HTC DESİRE EYE Kamera Hatası veriyor...

Sponsorlu Bağlantılar

SlymnnKr

Üye
Birşey daha SP Flash Tool ya da Qfil gibi programlarla imaj dosyalarını tekrar yüklemeyi denediniz mi?
 
Son düzenleme:


crayzchemist

Üye
    Konu Sahibi
S-OFF durumuna geitrdik diyelim ondan sonra nasıl bir işlem yapmam gerekiyor acaba? Bilgi verbilirmisiniz_
yok hayır imaj dosyalarını yeniden yüklemeyi denemedim sadece *.zip twrp üzerinden kurulum gerçekleştirdim. İmaj dosyaarını nerden bulabilirim stock RUU olup exe olanları yükleyemiyorum.
 

SlymnnKr

Üye
Siz stock romu indirip TWRP recovery üzerinden mi yüklediniz yani? İndirdiğiniz stock rom dosyasını 0PFHIMG.zip şeklinde adlandırıp hafıza kartına atın. Cihazı download moda alın. Cihaz otomatik görecek zaten yazılımı. Cihaz size soracak ses açma tuşu ile onaylayın. Önce TWRP'yi kaldırmak gerekiyor. Siz stock romu nasıl yüklediniz galiba bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz.
 
Son düzenleme:

crayzchemist

Üye
    Konu Sahibi
Stock rom dediğiniz gibi *.zip uzantılı şekilde yapıyorum, daha doğrusu stock rom olarak internette bulduğum dosyalar bunlar, Fastboot dan recovery menüsüne giriyorum zaten direk TWRP açılıyor install kısmından yükleme işlemini yapıyorum.
 

SlymnnKr

Üye
Hocam size uygun romu bulmaya çalışıyorum. Stock rom TWRP üzerinden yüklenmez. Yüklense bile hatalı olması muhtemel...
 

crayzchemist

Üye
    Konu Sahibi
Sağolun zaten bugün yarın halledemezsem bir tamirci arakdaşıma vereceğim. Yapılanlardan farklı müdehale edeceği konu kaldımı tabi oda ayrı konu.
S-OFF işlemini yaptıktan sonra Exe uzantılı RUU dosyasını yükleyebilirmiyim?
 

SlymnnKr

Üye
S-off yapıldıktan sonra *.exe uzantılı roma ihtiyacınız kalmayacak zaten istediğiniz romu rahat şekilde kurarsınız. Cid ve Mid ayarları değiştirilerek her ülkenin romu yüklenebilir hale gelecek cihaz. Sizin cihazınız HTC Desire Eye M_27 (Türkiye kodu ayrıca uluslararası model diye de geçer) şimdilik bu romdan başkasını yüklerseniz kamera doğru çalışsa bile başka şekilde hata verecektir. S-off yaparsanız cihazın android sürümünü düşürebilir ve başka ülke romlarını yükleyebilirsiniz.
Bu rom bu telefona uyar ama Kitkat 4.4.2

S-off olmadığımız için hata alacağız. Sürüm düşürme yetkimiz olmadığı için. Yükleme yapmayacaktır.
Arkadaşınız cihazı S-off yapabilirse bu romu adına dokunmadan SD karta atın. Cihazı kapatın. Ses kısma ve açma kapama tuşu ile fastboot moda girin cihaz yazılımı otomatik görecektir zaten. Onay verdikten sonra otomatik yükleme yapacaktır. Maalesef cihaz için kimse HTC Desire Eye M_27 Marshmallow romu paylaşmamış. AndroidFileHost, Xda gibi sitelere baktım yok :(
Ayrıca cihazda TWRP yüklü ise bu kamera ve galeri uygulamasını rom flaşladığınız gibi flaşlar mısınız?

 
Son düzenleme:

crayzchemist

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler önce Galeri ve Kamera uygulamasını Deniyorum TWRP ile.
S-OFF yapıp yükledikten sonra zaten güncellemeleri almayacak mı telefon? Marsmallow için?
Kamera ve galeri uygulamasını yükledim ancak aynı hatayı vermeye devam ediyor.
 

SlymnnKr

Üye
S-off yapmamızın amacı sürüm düşürme işlemini yapabilmek. Marshmallow rom bulamadığımız için KitKat yüklemeye çalışıyoruz. Cihaz S-off ve unlocked olduğu zaman developer modeli olmuş sayılıyor. Güncellemeleri alabilir, Marshmallow yapabiliriz sıkıntı olmadan. Farz edelim hata aldık cihazı KitKat halindeyken cihazın bootloader kilidini Lock yapar cihazı S-On haline getirir güncellemeleri hatasız alırız. Donanım olarak sıkıntı yoksa merak etmeyin yazılım işi gayet basit çözülür.
[emoji4]
 

crayzchemist

Üye
    Konu Sahibi
Bu sorunun donanımsal olmadığını mı düşünüyorsunuz sizde ?
verdiğiniz bağlantıyı indirdiğimde .zip dosyası hata veriyor windows altın da d açılmıyor.
 

SlymnnKr

Üye
Bu sorunun donanımsal olmadığını mı düşünüyorsunuz sizde ?
Yüzde 80 yazılımsal diyelim. HTC cihazlardaki OS sürümü hatası yazılım sorununu geçtim donanımı kullanmanıza bile engel olur. Varsayalım OS sürümünde hata var. Mikrofona engel teşkil eden bir yazılım hatası varsa isterseniz 100 mikrofon değiştirin o mikrofonu asla kullanamazsınız. Sizinde sorununuz kamera. Zaten CMD ekranında ve fastboot ekranında OS sürümü görünmüyor. Cihaz için en büyük sorunu bu teşkil ediyor bence. Farklı yazılım denemek gerekebiliyor bazen. Ayrıca siz stock romu hiç düzgün yükleme yapamamışınız hatayı ondan dolayı da alabirsiniz. Gerçi sizlik mesele de değil zaten cihaz için uygun rom yok piyasada. HTC Desire Eye çok tutulan bir cihaz olmadığı için geliştiriciler stock depolama ve paylaşımı yapmamış.
S-off yapıp verdiğim linkteki stock KitKat romu yükleyebilirseniz OS sürümünü büyük ihtimalle düzeltecektir.
 

crayzchemist

Üye
    Konu Sahibi
dediğiniz gibi ise satın aldığım sıfır kamera bu yüzden çalışmıyor dediğiniz gibi.
S-OFF yapmak için ücretsiz bir imkan yokmu?
Ayrıca linkteki yazılım hata veriyor bozuk arşiv dosyası şeklinde :(
"zip file is corrupt"
 

SlymnnKr

Üye
Ücretsiz S-off yapma seçeneğiniz yok maalesef. Bazı sitelerde saçma sapan bilgiler var ama çoğu uydurma...
Size ücretsiz yapabilecek yakın tanıdığınız yoksa maalesef ya SunShine uygulamasını 25 dolar verip alacaksınız ya da xtc2clip denilen cihazı alıp siz yapacaksınız. Telefoncu arkadaşınızda xtc2clip kutusu var ise o yapar bu işi...
Hata veren dosya için ise dosyayı zip arşivinden çıkarıp içindeki kamera uygulamasını el ile kurmayı deneyin.
 

crayzchemist

Üye
    Konu Sahibi
stock rom dediğimiz arşiv komple hasarlı birşey çıkaramıyorum içinden.
dediğiniz giibi bir telefoncu arakdaşıma götüreyim bakalım kutu ile rom yüklerse belki kamera da çalışır...
verdiğiniz bilgiler ver yardımınız için teşekkürler...
 

SlymnnKr

Üye
Mega sitesindeki stock romumuz o işinize yaramaz şuan. Onu demedim. O bildiğimiz yerde dursun ya da indirip arşivleyin. Silinir falan sonra bulamayız. Zaten HTC stock romları zip arşivinden çıkarırken dosya hasarlı olmasa bile öyle hata veriyor garip birşey zamanında çıldırtmıştı beni editlemek için uğraşmak istemiştim bir ara... [emoji28]
Siz Google Drive linkindeki dosyayı indirin TWRP recovery ile flaşlamayı deneyin. Hata verirse de zip arşivini ayıklayıp kamera uygulamasını manuel kurun.
 

crayzchemist

Üye
    Konu Sahibi
gOOGLE DRİVE üzewrindeki ni indirip kurdum hata vermedi, ama değişiklik de oılmadı hala aynı cihaz kamera çalışmıyor.
 
silivriserdar

silivriserdar

Üye
Stock rom dediğiniz gibi *.zip uzantılı şekilde yapıyorum, daha doğrusu stock rom olarak internette bulduğum dosyalar bunlar, Fastboot dan recovery menüsüne giriyorum zaten direk TWRP açılıyor install kısmından yükleme işlemini yapıyorum.
Bu şekildeki stock rom yüklemesi yapmayın. Stock rom için ilk önce cihazı original recovery dosyasını yükleyin. Sonra cihazı locked veya relocked yapın. En son yukarıda verdiğim yazılımı sd kart ile fastboot moddan yükleme yapın. Bu cihaz için çıkmış en son original stock rom android 5 sürümüdür. Bende Xtc2clip var baktım. Başka ülkenin yazılımları yüklenebilir s of olunca ama ben bunu yapmazdım. Çünkü hep sorunlar çıkıyor.
 

crayzchemist

Üye
    Konu Sahibi
Tamamda hocam stock recovery yükleyemedim o dosyayı bulamıyorum...
bi link atarsanız deneyeyim.
 
goldmobile

goldmobile

Üye
Android 6 stock rom
 

SlymnnKr

Üye
Kusura bakmayın konudan bildirim gelmeyince kontrol etmemiştim. Diğer arkadaş yazınca bildirim geldi. Aşağıdaki dosyayı flaşlayın.
Stock recovery linki


Bu arada cihazda en son hangi stock android sürüm vardı?
 
Son düzenleme:


Üst Alt