HTC 8X ile ilgili şahsi izlenimlerim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kulti

kulti

Üye
    Konu Sahibi
HTC 8X ile ilgili şahsi izlenimlerim
2 gündür kullandığım Windows Phone 8X by HTC ile ilgili şahsi izlenimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bu ilk WP telefonum olduğunu belirtmemde fayda görüyorum. Telefonun teknik özelliklerini tekrar yazmama gerek olmadığını düşünüyorum. Benim bu telefonu tercih etmemdeki en büyük sebep ebatlarının ve ağırlığının kullandığım Samsung Galaxy S II ile nerdeyse aynı olması.

Öncelikle sahip olduğum telefonların kamera özelliklerini çok sık kullanmadığımı, müzik nerdeyse hiç dinlemediğimi belirtmek isterim. Arama ve mesajlaşma dışında en sık kullandığım özellikler nette sörf, sosyal paylaşım (Facebook ve Twitter), YouTube, Whatsapp, Skype, Viber, Mail ve not senkronizasyonu (Evernote), Any.Do, Box, Dropbox vb. uygulamalardır.

8X’in tasarımını son derece çekici ve başarılı buldum. S2’ye göre ele daha rahat oturan bir yapısı var. Kasanın mat yapısı, dokusu ve kenarlarından törpülenmiş şekli telefonu elde daha güvenli tutma hissi veriyor, S2 gibi elden kayacakmış gibi hissettirmiyor.

Uzun telefon görüşmeleri yapan biri olarak (günde ortalama 1,5 – 2 saat) telefonun çok rahat olduğunu ve yormadığını söyleyebilirim. Mesajlaşma konusunda henüz çok net bir şey söylemem mümkün olmasa da klavyesine henüz tam anlamıyla alışamadığımı söyleyebilirim. Son 2 yıldır Swype kullanan biri olarak sürekli parmağımı harflere sürükleme eğilimi gösteriyorum. Ancak klavyenin otomatik düzeltme ve önerilerin yeterince başarılı olduğunu gördüm.

Ekranı S2 ile karşılaştırınca daha parlak, net ve canlı. Bu noktada ekran çözünürlüğünün ve ppi değerlerinin S2’den daha yüksek olduğunu da göz önünde tutmakta fayda var elbette. Ekran hassasiyeti kesinlikle çok daha başarılı ve akıcı, hatta ilk anlarda fazla hassas bile geldi diyebilirim. Alıştıktan sonra ise son derece rahat bir kullanımı var.

Daha önce belirttiğim gibi müzik nerdeyse hiç dinlemem telefonda, ancak ses düzeylerini ve kalitesini (kendimce) aynı şarkı ve en yüksek ses düzeyi ile ve her iki telefonda da önyüklü programlarla test etmeye çalıştım. 8X’in ses düzeyi S2’den daha yüksek olmamasına rağmen belirgin bir kalite farkı mevcut; 8X’te ses daha net ve tizler daha temiz. Tabi bunlar tamamen müzik dinlemeyen bir kulağın algısı, bunu da göz ardı etmemek lazım.

Ses düzey ve kalitesini denemek için daha önceden başka bir telefondan 8X’e Bluetooth ile gönderilmiş şarkıyı S2’ye yine BT ile göndermeyi beceremedim. Bir dosya yöneticisi mevcut değil telefonda, marketten de bakmadım. İşin kolayına kaçıp S2’den 8X’e gönderdim. S2 ile transferi başlatmaya çalıştığımda 8X’i görmedi, ancak 8X’te BT menüsündeyken S2’yi görüp eşleştirince transfer gerçekleşti. 8X, Windows Phone olarak adlandırılmış ve nasıl değiştirilebildiğini bulamadım.

Fotoğraf ve video konusuna gelecek olursak, yine daha önce belirttiğim gibi çok fazla resim ve video çeken biri olmadığımı belirtmek isterim. Ancak 8X’in en dikkat çekici yanı çok hızlı resim çektiği; imaj çipinin olması buna sebep olsa gerek. Fiziksel bir kamera tuşunun olması yatay şekilde resim ve video çekmeyi çok kolaylaştırıyor, seri şekilde resim çekmenizi sağlıyor. Fiziksel tuşu ekran kapalıyken basılı tuttuğunuzda doğrudan kamera moduna geçiyor olması da ayrıca güzel bir özellik. Ekrana dokunduğunuzda ise dokunulan noktaya odaklanıp çekiyor resmi.

Ön kamerasının geniş açılı olması kulağa çok önemli gelmese de kullanışlı bir özellik. Arkadaşımla yanyana duruyorken çektiğimiz resimleri gayet başarılı bulduk. Resmi çekmeden 2 saniyelik bir geri sayım olması da faydalı, ekrana değil de lense bakmanız gerektiğini hatırlıyorsunuz.

Android işletim sistemine alışmış biri olarak Windows Phone’a alışmam çok zor olmadı. Zaman zaman şişip yavaşlayan S2, telefonu kapatıp tekrar açma noktasına gelebiliyordu. Bu noktada bir çok insanın belirttiği işletim sistemi optimizasyonu kendini gösteriyor zannedersem. Uygulama zenginliği konusunda elbette Google Play’in üstünlüğü olmasına rağmen, günlük kullandığım uygulamaların büyük bir çoğunluğunu WP’de de buldum. Uygulama sayısının çokluğundan ziyade kalitenin ve kullanılabilirliğin daha önemli olduğunu düşünüyorum.

8X ile ilgili söyleyebileceğim çok fazla olumsuz bir şey yok henüz. Güç tuşunun telefonun tepesinde olması ve tüm fiziksel tuşların gövdeye nerdeyse yapışık olması tuşlara basmayı zorlaştırıyor. Yazılımsal anlamda ise bir bildirim merkezinin olması ve bazı ayarlara doğrudan erişim kullanım pratikliğini artırabilirdi. Ayrıca daha fazla tema renklerinin olması da özelleştirme açısından gerekli bence.

İlk kurulum esnasında yaşadığım bir sıkıntıyı da belirtmemde fayda görüyorum. WP için yeni bir outlook.com hesabı alıp telefon rehberini Gmail’den outlook’a aktarmama rağmen kişilerin eşleştirilmesi gerçekleşmedi. Hesap ayarlarını kontrol ettiğimde Microsoft Hesabı olarak görünen outlook’ta sadece e-posta eşleştirmesinin aktif olduğunu gördüm. Aynı hesabı tekrar eklediğimde e-posta dışında kişiler, takvim ve görev eşleştirme seçenekleri geldi ancak kişi eşleştirmesi yine gerçekleşmedi. Nihayetinde Gmail hesabımı ekleyince ne var ne yok eşleştirebildi.

Sonuç olarak (şimdilik) 8X’ten ve WP’den gayet memnunum. İş arkadaşlarımın izlenimleri de olumluydu.

Uzun bir ilk izlenim oldu yine de bahsetmeyi göz ardı etmiş olabileceğim şeyler olmuştur, sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: n000k, bulutsuzgece, phantomddl ve 1 kişi daha

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
herşey icin cok teşekkurler. Guzel bir anlatim olmuş. Resim oldukca başarili sanki masaya odaklanmiş gibi duruyor. Bu arada lg home theatre system reklamini da es gecmemişsin:D telefonla cektigin herhangi bir resmi hizliresim gibi sitelere upload etmeyi denedin mi. Sistem izin veriyor mu buna.

• Beğen
Tepkiler: kulti
kulti

kulti

Üye
    Konu Sahibi
Evde reklam yapacak çok şey var, TV Panasonic mesela :) Neyse, resmi çok dikkat ederek çekmedim doğrusu. Şimdi denedim IE ile, ancak Browse aktif olmuyor maalesef.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Evde reklam yapacak çok şey var, TV Panasonic mesela :) Neyse, resmi çok dikkat ederek çekmedim doğrusu. Şimdi denedim IE ile, ancak Browse aktif olmuyor maalesef.

bu benim icin cok kotu oldu tarayicinin upload destegi yok demekki hala. Bunu microsoft ve nokiadan israrla istemek lazim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
2 günlük kısa süreye rağmen güzel ve akıcı bir inceleme olmuş.
Eline emeğine sağlık.

bu benim icin cok kotu oldu tarayicinin upload destegi yok demekki hala. Bunu microsoft ve nokiadan israrla istemek lazim.

Notları toparlarken bunu da ekleriz :hmmm

• Beğen
komando04

komando04

Üye
8x gayet basarılı duruyor tesekkurler lnceleme lcın

• Beğen

phantomddl

Üye
Telefonun performansı nasıl? Isınma, resetleme, donma gibi sorunlar var mı?

amcalu1

amcalu1

Üye
Bendede s2 var ve 8x e geçmek istiyorum da sence değdi mi geçtiğine

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Hayırlı olsun. Bilgi için teşekkürler...

• Beğen
gkcll

gkcll

Üye
wp8 akla ilk gelen lumia 920 tabi benim için 40 gr ağırlık bence dert değil Son derece tasarım ve sağlamlık yapılmış bırak da 40 grm fazla olsun hem unutmamak gerek ağır telefon sağlam dır malzeme kaliteli ve bol dur

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Çok teşekkürler.tarayıcıdan memnunmusun sıkıntı çıkartıyormu.

- - - Eklendi - - -

Bugün vatan bilgisayarda bu cihazı gördüm gayet şık bir duruşu var,fiyatı ise 1600TL idi

kulti

kulti

Üye
    Konu Sahibi
Telefonun performansı nasıl? Isınma, resetleme, donma gibi sorunlar var mı?

Performansı gayet başarılı endişeniz olmasın, herşey son derece hızlı ve akıcı. Oyun oynamıyorum, oyun performansı nasıldır bilmiyorum. Çok uzun süre kullanıp elimden bırakmadığım zaman biraz ısınabiliyor ancak rahatsız edecek bir şekilde değil. Donma olmamasına rağmen durduk yere 2 kere reset attı.

- - - Eklendi - - -

Bendede s2 var ve 8x e geçmek istiyorum da sence değdi mi geçtiğine

Kendi adıma konuşacağım, son derece memnunum. S2 artık baymaya başlamıştı, yeni bir işletim sistemi ve yeni bir tasarım güzel oldu.

- - - Eklendi - - -

Çok teşekkürler.tarayıcıdan memnunmusun sıkıntı çıkartıyormu.

- - - Eklendi - - -

Bugün vatan bilgisayarda bu cihazı gördüm gayet şık bir duruşu var,fiyatı ise 1600TL idi

Henüz çok fazla kullanma şansım olmadı ancak kullandığım az zamanda da Android'in önyüklü tarayıcısından daha başarılı buldum.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Şu profilinide bi düzenlesen:)

• Beğen
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Eminim güzeldir ama Lumia 920 alayım ben uzun zamandır nokia kullanıyorum yarı yolda bırakmadı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt