akıllı cep telefonunu tanıttı. Windows Phone 7 işletim sisteminin alt yapısını kullanmasını beklediğimiz cihaz, 4.3 genişliğinde ve 480 x 800 piksel çözünürlüğündeki çoklu dokunmatik destekli kapasitif bir ekrana sahip olacak.
65nm yerine 45nm üretim teknolojisiyle geliştirilen ve 1.3GHz'de çalışan Snapdragon QSD8650A/B platformunun kullanıldığı telefon, %30’dan daha fazla performans ve %30’da daha düşük güç tüketimi vaad ediyor. UMTS ve CDMA 3G gibi farklı ağlar üzerinde konuşma olanağı tanıyan telefon, Windows Phone 7'nin temel karakteristiğine uygun olarak üç tuşlu form faktörüne sahip olacak.
( HTC Mondrian'a ait görsel bir resim )
Önümüzdeki aylar içerisinde satışa sunulacak olan cihaz ile ilgili bilgiler bunlar ile sınırlıyken, cihazın fiyatı ve çıkış tarihi hakkındaki bilgiler henüz bilinmiyor.
65nm yerine 45nm üretim teknolojisiyle geliştirilen ve 1.3GHz'de çalışan Snapdragon QSD8650A/B platformunun kullanıldığı telefon, %30’dan daha fazla performans ve %30’da daha düşük güç tüketimi vaad ediyor. UMTS ve CDMA 3G gibi farklı ağlar üzerinde konuşma olanağı tanıyan telefon, Windows Phone 7'nin temel karakteristiğine uygun olarak üç tuşlu form faktörüne sahip olacak.
( HTC Mondrian'a ait görsel bir resim )