ozan2020
Üye
-
Konu Sahibi
-
Optimus her yonden daha performanslı bak donanım a göre yorum yapanları salla
Optimus her yonden daha performanslı bak donanım a göre yorum yapanları salla
arkadasim saticilar HTC der tabi cunku Iphone alan her aklizayif zaat gibi biseyden cakmiyosan pahali olan herzaman iyidir mantigi yaparsin alirsin sonrada yedigin kaziga sevinip pahali kaliteli mal kullaniyorum diye enayiliginle gururlanirsin .
bikere LG DDR2 ram kullaniyo yani bilgisayarlardaki gibi ve suan daha bunu yapan baska telefon yok yani binevi cift cekirdek islemci gibi arti HTC de 1 gb hafiza varken LG de 8 gb arti bukadar fark varken bile ben hafizayi doldurdum diyebilirim programlarla tabi yani demek istedigim anddroidin hastaligi olarak sana hafiza secme sansi vermi programlarla karta yaptigin yuklemeyide hersey kabul etmiyo yani dogru duzgun biseyler yuklemen mumkundegil arti LG de HDMA cikis var lcd tv lere direk baglayip cektiginiz video ve fotolari direk izliyebiliyosunuz arti kim nederse desin ekrandaki goruntu cok berrak telefon hicbi sekiilde kasmiyo isinmiyo ve daha bicok guzel tarafi var arti internetten arastir tamam HTC islemci yi hizli koymus ram yuksek falan filan ama bunlar goz boyama olcumlerin hepsinde LG sadece evoya degil bicok telefona nal toplatiyo dedigim gibi parasi bol olup ona buna bi telefonla bile havaatmaya tenezzul edecek kadar zekasi olan arkadaslar kizmasin
Her iki telefonun da üstün olduğu farklı alanlar var bunlardan hiç bahsetmemişsin.
- Bir kere LG'nin direk HDMI portuna karşılık, HTC de mini usb üzerinden özel kablo ile HDMI çıkışı verebiliyor bunu farketmemişsin.
- LG'nin rami DDR2 olsa da, onun çift kanal 512 mb'ına karşılık HTC'de 1 Gb ram var ve bu da skoru eşitliyor. Her iki telefon da takılma yaşanan telefonlar değil.
- Ekran çözünürlüğü HTC'de daha yüksek. Şu an cep telefonları için mevcut performans testleri sadece native çözünürlük ile yapılabildiğinden dolayı, HTC'nin işlemcideki 2 x 200 MHz'lik hız üstünlüğüne rağmen, HTC, LG'ye göre daha yüksek çözünürlükle başetmek zorunda, ama sonuçta daha keskin görüntüler izleyebiliyoruz.
- Bunlarla beraber LG'nin 3d devrede iken kamerası daha yüksek kalite (2mp ye karşılık 3mp), ayrıca 3d devredeyken HTC 1080p değil en fazla 720p video çekebiliyor. Bunun yazılım güncelemesi ile giderileceği söyleniyor.
- LG'nin ekranının, hazır videoları oynatmada verdiği 3d hissi olarak HTC'ye göre daha başarılı olduğunu söyleyenler de var, LG'nin kameraları birbirine yakın olduğu için derinlikli 3d çekemediğini söyleyenler de var. HTC'nin ekranının da daha canlı renkler ve keskinlik vadettiği de söyleniyor, LG'nin görüntülerinin daha parlak olduğu da. Bunları okuduğum farklı incelemelerden çıkarıyorum, kendim görmedim, ama sonuçta gözden göze değişir..
Bu konuda nasıl farklı görüşlere sahip olunduğuna dair örnek ingilizce bir kaynak: (4 yazarın hepsi farklı farklı düşünüyor)
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Sonuçta her iki telefonun da 3d görüş açısı, telefonu pek de kıpırdatamayacak kadar dar olduğundan ve 3d teknolojisi de, gözleri yoran ve sürekli izlenebilecek birşey olmadığı için, telefonların 3d hariç diğer özellikleri de dikkate alınmaya değer olmak zorunda. Bu telefonlar için konuşmak gerekirse, 3d'yi, oldukça hızlı iki telefonun yanında verilmiş ekstra bir özellik olarak görebiliriz.
Şu an fiyatlarının da, SGS2 civarına, hatta daha altına düşmüş olması bunu böyle görmeyi kolaylaştırıyor.
HTC Evo 3d 1200-1300 TL şu an (Bimeks, hepsiburada).
- Uygulamaları harici belleğe kurmanın da çok problem olacağını sanmıyorum, sizin yaşadığınız problemler kullandığınız Android sürümüyle alakalı olmuş olabilir ki, LG şu an Android 2.2 Froyo ile gelirken, HTC 2.3.4 Gingerbread yüklü olarak geliyor. Bu da bence Android ICS sürümünü kimin daha önce telefonuna uyarlayacağı hakkında bir fikir veriyor. LG'nin bu konuda başka modellerinden gelen kötü bir ünü var. İnsanlar custom rom'larla idare ediyor.
- Önemli mi bilmiyorum ama HTC'de 3 adet 3 boyutlu oyun varken, LG'de ise 10 adet 3 boyutlu oyun yüklü olarak geliyor.
- LG de 1500 mAh pil varken HTC de 1730 mAh pil var.
Sonuç olarak farklı yönlerdeki başarılar nedeniyle net bir galip belirlenemiyor ama güncelleme alma hızı, Türkiye'deki servis durumu, sense arayüzü, pazar payı (=destek ve güncelleme) gibi dengeleri de işin içine kattığımızda ibre biraz HTC tarafına kayıyor gibi.
Başka birisi de farklı bir sonuca varabilir elbette. Bir telefonu alan diğerini çok aramayacaktır kanımca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?