sh0ck
Üye
-
Konu Sahibi
-
HTC Desire HD Hakkındaki sorularım.
Merhaba arkadaşlar, Ben N8 kullanıcısıyım. Ve Nokia'nın bu desteksizliğinden sıkıldım ve artık android'e zıplamak istiyorum.
Bugüne kadar kullandığım çoğu telefon symbian'dı. Bu yüzden arkadaşlar, tartışma çıkarmak istemiyorum. Mümkünse adı duyulmuş, bu işe gönül vermiş kullanıcıların yorumlarını almak istiyorum. Bilyiosunuz, ağzı olan konuşuyor. Sorularıma geçeyim..
1-) En önemlisi şarj; google araştırmalarımda %80'e yakın kesim şarjının çok az gittiğini söylüyor, yarım gün bile değil diyolar. Ama benim tahminim şarjı az giden arkadaşların internetleri sürekli açık, yani mail kontrolü vs.. için 7/24 gprs/3g bağlantıs açık, bu yüzdenmi çok şarj dayanmıyor ? Yoksa normal bir kullanımda, 10 dk alo/100 küsür mesaj/15 dk oyun/30 dk net... Bir gün gidermi ?
2-)Symbiandaki gibi forumlardan indirebiliyormuyuz cr*acklanmış, bedava olarak uygulama/oyunları falan ? Misal, Asphalt 6 çıktı, para vermeden yükleyebilirmiyim forumda yayınlanan dosyalar sayesinde ? Çünkü yapacak olduğum masraflardan dolayı uygulamalarada para vermek istemiyorum.
3-) root atmak nedir ? niye root atılır ?
4-)Nereden alayım bu aygıtı?
5-) Androidde en çok sevdiğim ve seveceğim şey olan Adobe Flash Player 10.2 olması. Youtube'da izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla, 1 gram kasılma, 1 gram ıkınma yok flash siteleri açarken. Umarım ki beni mutlu eder. Sizin yorumunuz nedir bu konu hakkında ?
6-) Gelelim multimedya konusuna, Müzik oynatıcıda arama yapabiliyouz değilmi ? Bizim n8'lerde nokia sağolsun, arama kısmı yok. Sesi ne kadar çıkıyor ve kalitesi nasıl? Konser verecek değilim, sadece bilgi amaçlı soruyorum.
7-) Nokia'dan kalma alışkanlığım olsa gerek,
8- ) Kamera konusuna gelince, Video çekimi pek iyi değil sanırsam. Çünkü gürültü önleyici ikinci bir mikrofon yok. Ama çokta umrumda değil bu , soruma gelince, Kamera fotoğraflarından bi örnek koyabilirmisiniz ? Makro ve gece zifiri karanlık çekim olsa çok güzel olur. (Led flashın gücünü görmek istiyorum.)
9-) Bana bu telefonu önerirmisiniz? Zira n8'imi satıp veya takas edeceğim. Symbiandan kalan alışkanlıklarımı kolaylıka atabilirmiyim ? Symbianı bi daha özlermiyim ?
Açık kaynak kodu severim, herkesin birşeyler katsınki bende aranıza katılmatktan zevk alayım.... ..
Linus Torvalds derki; Software is like sex. It s better when it's free.
Teşekürler.
Bugüne kadar kullandığım çoğu telefon symbian'dı. Bu yüzden arkadaşlar, tartışma çıkarmak istemiyorum. Mümkünse adı duyulmuş, bu işe gönül vermiş kullanıcıların yorumlarını almak istiyorum. Bilyiosunuz, ağzı olan konuşuyor. Sorularıma geçeyim..
1-) En önemlisi şarj; google araştırmalarımda %80'e yakın kesim şarjının çok az gittiğini söylüyor, yarım gün bile değil diyolar. Ama benim tahminim şarjı az giden arkadaşların internetleri sürekli açık, yani mail kontrolü vs.. için 7/24 gprs/3g bağlantıs açık, bu yüzdenmi çok şarj dayanmıyor ? Yoksa normal bir kullanımda, 10 dk alo/100 küsür mesaj/15 dk oyun/30 dk net... Bir gün gidermi ?
2-)Symbiandaki gibi forumlardan indirebiliyormuyuz cr*acklanmış, bedava olarak uygulama/oyunları falan ? Misal, Asphalt 6 çıktı, para vermeden yükleyebilirmiyim forumda yayınlanan dosyalar sayesinde ? Çünkü yapacak olduğum masraflardan dolayı uygulamalarada para vermek istemiyorum.
3-) root atmak nedir ? niye root atılır ?
4-)Nereden alayım bu aygıtı?
5-) Androidde en çok sevdiğim ve seveceğim şey olan Adobe Flash Player 10.2 olması. Youtube'da izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla, 1 gram kasılma, 1 gram ıkınma yok flash siteleri açarken. Umarım ki beni mutlu eder. Sizin yorumunuz nedir bu konu hakkında ?
6-) Gelelim multimedya konusuna, Müzik oynatıcıda arama yapabiliyouz değilmi ? Bizim n8'lerde nokia sağolsun, arama kısmı yok. Sesi ne kadar çıkıyor ve kalitesi nasıl? Konser verecek değilim, sadece bilgi amaçlı soruyorum.
7-) Nokia'dan kalma alışkanlığım olsa gerek,
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
kulaklığım var ve bunu HTC Desire HD'de kullanabilirmiyim ? Bas ve streo genişletmede sorun yaşarmıyım? Çünkü n8'de kullanırken çok güzel ses veriyor kulaklığa.8- ) Kamera konusuna gelince, Video çekimi pek iyi değil sanırsam. Çünkü gürültü önleyici ikinci bir mikrofon yok. Ama çokta umrumda değil bu , soruma gelince, Kamera fotoğraflarından bi örnek koyabilirmisiniz ? Makro ve gece zifiri karanlık çekim olsa çok güzel olur. (Led flashın gücünü görmek istiyorum.)
9-) Bana bu telefonu önerirmisiniz? Zira n8'imi satıp veya takas edeceğim. Symbiandan kalan alışkanlıklarımı kolaylıka atabilirmiyim ? Symbianı bi daha özlermiyim ?
Açık kaynak kodu severim, herkesin birşeyler katsınki bende aranıza katılmatktan zevk alayım....
Linus Torvalds derki; Software is like sex. It s better when it's free.
Teşekürler.