HTC EVO 3D ve ANDROİD Hakkında Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[alikan]

[alikan]

Üye
    Konu Sahibi
HTC EVO 3D ve ANDROİD Hakkında Yardım
S.a iyi forumlar

Bir kaç gün önce htc evo 3d aldım hayatımda ilk defa Android kullanıyorum. Önceki kullandıgım telefon N8 yani Symbian'dı. Şuana kadar kullanım kolaylığı açısından N8'i arıyorum henüz Android'e alışamadım fakat aralarında bariz fark var orası tartışılmaz.

Şimdilik sorunum şu telefondan açtığım bir uygulamadan çıkmak istediğimde ÇIK yada KAPAT diye bir şey YOK, telefonda geri tuşu var onunla çıkış yapıyorum
ama uygulama kapanmıyor arka planda açık kalıyormuş meğer bunuda yeni çözdük. Buda hem Ram den yiyor Ram'i şişiriyor hemde şarj yiyor. Android'te uygulamalardan çıkmak bu kadar zahmetli midir.? Her defasında görev yöneticisinden açık kalan uygulamaları kontrol etmek zorunda mı kalacağım. Biraz araştırdım Advanced Task killer diye bir şey buldum yükledim ama tabiki bilgimiz hiç yok ilk kez denıyoruz. Deneyimli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim.

eminens

eminens

Üye
[alikan];4264939' Alıntı:
S.a iyi forumlar

Bir kaç gün önce htc evo 3d aldım hayatımda ilk defa Android kullanıyorum. Önceki kullandıgım telefon N8 yani Symbian'dı. Şuana kadar kullanım kolaylığı açısından N8'i arıyorum henüz Android'e alışamadım fakat aralarında bariz fark var orası tartışılmaz.

Şimdilik sorunum şu telefondan açtığım bir uygulamadan çıkmak istediğimde ÇIK yada KAPAT diye bir şey YOK, telefonda geri tuşu var onunla çıkış yapıyorum
ama uygulama kapanmıyor arka planda açık kalıyormuş meğer bunuda yeni çözdük. Buda hem Ram den yiyor Ram'i şişiriyor hemde şarj yiyor. Android'te uygulamalardan çıkmak bu kadar zahmetli midir.? Her defasında görev yöneticisinden açık kalan uygulamaları kontrol etmek zorunda mı kalacağım. Biraz araştırdım Advanced Task killer diye bir şey buldum yükledim ama tabiki bilgimiz hiç yok ilk kez denıyoruz. Deneyimli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgili dostum bende 2 gündür Android kullanıyorum. Öncelikle Market'ten yada İnternet'ten Kullandığın gibi TaskKiller tarzı programlar kullanıyorum bende oldukça iyi ama benim de bilgim bu kadar yani bende bu Killer programlar dışında bir yol bilmiyorum yada uzun yoldan tek tek kapamak var ama o da salaklık olur hadi kolay gelsin.

[alikan]

[alikan]

Üye
    Konu Sahibi
Androidin en saçma halini hemen görmüş oldum sanırım. Bir uygulamayı kapatmak için kırk takla atmak gerekıyor nerdeyse ne kadar saçma birşey anlayamadım bende uygulamayı kullanırsın sonra kapatırsın çıkarsın bu kadar yaf :s Unutuyorsun hem Ram şişiriyo hem şarj yiyor uygulama kapatmak için bile uygulama kullanmak kadar saçma bişey görmedim walla :s

mancukya

Üye
Tabi canim akil edememis Google programcilari sizin gördügünüz hatayi iyiki söyledinizde ögrendiler simdi düzeltirler
Multu Tasking coklu program kullanma Gps acirkken muzik dinleme gibi ios ve win 7 dede var Symbiandada var ayni sekilde
Bekleme konumuna gelen program donar islemci ve ram kullanmaz sarj olayina asil yükleme yapan programlar senkronize programlaridir onlarda kapatilabilir.
Neticede sürekli wifi kullanimi, yada sürekli vidyo tarzi bir seyler netten yada makineden bakarsan sarj dayanmaz ama sizin söylediginiz olayin alakasi yok.
Evet androidi Rami dogru kullanmayi bilmiyor (Rame huzli baslatmak icin cok program atiyor sonrada sistemde bunu hesabini yapamiyor ICs icinde pek düzelme yok gibi gerci orjinal tasarim ICS cep kullanmadim daha) ama sizin söyledinigiz sey ise özellik sadece ve bir avantaj Iphonenin 3gs sürümünde ilave ettigi bir özellik hatta.
Bu tarz seylere kafanizi yormayin geri tusu programi ya kapatir bazi programlar yeniden baslar yada donmasina yol acar menu tusu basili tutarsanizda o programa geri dönersiniz yani bir sey yaparken tel geldi kullandiginiz prog kapildi donar ve tekrara yni yerden devam imkani verir bazi programlar haricinde.

[alikan]

[alikan]

Üye
    Konu Sahibi
Tabi canim akil edememis Google programcilari sizin gördügünüz hatayi iyiki söyledinizde ögrendiler simdi düzeltirler
Multu Tasking coklu program kullanma Gps acirkken muzik dinleme gibi ios ve win 7 dede var Symbiandada var ayni sekilde
Bekleme konumuna gelen program donar islemci ve ram kullanmaz sarj olayina asil yükleme yapan programlar senkronize programlaridir onlarda kapatilabilir.
Neticede sürekli wifi kullanimi, yada sürekli vidyo tarzi bir seyler netten yada makineden bakarsan sarj dayanmaz ama sizin söylediginiz olayin alakasi yok.
Evet androidi Rami dogru kullanmayi bilmiyor (Rame huzli baslatmak icin cok program atiyor sonrada sistemde bunu hesabini yapamiyor ICs icinde pek düzelme yok gibi gerci orjinal tasarim ICS cep kullanmadim daha) ama sizin söyledinigiz sey ise özellik sadece ve bir avantaj Iphonenin 3gs sürümünde ilave ettigi bir özellik hatta.
Bu tarz seylere kafanizi yormayin geri tusu programi ya kapatir bazi programlar yeniden baslar yada donmasina yol acar menu tusu basili tutarsanizda o programa geri dönersiniz yani bir sey yaparken tel geldi kullandiginiz prog kapildi donar ve tekrara yni yerden devam imkani verir bazi programlar haricinde.

Dostum amacın yardım etmektir eminim fakat benim kimin neyi akıl ettiği bi tarafımda olmaz yoruma böyle başlaman olmamış. Şimdi şöyle bir düz mantık var yanlışsa düzeltin, bir uygulamayı kullandıktan sonra eğer işin bittiyse çıkış yaparsın kapatırsın bitmediyse dediğin gibi multitask özelliği ile arka plana atarsın başka uygulamaları kullanır sonra dönecek olursan dönersin, ama girdiğin her uygulamadan çıktığını sandığın halde arka planda kalıp ram + şarj yiyor olması ve bunuda engellemek için ekstra programa ihtiyaç duyuyor olmak saçmalık değilde nedir.? Ben multitask özelliğinin ne olduğunu çok iyi bilirim zira dediğim gibi ilk çıktığı hafta N8 alıp 13 aydan fazla kullanan biriyim, aynı anda 40 dan fazla uygulama kullanan telefondan bahsediyorum ya neyse hani burada amacım android'i kötülemek değil çünkü zaten artık kullanıyorum. Sadece dediğim şey bana saçma gelen bir şeyi paylaşmak. HTC müşteri hizmetleriyle konuşup sordum maalesef mecburen her açtıgınız uygulamayı kapatmak için görev yöneticisini kontrol edeceksiniz dediler. 1GB ram var telefonda, hiçbir şey yapmadan yarısı kullanılıyor bu saçmalık değil midir. Android'in yüksek donanım istemesi bundanmış demek. Ha memnun değil miyim memnunum bir çok özellik Symbian'ı ve Nokia'yı katlıyor zaten bu sebepten HTC ve Android tercih ettim N9 da inceledim aldığım telefondan ucuza da buldum yanaşmadım Nokia almam artık dedim almadım. Fakat bu olay beni uğraştırıyor ve saçma geliyor belki de Symbian'ın kullanım kolaylığına bu kadar alıştığımız içinde olabilir. Kullandığım uygulamalardan hangisi açık kalıyo hangisi kapanıyo anlayamıyorum bir türlü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt