yetenek123
Üye
HTC ChaCha Ciddi Sorun
Arkadaşlar yaklaşık 2 Senedir HTC ChaCha kullanıyorum. Cihazımı root,ROM gibi hertürlü işlemden geçirdim ve elde tutulur bir tecrübe edindim. Birçok sorun yaşadım ama üstesinden geldim.Şuan telefonum Rootlu ancak ROM falan yüklemedim orjinal ChaCha. Sorunun nedenini bilmiyorum ama telefonun garipleşmeye başladığı andan itibaren anlatayım,hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlar herşeyi bilmiş olsun. Herşey Puffin tarayıcı ile başladı. Malum Puffin tarayıcı Flash destekli en iyi tarayıcılardan biri ve ekstra olarak tam ekran video sekmesi var. Bende büyük bir hevesle indirdim ancak tam ekran video sekmesinin telefonumda desteklenmediğini öğrendim. Araştırdım ancak bir çözüm bulamadım. Ardından Sorunun ArmV6 işlemcimden kaynaklı olabileceğini düşündüm ve System-->build.prop yöntemi ile ArmV6 telefonumu ArmV7 olarak gösterdim. Bunu yapıp telefonu resetleyince başta PowerAmp olmak üzere birçok uygulama çalışmadı. Neyse ki dosyanın yedeğini aldım ve geri yükledim. Ertesi gün herşey normal iken birden WhatsApp bildirimi geldi ve güncelleme olduğunu söyledi. Önce yeniliklere baktım pek bi yenilik yoktu güncellemedim. Sonra Wi-Fi ile bağlanınca WhatsApp'i otomatik olarak güncelledi. İşte ne olduysa herşey bundan sonra olmaya başladı. WhatsApp'i açtığımda ''WhatsApp çalışmayı durdurdu. Zorla Kapak'' hatası almaya başladım. Denedim araştırdım güncele bile baktım ama sorunun kaynağını bulamadım. Hemen WhatsApp eski versiyonlarını yükledim ancak açtığımda sürümün süresinin dolduğunu ve güncellemem gerektiği uyarısını verdi. Velhasıl kelam WhatsApp açılmadı. Dert etmedim. Google Play'e girip oyun indirmek istedim. Çok değil 3-4 mb'lık bir oyun indirdim. Telefonumun çok rahat kaldırabileceği bir oyunu açmadı. Sonra farkettimki ArmV6-ArmV7 olayının ardından indirdiğim hiçbir uygulama çalışmıyor. Hemen Fabrika Ayarı çektim. Açılır açılmaz Google Play'den gerekli uygulamaları indirmeye çalıştım ancak aradığım hiçbir uygulama Google Play ekranında gözükmüyor. Uygulamanın sayfasını açtığımda ise '' Cihazınız bu sürümle uyumlu değil. '' hatası veriyor. Uzun lafın kısası ''File Manager,Twitter'' gibi uygulamalar dışında uygulama yükleyemiyorum. Ne yapmam gerekiyor. Bilgisayarım yok ve internet paketimde sınırlı.Şimdiden çok teşekkürler. Telefonumun bilgilerini yazıyorum.
Model : HTC ChaCha
Android Sürümü : 2.3.5
Htc Sense Sürümü : Messenger için 2.1
Yazılım Sürümü : 1.57.468.3
Model : HTC ChaCha
Android Sürümü : 2.3.5
Htc Sense Sürümü : Messenger için 2.1
Yazılım Sürümü : 1.57.468.3